КОЗУНАЦИ - 2012г. - 1

  • 96 660
  • 735
# 180
След което намазах отгоре с жълтък и поръсих със захар и опекох. ако си спазила тази последователност без да изчакаш да втаса - там ти е едната грешка  LaughingНо резултата,е катастрофален-не се надигна и някак глетав  Rolling Eyes Може ли да ме посъветвате къде греша Thinking
пп. има и момчета тук   bouquet
Ами добре де нали го оставих във фурната да втасва 50 мин  Thinking или след като го извадя пак трябва да чакам да втасва  newsm78
Виж целия пост
# 181
След което намазах отгоре с жълтък и поръсих със захар и опекох. ако си спазила тази последователност без да изчакаш да втаса - там ти е едната грешка  LaughingНо резултата,е катастрофален-не се надигна и някак глетав  Rolling Eyes Може ли да ме посъветвате къде греша Thinking
пп. има и момчета тук   bouquet
[/quote]
Ами добре де нали го оставих във фурната да втасва 50 мин  Thinking или след като го извадя пак трябва да чакам да втасва  newsm78
[/quote]
каза (написа) че си го намазала с жълтък,поръсила със захар и си го пекла. не си споменала че тестото е втасвало. а това е може би най-важното. нали се сещаш че ние незнаем оставила ли си го или не да втасва ? тестото трябва да втаса - времето не те интересува. готово е за печене когато втаса.

пп. не забравяй че има и момчета тук/color]
Виж целия пост
# 182
Не забравям,че има момчета просто по навик се обръщам към момичетата  Laughing
 bongo_2007  проблема ми идва оттам,че аз всъщнст не знам как трябва да изглежда втасалото тесто /даже и не обичам козунак/  Embarassed просто четох и някъде пишеше нещо за 40 мин в затоплена фурна и аз уж за по сигурно го държах 50 мин ама пак нищо не направих  hahaha
Въпреки,че половинката каза,че става за ядене то определено това,което направих не е козунак ,а нещо като сладка пита някаква Joy
Виж целия пост
# 183
не мога да намеря рецептата на Нудел
помогнете ,чета много добри отзиви за нея !!!
Виж целия пост
# 184
не мога да намеря рецептата на Нудел
помогнете ,чета много добри отзиви за нея !!!
ами пиши и на лични. ще ти отговори  Laughing
Виж целия пост
# 185
Най после стана както го исках. За всички които се пробват като мен за първи път -ако се разлива или лепи - слагате по малко олио и малко брашно постепенно - все ще се оправи накрая. Това - от опит.
Виж целия пост
# 186
Здравейте, следя темата от самото начало, миналата година благодарение на нея се справих с козунакоправенето, и тази година отново се записвам.
Това е първата репетиция за Великден, рецептата е на Еликсир за козунак в машина http://kulinarenelixir.blogspot.com/2011/02/blog-post_23.html, но съм го пекла във фурната.Страхотно се получиха, много пухкави и на конци, топят се в устата
Виж целия пост
# 187
Включвам се и аз да следя темичката  Peace

Он мен Панетоне без месене

Виж целия пост
# 188
betsaibe доколкото разбрах,си оставила на тесто да втаса във първоначално загрята на 50 гр.фурна,след което си я изключила...а след като втаса на цяло тесто и като сплете,остави ли да втаса или не? това не разбрах аз  newsm78
Виж целия пост
# 189
Blue_eys, vanillla , страхотни печива!  chef Peace

Аз се включвам с два козунака от снощи

Виж целия пост
# 190
betsaibe доколкото разбрах,си оставила на тесто да втаса във първоначално загрята на 50 гр.фурна,след което си я изключила...а след като втаса на цяло тесто и като сплете,остави ли да втаса или не? това не разбрах аз  newsm78
Не,пуснах само на долен реотан за около 10 мин и после си почнах да си го пека.Явно,че после пак трябва да втасва,следващия път ще го оставя и след като сплета.
Виж целия пост
# 191
Гуинет , vanillla , Blue_eyes - красота момичета, красота.   bouquet

miusli , супер си се справила, още повече без форма - браво и на теб.

betsaibe, трябва да ти втасат козунаците и след сплитането.

Виж целия пост
# 192
betsaibe доколкото разбрах,си оставила на тесто да втаса във първоначално загрята на 50 гр.фурна,след което си я изключила...а след като втаса на цяло тесто и като сплете,остави ли да втаса или не? това не разбрах аз  newsm78
Не,пуснах само на долен реотан за около 10 мин и после си почнах да си го пека.Явно,че после пак трябва да втасва,следващия път ще го оставя и след като сплета.
Ясно  Thinking ,това ти е грешката....винаги втасва два пъти,винаги  Wink
Първото втасване е на цяло тасте,а второто е след сплитане  Peace
Сигурна съм ,че вторият опит ще е успешен  bouquet
Момичета,много хубави козунаци се сътворили   bouquet
Гуинет,ща споделиш ле повече за плетката на правоъгълния козунак  Praynig
Виж целия пост
# 193
Здравейте,
тази година и аз реших да се включа в правенето на козунаци, направих първата проба(рецептата взех от една книга), но не беше нашия козунак, така че продължавам с издирването на подходяща рецепта и затова имам следните въпроси -
        Можете ли да ми препоръчате рецепта за козунак, който става по- влажен и лепкав отвътре (дано ме разбирате какво имам в предвид) и другият ми въпрос е рецептите, които са за машина, могат ли да се правят на ръка или няма да се получат?
Хубав ден!!!  bouquet
Виж целия пост
# 194
не мога да намеря рецептата на Нудел
помогнете ,чета много добри отзиви за нея !!!
Здравей Валети,
ето рецептата на Nudel33 заедно с обясненията ѝ. Всъщност Nudel33 е модифицирала рецептата на Max mama.

Миналата година правих козунаци по рецептите на Пина и Max mama. Снимки ще кача по-късно.
първи опит 2011 , по рецептата на Пина
изцяло в хлебопекарната
Утре ще пробвам рецептата на Венета.
Успех на всички в майсторенето на козунаци  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия