Съвет за тиган

  • 11 076
  • 45
# 30
В момента е на прмоция или нещо такова и не е непосилен за купуване; Вкъщи точно обратния спор имахме Simple Smile Аз не исках да даваме стотици левове за тиган, но сега искам и останалите от комплекта - невероятен е наистина Simple Smile ето да разгледаш: http://www.amazon.co.uk/Swiss-Diamond-Fry-Pan-20Cm/dp/B0006GCF56 … 853957&sr=1-1
А за керамичните съдове ползва ли се мазнина?
Виж целия пост
# 31
Вкъщи аз отговарям за готвенето и мога да ти препоръчам нещо малко по-различно. Аз си взех преди няколко месеца оребрен грил тиган на Рисоли (Made in Italy):

 

С него всичко става страхотно, имаме и голяма тефлонова скара на Тефал, която струва много повече от него, но това тиганче я слага в малкия си джоб. Храната става много по-бързо, удобно е за миене, дръжката се сгъва и заема по-малко място, покритието за сега не проявява никакви признаци на износване. Пържолите от пилешки бутчета с ароматна горчица с подправки и чесън стават.... разкошни!   chef

Естествено не става за палачинки и питки, но силата му е в зеленчуците и месцата. Всячески се опитваме да избегнем пърженето у дома и това е решение. Имаме и тигани на Тефал, но си искат малко мазнина. Яйцата без мазнина залепват, въпреки тефлона. Пробвай да замениш мазнината с чист зехтин или олио от гроздови семки.
Виж целия пост
# 32
Вкъщи аз отговарям за готвенето и мога да ти препоръчам нещо малко по-различно. Аз си взех преди няколко месеца оребрен грил тиган на Рисоли (Made in Italy):

 

С него всичко става страхотно, имаме и голяма тефлонова скара на Тефал, която струва много повече от него, но това тиганче я слага в малкия си джоб. Храната става много по-бързо, удобно е за миене, дръжката се сгъва и заема по-малко място, покритието за сега не проявява никакви признаци на износване. Пържолите от пилешки бутчета с ароматна горчица с подправки и чесън стават.... разкошни!   chef

Естествено не става за палачинки и питки, но силата му е в зеленчуците и месцата. Всячески се опитваме да избегнем пърженето у дома и това е решение. Имаме и тигани на Тефал, но си искат малко мазнина. Яйцата без мазнина залепват, въпреки тефлона. Пробвай да замениш мазнината с чист зехтин или олио от гроздови семки.

Този тиган не изисква никаква мазнина, така ли? За меса и зеленчуци..добре, ще трябва да предвидя и втори за тестените. Каква му е цената?
Виж целия пост
# 33
Не си спомням точно цената, но беше нещо от типа на 23-25лв в Метро. Препоръчвам!  Peace
Виж целия пост
# 34
цената ме устройва напълно Peace
Виж целия пост
# 35
Интересувайте се за безвредността на материала, преди да купувате. Не искам да кажа нищо против твоя избор shoshko, но ако се нарани покритието отдолу се показва алуминий, което не е добре. А в инструкциите за употреба от официалния сайт на Risoli личи, че не е лесна поддръжката. Т.е. трябва да се внимава за покритието, да се ползва само дърво или пластмаса за бъркане. На мен лично това ми се вижда като робуване на съдовете, бих си избрала нещо, дето няма много да го мисля и да му треперя, та дори и да е по-скъпо.
Виж целия пост
# 36
Поддръжката е стандартна за всеки един тефлонов тиган. Естествено не трябва да се ползват метални прибори, не е за хора свикнали да ядат направо в тигана, нещо много важно - не трябва да се подлага на много висока температура за продължително време (това важи предимно за готвене на газ) и да не се охлажда рязко. Всяко едно от тези действия води до бързото му износване.

За мен най-добрият материал за готвене е стъклото (т.н. йенски тави/стъкла, но не може да се ползва за пържене/запичане на котлон.  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 37
Как ме разкри, че кусам направо от тигана  Joy Joy Joy

А като оставим майтапа настрана за стъклото съм съгласна, стига да не съдържа олово.
Виж целия пост
# 38
Момичета ,какво ще кажете за този тиган
Виж целия пост
# 39
имате ли отзиви за тази марка тигани

Виж целия пост
# 40
Вкъщи аз отговарям за готвенето и мога да ти препоръчам нещо малко по-различно. Аз си взех преди няколко месеца оребрен грил тиган на Рисоли (Made in Italy):

 

С него всичко става страхотно, имаме и голяма тефлонова скара на Тефал, която струва много повече от него, но това тиганче я слага в малкия си джоб. Храната става много по-бързо, удобно е за миене, дръжката се сгъва и заема по-малко място, покритието за сега не проявява никакви признаци на износване. Пържолите от пилешки бутчета с ароматна горчица с подправки и чесън стават.... разкошни!   chef

Естествено не става за палачинки и питки, но силата му е в зеленчуците и месцата. Всячески се опитваме да избегнем пърженето у дома и това е решение. Имаме и тигани на Тефал, но си искат малко мазнина. Яйцата без мазнина залепват, въпреки тефлона. Пробвай да замениш мазнината с чист зехтин или олио от гроздови семки.

Този тиган не изисква никаква мазнина, така ли? За меса и зеленчуци..добре, ще трябва да предвидя и втори за тестените. Каква му е цената?


Този тиган и аз го препоръчвам, точно за меса - идеален е. И зеленчуци съм си правила в него, ама трябва да ги режеш на МНОГО големи пърчета и само да ги обръщаш, че не може да се бърка в него. Пърленките също стават страхотни в него, а аз най-обичам да си правя сирене "на плоча", ама на тиган  Wink

Но ако смяташ да преминеш на такъв тип готвене и да правиш и по-особени манджи съветвам те купи си тиган на Цептер. Аз си купих такъв преди две години и да ти кажа благославям го от тогава насам. Всичко става в него. Честно да си призная, фурната даже не ми влиза вече много в употреба, понеже на него си правя всичко (включително баница, крутони, кюфтета, пълнени чушки и каквото ти дойде още на ум). А ако трябва да гледаш и от гледище на здравето си - това е по-добрата формула  Peace тефлоновите тигани щом се остържат стават вредни, сигурно знаеш...
Виж целия пост
# 41
Купих си вече този тиган. Ще го ползвам само за пилешко месо и риба, тоест рядко, защото си позволявам по 1-2 пъти в месеца такива неща. Вече правих пилешки филета, доволна съм. Simple Smile Ще пробвам и пърленките, щом казваш. Тиганите на цептер не са ми по джоба Confused
Виж целия пост
# 42
Купих си вече този тиган. Ще го ползвам само за пилешко месо и риба, тоест рядко, защото си позволявам по 1-2 пъти в месеца такива неща. Вече правих пилешки филета, доволна съм. Simple Smile Ще пробвам и пърленките, щом казваш. Тиганите на цептер не са ми по джоба Confused
можеш да предложиш на модераторите да затворят темата. мисията вече е изпълнена  Laughing
Виж целия пост
# 43
Ха-ха, не, не е. Още не съм купила тигана на delimano, който толкова много харесах. Щом се сдобия с него, или нещо подобно, но непременно да е безвреден и лесен за поддържане, за да го ползвам ежедневно, ще хлопнем кепенците Mr. Green
Виж целия пост
# 44
Купих си вече този тиган. Ще го ползвам само за пилешко месо и риба, тоест рядко, защото си позволявам по 1-2 пъти в месеца такива неща. Вече правих пилешки филета, доволна съм. Simple Smile Ще пробвам и пърленките, щом казваш. Тиганите на цептер не са ми по джоба Confused
можеш да предложиш на модераторите да затворят темата. мисията вече е изпълнена  Laughing

ДРАГИ мАМИ,ПО ВАЩ СЪВЕТ СИ КУПИХ ТИГАНА ДЕЛИМАНО И СЕ НАБУТАХ.ОТ 1 ДЕН МИ ЗГАРЯ,А ВЕ4Е НА НИЩО НЕ ПРИЛИЧА,ЗА 40 ДНИ-ОТ КОЛЕДА ДО ДНЕС.НЕ ДАВАЙТЕ ТАКИВА СЪВЕТИ
ХВЪРЛИХ СИ 63 ЛЕВА НА ВЯТЪРА.КАТО ХОДЯ КЪМ Д-МОЛ ЩЕ ИМ ГО ЗАНЕСА ДА ВИДИМ ЩО ТАКА МИ СЕ СЛУЧВА ВСЕ НА МЕН.КУПЕТЕ СИ ОБИКНОВЕН АЛПАКА ТИГАН И НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ ПО РЕКЛАМИТЕ ИМ.ЩЕ ВИ ПИША,АКО УСПЕЯ ДА ГО ПОДМЕНЯ.РАДВАМ СЕ,ЧЕ СЕ ВЪЗДЪРЖАХ ДА СИ КУПЯ И ДЛБОКИЯ ЗА 70 ЛЕВА.НЕ СА МНОГО,НО МЕ Е ЯД КАТО СЕ МИНА
ВАШ ТАТКО  Sad
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия