МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

  • 64 478
  • 749
# 570
      petia_tag, разкошни са! Tрябва да опитам и аз някой ден, но моята меси малко, не знам дали ще мога да отделя.

      Аз днес го оформих хляба така!

Виж целия пост
# 571
Има ли някой да е успял да отглежда закваска от различно от ръжено брашно? Моите все мрат. Само тази с чисто ръжено брашно си живее от месеци въпреки тормоза. Тези от смесено брашно след 3-4 месеца се развалят.

Ами подхранвай ги с ръжено брашно от време на време. Едва ли ще се отрази чак толкова на вкуса. Отказах се от експериментите със закваските - жал ми е да хвърлям тесто, а занимавката е доста. Един хляб изпекох в машината за хляб, но беше с кисела жилка. За да не е кисел, явно трябва повече да си играя със закваските.
Сега този вариант със старото тесто ми харесва.
Петя и Невена, благодаря за споделеното. Като намалявате маята наполовина, старото тесто от предния ден ли е или това не е от голямо значение? Тъй като съм свела маята до минимум, всяко намаляване оказва влияние, но с 4 г прясна мая и 600 г брашно стана хляб, така че продължавам с опитите. А днешният хляб беше със старо тесто, 600 г брашно и 6 г мая (без намаляване) и определено стана по-добре от същия вид хляб без старо тесто.
Виж целия пост
# 572
От предния ден е, Алис. Не съм пробвала да държа повече от ден в хладилник и не мога да кажа какво би станало. Може и да става.

petia_tag , може ли рецептата за тутманика или линк към нея, ако обичаш? Благодаря.

Виж целия пост
# 573
От предния ден е, Алис. Не съм пробвала да държа повече от ден в хладилник и не мога да кажа какво би станало. Може и да става.

Устройва ме, че е от предния ден, защото пека всеки ден хляб.   bouquet

Тутманик правя със същото тесто, с което правя хляб (варианта с яйце и айран) и винаги много добре се получава. Машината замесва, втасва, а нататък продължавам без машина.
Виж целия пост
# 574
Много благодаря на всички за съветите.Утре най-вероятно ще пробвам съвета на Бонго с малкия хляб и  от там нататък ще пиша какво  място е останало в контейнера.Явно и маята ми е по-вечко./суха използвам на доктора-7гр /но май ще се ориентирам към прясната-доста по-на сметка е.
Тази вечер пак изпекох хляб но замених киселото с прясно мляко и за по-сигурно накрая махнах 1 топка от тестото-колкото юмрук. Залепи  се малко-овал колкото яйце.
Утре продължавам.
Благодарско за съветите
Виж целия пост
# 575
Тази вечер пак изпекох хляб но замених киселото с прясно мляко и за по-сигурно накрая махнах 1 топка от тестото-колкото юмрук. Залепи  се малко-овал колкото яйце.
Утре продължавам.
Благодарско за съветите
кажи какво слага тази вечер  newsm78 - рецептата
Виж целия пост
# 576
Снощи беше последен опит с това количество течности-вода+мляко общо250мл +1яйце.Ама и аз съм упорита като биче-до последно!Днес хляб има и не знам дали ще се меси довечера но ще ви послушам  и ще намаля количеството.
Виж целия пост
# 577
 Хлебопекарна + тостер + кухненска везна + безплатна доставка = 115 лв. от тук, ако си някой търси машинка.  Wink Нямам впечатления от марката, но офертата е добра.  Peace
Виж целия пост
# 578
Хлебопекарна + тостер + кухненска везна + безплатна доставка = 115 лв. от тук, ако си някой търси машинка.  Wink Нямам впечатления от марката, но офертата е добра.  Peace

   Е, ние щом сме тук, значи имаме вече хлебопекарни  Peace. Но предложението изглежда много добре.
Виж целия пост
# 579
Случвало се е някой в темата да попита за близки и познати, аз за това...  chef
Виж целия пост
# 580
Привет Мами.Не знам дали е удачно тук да задам въпроса си и ако не е тук моля модераторите да премахнат поста ми.Благодаря  Hug Въпроса ми е : отскоро си купих хлебопекарна и правих няколко пъти хляб и кората му става много дебела и корава не може да се яде,Пробвах първо с средна кора,после със тънка но резултата е един и същ.Какво да направя че да е мека кората и как съхранявате готовия хляб?Благодаря предварително   bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 581
    Колкото и да го пека, кората винаги ми остава тънка, никога не успявам да го препека, затова отговор на този въпрос нямам.Аз затова си го пека на фурна, да изпека дебела коричка.А иначе и от машината, и от фурната, вадя първо на решетка, охлаждам и после прибирам в найлонов плик.
Виж целия пост
# 582
Привет Мами а ние с гайдите  newsm78  #2gunfire.Не знам дали е удачно тук да задам въпроса си и ако не е тук моля модераторите да премахнат поста ми.Благодаря  Hug Въпроса ми е : отскоро си купих хлебопекарна и правих няколко пъти хляб и кората му става много дебела и корава не може да се яде,Пробвах първо с средна кора,после със тънка но резултата е един и същ.Какво да направя че да е мека кората и как съхранявате готовия хляб?Благодаря предварително   bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 583
Снощи беше последен опит с това количество течности-вода+мляко общо250мл +1яйце.Ама и аз съм упорита като биче-до последно!Днес хляб има и не знам дали ще се меси довечера но ще ви послушам  и ще намаля количеството.
сега гледам че и 1 яйце си писала , а вчера не го беше упоменала.
аз ти предложих и вчера,днес ще се повторя, напиши точно какво слагаш когато хляба ти опира в капака. newsm78 така ще улесниш желаещите да ти помогнат.
Виж целия пост
# 584
Тайна, благодаря ти! Твоите изглеждат прекрасно печени така. Всеки път като видя твой хляб и се засилвам да си взема плоча, но като знам, че ще пека така хляб само по някой повод, за да си бъдавкъщи, се отказвам.  Confused
Иначе си отдели по-малка топка или просто зареди с по-голямо количество продукти първия път и после си отдели топката.  Peace

Nevena, аз пак по препоръки на Ердинч съм правила по подобен начин хляб. Замесва се само брашното и водата за 3-4 мин и се оставя така 20мин. После се добавят всички останали продукти и се пуска наново машината. Много хубав пак става хлябът така. Peace

Ето и рецептата на тутманика: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=458863.0
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия