Течен шоколад

  • 25 568
  • 103
# 15
Обезмасленото мляко е с 1.5% масленост, а пълномасленото - с 26%. Това, което се продава по магазините, обикновено е обезмаслено.
Тъй като рецептата е богата на мазнини, можете да използвате обезмаслено мляко без никакъв проблем. В крайна сметка, ролята му е да даде млечен вкус, а не да вдигне масленото съдържание.
Виж целия пост
# 16
Току що направих течния шоколад. Понеже сухото мляко Нидо и на мен ми идва доста скъпо ( 9 лв), взех някакво на пакетчета на Рубиком  newsm78, от 250 гр. Предполагам защото е с масленост 1.5% се наложи да сложа и двете пакетчета, а не както е по рецепта само 250 гр, за да получа желаната гъстота  Crazy. На вкус е страхотно (опитах го  Mr. Green) и предполагам, че няма хич да остане и да се хвърли  hahaha. Ева искам да ти благодаря за страхотната рецепта   bouquet
Виж целия пост
# 17
Току що направих течния шоколад. Понеже сухото мляко Нидо и на мен ми идва доста скъпо ( 9 лв), взех някакво на пакетчета на Рубиком  newsm78, от 250 гр. Предполагам защото е с масленост 1.5% се наложи да сложа и двете пакетчета, а не както е по рецепта само 250 гр, за да получа желаната гъстота  Crazy. На вкус е страхотно (опитах го  Mr. Green) и предполагам, че няма хич да остане и да се хвърли  hahaha. Ева искам да ти благодаря за страхотната рецепта   bouquet
А, така. Сега ще тичам до магазина  за това нискомасленото нидо.
Виж целия пост
# 18
Виктоалиа T, много се радвам, че ви е харесало  Hug. Грамажът на млякото е около 250 гр., за да може всеки да открие своята консистенция, у дома го обичат по- течен. Тя, дано и на теб и твоето семейство ви хареса   Simple Smile
Виж целия пост
# 19
Ами сега като изстина, не е чак толкова хубаво, но предполагам проблема е в млякото, но прасенцата ще си го изпапат де  Mr. Green. Другия път ще пробвам с друг вид мляко, а и като за първи опит става   chef
Виж целия пост
# 20
обичам течен шоколад
Виж целия пост
# 21
Виктоалиа T, съжалявам  Sad Аз не случайно написах изпробваните продукти, пробвала съм с по- различни и  с по- евтини еквиваленти, но за жалост не се получава този вкус, който обичам.
Виж целия пост
# 22
Виктоалиа T, съжалявам  Sad Аз не случайно написах изпробваните продукти, пробвала съм с по- различни и  с по- евтини еквиваленти, но за жалост не се получава този вкус, който обичам.
Ох, в крайна сметка взех от Нидото-9,60. Това за което бях писала че струва 1 лв и 1.5% масленост, се оказа ,че е на Биосет и е само 50 гр.
След малко ще творим с децата. По-късно или утре ще дам отчет.
Виж целия пост
# 23
А дали този течен шоколад може да се ползва и за торти? Например да се намаже на тортата отгоре като глазура?
Виж целия пост
# 24
А дали този течен шоколад може да се ползва и за торти? Например да се намаже на тортата отгоре като глазура?
Слагала съм го между блатове и е супер. За глазура не съм го ползвала. Мисля че ще стане добре  Peace
Виж целия пост
# 25
Тя, какво се получи при опит номер 2 ?
Виж целия пост
# 26
Още нищо. От два дни съм болна и съм на креват.Преди малко се надигнах.Ще  пиша като го направя.
Виж целия пост
# 27
Рядко правя течен шоколад по традиционна рецепта, защото ми идва калоричен. Вместо захар слагам съвсем малко подсладител, а понякога без, слагам по-малко масло, а за гъстота и сладост го смесвам с пудинг без варене, понякога добавям обикновени бисквити, стрити на прах. Също към бисквитите ако имам слагам няколко орехови ядки и заедно ги разбивам да станат като брашно.
Виж целия пост
# 28
Още нищо. От два дни съм болна и съм на креват.Преди малко се надигнах.Ще  пиша като го направя.
Бързо оздравяване  Hug
 Зелен дух, благодаря ти за интересните предложения   bouquet
Виж целия пост
# 29
Ева, като количество колко излиза, има ли 400-500гр.?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия