Великденска трапеза 2012!

  • 75 245
  • 513
# 345

лулу!, страхотни са станали наистина! кажи - откъде купи белите яйца?  newsm78

От Била, точно на Ангелов са. Внимавай много със срока на годност. Те са по- скъпи от останалите и им залежават. На няколко пъти виждам, че продават яйца в деня на изтичането на срока на годност. Голямо ровене из кутиите пада, докато си намеря партида с по- късна дата....
Виж целия пост
# 346
И аз да се похваля с нещо направено. Днес правих 3Д овчицата, поукрасих я даже, но не успях да намеря малките звънчета, та друго увисих на врата и. Даже и една фотосесия и спретнах.
Тестото е на Джемама масления кекс, Джемма благодаря  bouquet. За първи път го правя и ми идва малко в повече маслото, другия път ще опитам и рецептата и с мляко.
Виж целия пост
# 347
Вече минах през козуначената тема, но и тук да се похваля най - после с успешен козунак. Рецептата е на Венета. Определено пак ще направя!
Ето ги и тях:
Козунак " Венета" с пълнеж от орехи и шоколад



Виж целия пост
# 348
Моля, препоръчайте ми хубави рецепти за салати и лека руска салата?
Виж целия пост
# 349
Вижте на какви шоколадови фъстъци попаднах в Кауфланд - цена 0,62лв. На някой може да са му от полза при декорирането, ако не може си направи.
Виж целия пост
# 350
Нямам никаква идея, но като ходя на шопинг тея дни, ще гледам да видя. По принцип бяха немски, просто са нарисувани такива яйца на опаковката.

ок, мерси ще търся Simple Smile

За да станат такива цветове , яйцата трябва да са задължително бели  Laughing  и тогава става с всякаква боя.
Виж целия пост
# 351
Снощи с децата пекохме курабийки и малко окрасихме с цветните шрифтове на доктора


Изрязвахме и шаблони за поставки за яйце, дано се вижда добре. Много са сладки, децата много им се радват
Виж целия пост
# 352
Аз бих ви предложила ето тези великденски курабии на Пеп-чо http://pep-4o.blogspot.com/2009/12/6-300.html  Миналата седмица замесих половин доза, но и тя се оказа голяма за нас и половината от тестото замразих във фризера. Днес опекох замразеното тесто и се получиха отново чудесни курабийки - изключително ароматни и топящи се в устата. Трайни са много и дори, колкото повече стоят, толкова са по-хубави.

За боядисването с естествени бои - аз от години залагам на боядисването с лучени люспи, но не слагам люспите да врат във водата свободно, а увивам всяко едно яйце в люспи, които са плътно загърнали яйцето и стягам с чорапогащник поотделно. Така увитите яйца слагам да врат за време, което прецените и се оставят да поизстинат във водата. След това се вадят, срязва се чорапогащника и внимателно се отстраняват люспите. Получават се изключително красиви яйца с преливащи цветове и шарки и няма нито едно повтарящо, всяко е с индивидуална окраска. С люспи от червен лук се получават цветове от бледо червено до керемидено, а с жълт лук - от жълто до тъмно кафяво. С двата лука се варят в отделни съдова, за да не си смесят цветовете. Ако искате по-светли цветове - се развиват почти веднага след сваряването, а ако искате по-наситени се оставят по-дълго да изстиват. След това се излъскват с олио.
Виж целия пост
# 353
dani1712  След това може да се потопят и бои и ставят още по уникални всяко едно.
Виж целия пост
# 354
Моля, споделете успешна рецепта за козуначени мъфини?
Благодаря  Hug

Виж целия пост
# 355
Аз се реших да пробвам да боядисам няколко яйца с естествени бои. Станаха интересни пастелни цветове. Тук има още снимки.


Обаче си е играчка и става бавно.
Това е страхотно. Миналата година в темата за боядисването на яйцата имаше подобни интересни предложения, търсих и тях, и нови, много се радвам, че попаднах на този коментар. За тази година се колебая дали да боядисам яйцата с естествени бои или имам една друга идея. Да боядисам яйцата само бели, още се колебая дали и червени. Но да речем, че са бели. Най-хубаво бяло съм получавала със седефените бои. Обаче от коя седефена боя ставаше хубаво бяло? Освен седефените бои, други бои имат ли бяло, мисля дали да пробвам бяло с кристали, обаче не зная седефени с кристали какво ще излезе. Идеята ми е като ги боядисам в бяло, да ги нарисувам със сребърно. Когато съм правила така яйца, са ставали много нежни и красиви, обаче заради красотата бях направила компромис и сребърното не беше с предназначение за рисуване на яйца. От къде мога да взема сребърно, с което спокойно да декорирам яйца?
Виж целия пост
# 356
Може да ползваш сладкарска боя. Аз рисувах миналата година с такава и се получаваше много добре. Освен това с нея може да рисуваш и върху всякакъв друг цвят. Ако не се лъжа в CookiBooki имат сребрист маркер, който също може да се ползва за целта http://www.cookibooki.bg/46-%D0%A4%D0%BB%D1%83%D0%BC%D0%B0%D1%81 … amp;limitstart=15
Виж целия пост
# 357
Този маркер е без релеф, в краен случай може и него да използвам, благодаря за идеята. Ефектът се беше получил с едно сребърно, което по принцип беше за контури и стана релефно, много добре се открояваше на фона на бялото.
Виж целия пост
# 358
Цитат
Варене на яйца без да се пукат и с жълтък в средата
Приготовление
В тенджера се слага студена вода,яйцата,малко оцет и се долива вода 2 пръста над яйцата,когато запо4нат да врят се изклиу4ва котлона,похлупват се и се оставят така 20 минути.Така яйцата стават перфектно сварени и с жълтъка в центъра.

Така ги правя вече 3 години.
Днес сварих пробно 3 яйчица по указания начин и станаха страхотни.
Виж целия пост
# 359
От оцета не омекват ли черупките на яйцата? Не че по принцип има кой знае какво значение, обаче конкретно за Великден, ако омекват по този начин, не искам моите яйца да са пораженци.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия