За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 34 617
  • 737
# 15
Здравейте!
Имам два въпроса -
1. От къде мога да намеря (в София) хартиени пликове за печене? Не найлоновите, които се продават масово, а хартиени като от доброто старо време? Прегледах цялата тема за готвене в плик, имаше неуспешни опити за готвене в хартия за печене, използваха някъде и амбалажна хартия, аз търся плик Simple Smile
2. От къде мога да купя кондензирано мляко, което да НЕ е подсладено, по възможност да е без растителни мазнини също? И каква марка?
Предварително благодаря на отговорилите  Simple Smile
Виж целия пост
# 16
Аз съм фен на тези, много мекички. Със сладко още не съм ги пробвала, но няма причина да не станат  Simple Smile
Блонди   Hug днес ще ги правя по твойта рецепта.
bilqna_69 мерси, понеже мойте са злояди ,като меся, тесто гледам да има от всичко и да е с масълце ,яйчице и т.н.
Ееее, Селма  и твойте ще ги правя, записах си рецептата.
Виж целия пост
# 17
Маме , благодаря! Hug
Дайте рецепта за кифлички или нещо такова, което да не изсъхва бързо за децата за училище. Този месец, като че ли са се наговорили - почиват столовете за хранене и на тримата.
    http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351414.msg11613284#msg11613284  Hug
Виж целия пост
# 18
Записвам се в новата тема в въпросче- искам да опека тиква, но с мед, а не със захар.
Някой правил ли е? Как да я приготвя? Да направя сироп с мед?
Виж целия пост
# 19
Благодаря , Тя, Блонди , Селма, Биляня-69. Hug  bouquet Heart Eyes
Установих , че имам само само мая на прах. Не е проблем , вярвам , ако има някакви особености при тая мая , кажете.
Виж целия пост
# 20
Записвам се в новата тема в въпросче- искам да опека тиква, но с мед, а не със захар.
Някой правил ли е? Как да я приготвя? Да направя сироп с мед?

Аз издълбавам тиквата, нарязвам на кубчета, смесвам със сушени плодове и поливам с мед.
Рецептата я взех от форума, но не помня на кого беше  Blush ще се опитам да я открия и ще ти пусна линк  Simple Smile
Ето открих го, можеш да избегнеш сушените плодове и само мед да използваш, голям разкош е Simple Smile
   
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=435703.0 
Виж целия пост
# 21
Благодаря , Тя, Блонди , Селма, Биляня-69. Hug  bouquet Heart Eyes
Установих , че имам само само мая на прах. Не е проблем , вярвам , ако има някакви особености при тая мая , кажете.

Няма да има проблем, просто съобрази количеството на сухата, спрямо на това в рецептата за прясната.
Виж целия пост
# 22
Може ли линк към картофената запеканка на Мастърчето?Скоро стана дума за нея, но не я откривам нещо newsm78.

П.П. Намерих я Wink.
Виж целия пост
# 23
Здравейте!
Имам два въпроса -
1. От къде мога да намеря (в София) хартиени пликове за печене? Не найлоновите, които се продават масово, а хартиени като от доброто старо време? Прегледах цялата тема за готвене в плик, имаше неуспешни опити за готвене в хартия за печене, използваха някъде и амбалажна хартия, аз търся плик Simple Smile
2. От къде мога да купя кондензирано мляко, което да НЕ е подсладено, по възможност да е без растителни мазнини също? И каква марка?
Предварително благодаря на отговорилите  Simple Smile
1. Не съм виждала в интерес на истината, но си мисля, че можеш да си направиш плик от хартия за печене.
2. Ами в повечето търговски вериги има, просто гледай на кутията да пише, че е неподсладено.
В руските магазини Берьозка също може да намериш.
Виж целия пост
# 24
Мерси за темата страхотна е    bouquet
Ако не намериш плик , направи си такъв от х-я за печене, просто го сглоби  Peace
Виж целия пост
# 25
TheNMaster, благодаря за съвета за гъбеното сосче, днес ще се пробва в този вид!  Hug 
 
Виж целия пост
# 26
Записвам се в новата тема в въпросче- искам да опека тиква, но с мед, а не със захар.
Някой правил ли е? Как да я приготвя? Да направя сироп с мед?

Аз издълбавам тиквата, нарязвам на кубчета, смесвам със сушени плодове и поливам с мед.
Рецептата я взех от форума, но не помня на кого беше  Blush ще се опитам да я открия и ще ти пусна линк  Simple Smile
Ето открих го, можеш да избегнеш сушените плодове и само мед да използваш, голям разкош е Simple Smile
   
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=435703.0 

Eliza_bet, благодаря много! Снимките в темата изглеждат страхотно. Аз бях решила да я режа на парченца, но като видях теци цели тикви/а и половинки ще пробвам този начин със сигурност.
Виж целия пост
# 27
Записвам се в новата тема в въпросче- искам да опека тиква, но с мед, а не със захар.
Някой правил ли е? Как да я приготвя? Да направя сироп с мед?

за да има полза от меда, можеш да я изпечеш и когато е топла, да намажеш обилно и върнеш във фурната за малко.
Виж целия пост
# 28
Блонди , след като втаса и оформиш кренвиршките, оставяш ли пак да втаса? И правила ли си кифлички със сладко?
Замесих тестото и чакам Blush
Ето я рецептата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=189884.msg9808270#msg9808270
Виж целия пост
# 29
Преди бях попадала на рецепта за варени гевреци и правих, ама превтасаха и не стана. Пак им е дошло ред да опитам. Изпитана рецепта?  Flutter Blush
   Блонди,моята рецепта не е много изпитана.Правих я само веднъж.Бих поекспериментирала малко следващите пъти.С големината на гевреците,с времето на варенето.....
   В този вид иначе ми се получиха доста жилавки,горе-долу,като гевреците по улиците.

   Прецени си,дали ще ти свърши някаква работа.  Peace  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия