Великденска трапеза 2012!

  • 75 296
  • 513
# 300
Момичета, имам въпрос. Правих козуначените пиленца, но станаха много корави и с много твърда кора. Каква може да е причината?
Виж целия пост
# 301
Цитат на: medlab
Момичета,изчетох тази ,и 2 теми назад и не открих отговор на простия въпрос-как да сваря яйцата без да се спукат.
Извадени на стайна температура се варят с оцет и вода на слаб котлон за половин час. Онзи ден ги правих по този метод и ни едно не ми се спука.  Peace

Колко оцет слагаш и колко предварително да се извадят яйцата от хладилника? Благодаря!
Виж целия пост
# 302
Чудесна тема , ще ви следя
Виж целия пост
# 303
Изчетох цялатя тема, но не намерих това което ме интересува. Имам 3Д форма за заек и агънце, купувала съм ги преди 2-3 години, но никога не съм правила нещо с тях. Обикновено има и рецепти в кутиите, но тук или съм я бутнала някъде, или няма. Моля, кажете ми някаква рецепта за тези форми. Ето как изглеждат  Формите не са големи, едната е 1 литър, другата половин. Преди години мисля някъде из форума съм мяркала нещо подобно, но нищо не намирам. Търсих с Гугъл, и на английски и на български, нищо не ми излиза.
Джемма, ти си спец, какво тесто мислиш е подхолящо?
Виж целия пост
# 304
Преди време и аз питах за рецепта, тъй като купих моята форма без опаковка.Та тук ми препоръчаха ето тази рецепта, която е дадена точно към форма за агънце. Става много вкусен кекс :
2 яйца
120 гр. масло /може и маргарин/
120 гр. захар
160 гр. брашно
1/2 бакпулвер
Приготовление
Предварително формата се маже с масло.
Печем както кекса на 180 градуса с вентилатор, в предварително загрята фурна

Мои коментарии:
Тестото е точно за формата. 9 минути загрява фурната и след това се пече още 40 мин. Общо 49 мин
Виж целия пост
# 305
Мерси, Джемма   bouquet. А за коя форма е тестото, за 1 л. или за половин? Моята фурна е на газ, ще трябва да увелича градусите.
А, сега пак те прочетох, за голямата форма е дозата.
Виж целия пост
# 306
Джемма, може ли рецептата на козуначен ябълков пирог, не успях да я намеря.
Виж целия пост
# 307
Аз го правя от козуначеното тесто, което меся за козунака- отделям си част от него, разстилам тънко в тавичка, отгоре слагам нарязани ябълки- аз не беля кората, но който не я харесва може да се обели. Поръсвам със захар и галета, които да попият влагата от ябълките, за да не стане тиклаво тестото. Отгоре се прави решетка от козуначено тесто, която се намазва с разбит жълтък. Пече се. Много е вкусна комбинацията на козуначено тесто в печени ябълки. Поне за мен де. Laughing
Виж целия пост
# 308
Здравейте дами!

Тъй като тук празнуваме Великден по Католическият календар, а той се пада този уикенд, или по-точно тук се празнува в понеделник, аз вече съм готова с приготовленията, защото утре съм на работа от 8до 8.

Ето някои от нещата, които успях да направя:

Яйцата:



Част от меденките:



Масата (без яйцата - още не бяха готови, а бързах да снимам докато е светло) - няма столове, защото съм ги дала на страна, още не сме си купили нови. Тъй като тук ходят по къщите деца и мъже да "коледуват", на масата се слагат само нещата които са за раздаване, без ядене.




Още и по-подробни снимки тук - http://natalyna.multiply.com/photos/album/68/68
Виж целия пост
# 309
Наталина, перфектна както винаги. Hug
Виж целия пост
# 310
Наталина, перфектна както винаги. Hug

Джемма, благодаря, от майстор като теб, похвалата е още по-мила! Hug
Виж целия пост
# 311
Наталина, големи красоти си сътворила, както винаги!

От мен една идейка за пълнени шоколадови яйца

Виж целия пост
# 312
Нат, и тук - велика си ти!  Hug
Виж целия пост
# 313
Наталина, както винаги всичко е перфектно! Комплименти!

Sincerita_11, много красиво яйце!
Виж целия пост
# 314
Наталина, много красиво.
Ида питам, това тук с кексовото тесто на Джемма ли е?
То и ние сега празнуваме Великден, но тук няма боядисване на яйца, специални хлябове, раздават се само шоколадови яйца и зайци.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия