МАШИНА ЗА ХЛЯБ-44 тема

  • 64 449
  • 749
# 585
Значи трябва да залагаме  по голям хляб, за да си откъснем 250 гр newsm78

Да, но само първия път, следващия път понеже първо ще добавяш и после ще отделяш, нема да е проблем

 Hug
Виж целия пост
# 586
Благодаря ти Ердинч  bouquet
А , сега се сетих следното - ако тестото е с разни семена, зеленчуци и други добавки, кога да откъснем тестото и пречи ли ако е със добавките?
Виж целия пост
# 587
mama Tin , аз отделям само тесто без добавки, защото си мисля, че зеленчуците ще загният. Или ядките ще покълнат  hahaha hahaha hahaha. Можеш да отделиш тесто още на първото замесване (аз точно така правя). Можеш и да пуснеш всички продукти на програма само замесване, моята е 15 мин, да отделиш необходимото тесто след свършването и после да включиш на избраната програма и да добавиш ядки и зеленчуци. Отделеното тесто не го оставям да втасва навън а направо слагам в хладилника и то там си втасва, макар и по-бавно. Ядките аз ги добавям от самото начало, но зеленчуците чак накрая.
Виж целия пост
# 588
скоро не съм се появявала, но пак да влетя с култов въпрос - кажете, моля, как и кога вадите бъркалките от тестото (тези, които вадят) - преди да почне да пече, преди последното втасване?
че все ми залепват и понякога се откъсва и парче от хляба с тях и се ядосвам  Tired
Виж целия пост
# 589
скоро не съм се появявала, но пак да влетя с култов въпрос - кажете, моля, как и кога вадите бъркалките от тестото (тези, които вадят) - преди да почне да пече, преди последното втасване?
че все ми залепват и понякога се откъсва и парче от хляба с тях и се ядосвам  Tired
след последното месене (преди втасването)
Виж целия пост
# 590
мерси, бонго! ще дебна да видим дали ще го хвана кога е тоя момент...
Виж целия пост
# 591
мерси, бонго! ще дебна да видим дали ще го хвана кога е тоя момент...
преди печенето е втасване, а преди него последното месене. там някъде лови момента  Laughing
Виж целия пост
# 592
мхм, да, само дето в книжката не ми пише кой етап по колко минути е, ами ще трябва да следя
но ще го направя де, то веднъж хвана ли го, после по-лесно Simple Smile
Виж целия пост
# 593
мхм, да, само дето в книжката не ми пише кой етап по колко минути е, ами ще трябва да следя
но ще го направя де, то веднъж хвана ли го, после по-лесно Simple Smile

Каква марка и модел е машинката ти?
Обикновено последното втасване е около 30-40 мин., а печенето е различно  - от 50 мин. до 1 час и 5-10-15 мин.

За хляба със старо тесто - не ми допада това, че трябва да тормозя машинката да меси тесто, което е над допустимото. Иначе ми се получи хляб и с 3/4 ч.л. и с 1/2 ч.л. суха мая. Вторият беше достигнал до ръба на казанчето, но перфектно изпечен. Но пък старото тесто беше само на 12 часа, като последните извън хладилника, за да втаса по-бързо.
Виж целия пост
# 594
Алис, а намираш ли разлика във вкуса между хляба със старо тесто и хляба без старо тесто?
Виж целия пост
# 595
Привет Мами.Не знам дали е удачно тук да задам въпроса си и ако не е тук моля модераторите да премахнат поста ми.Благодаря  Hug Въпроса ми е : отскоро си купих хлебопекарна и правих няколко пъти хляб и кората му става много дебела и корава не може да се яде,Пробвах първо с средна кора,после със тънка но резултата е един и същ.Какво да направя че да е мека кората и как съхранявате готовия хляб?Благодаря предварително   bouquet  bouquet  bouquet

Гери, аз нямам проблем с дебелината на кората. Ще ти кажа как съхранявам хляба. След като го извадя от контейнера го оставям на скаричка завит с памучна кърпа докато изстине. След това го слагам в найлонов плик.
Виж целия пост
# 596
Алис, а намираш ли разлика във вкуса между хляба със старо тесто и хляба без старо тесто?

Не съм сигурна, че намирам разлика. На мене си ми е вкусен всеки един хляб (независимо от продуктите), направен в Панасоник. Програмите така са направени, че хлябът става с много хубава структура. Вчера на вечеря синът забеляза, че хлябът е много пресен и вкусен, но това е нормално, защото хлябът беше изпечен в 12:00 на обяд. Може да се е получил малко по-вкусен, но ние не сме злояди  Wink и ми е трудно да преценя качеството на хляба със старо тесто.
Днес съм решила да прибавя отделеното старо тесто (170 г) към тесто за пирожки. Сега точно се чудя по каква рецепта да ги правя (дали с мая, дали със сода..., ох, всякак ще станат...).

За коричката на Геринка - добави 30-40 мл мазнина към тестото и хлябът ще има по-мека коричка, особено като изстине. Иначе - изваждам, прибирам във фурната на скарата или ако е заета, оставям върху скара на масата, а като изстине - или пак във фурната, или в плик. Ако фурната е малка и/или помещението с печката е студено, тогава завивам готовия хляб в кърпа, слагам в плик и след изстиване премествам само хляба в друг плик.
Виж целия пост
# 597
Привет Мами а ние с гайдите  newsm78  #2gunfire.Не знам дали е удачно тук да задам въпроса си и ако не е тук моля модераторите да премахнат поста ми.Благодаря  Hug Въпроса ми е : отскоро си купих хлебопекарна и правих няколко пъти хляб и кората му става много дебела и корава не може да се яде,Пробвах първо с средна кора,после със тънка но резултата е един и същ.Какво да направя че да е мека кората и как съхранявате готовия хляб?Благодаря предварително   bouquet  bouquet  bouquet
Извинявам се че съм писала само "Мами".  Hug
Виж целия пост
# 598
Привет Мами.Не знам дали е удачно тук да задам въпроса си и ако не е тук моля модераторите да премахнат поста ми.Благодаря  Hug Въпроса ми е : отскоро си купих хлебопекарна и правих няколко пъти хляб и кората му става много дебела и корава не може да се яде,Пробвах първо с средна кора,после със тънка но резултата е един и същ.Какво да направя че да е мека кората и как съхранявате готовия хляб?Благодаря предварително   bouquet  bouquet  bouquet

Гери, аз нямам проблем с дебелината на кората. Ще ти кажа как съхранявам хляба. След като го извадя от контейнера го оставям на скаричка завит с памучна кърпа докато изстине. След това го слагам в найлонов плик.
Благодаря ти много за отговора.Сега като направя хляба ще го завия с кърпа както казваш.   bouquet
Виж целия пост
# 599
Здравейте!
Търся сполучлива рецепта за хляб от типово брашно и суха мая. Пробвала съм доста рецепти, но на следващия ден хлябът е ронлив и не може да се реже.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия