Давате ли на мъжа си гевречета от боб?

  • 12 583
  • 116
# 15
У нас се яде хляб, но не много и не на всяко ядене. Само приготвен вкъщи, не купуваме. Разбира се, предпочитат белия, тъкмо излязъл от фурната, но се примиряват ако сложа в сместа 2 шепи пълнозърнесто или ръжено брашно. Аз хляб ям, най-вече защото не съм открила начин да ям люти чушки без хляб. Иначе бих могла да мина и без него, а мъжът ми - не, защото си топи. Пица и палачинки задължително правя от бяло брашно.
Някои нови ястия се приемат с охота, стига да не са прекалено странни - примерно нахута като го направя на фалафели се яде, ама на пюре - никога.
Eлия, тази салата ще ми хареса, обаче с някакво сирене или млечен сос.
Виж целия пост
# 16
Моят е отворен към всякакви експерименти и измишльотини, някои му харесват, други не, нормално. Иначе и той си обича мусаката, пълнените чушки и пържолките и ако го накараш да яде ябълка го приема като лична обида.  Joy Аз се съобразявам с неговия вкус, той с моя няма как да се съобрази, тъй като аз пазарувам и готвя. За него готвя каквото той иска, ако аз искам нещо различно или съм на диета си готвя отделно.
Виж целия пост
# 17
Аз отдавна готвя отделно за мъжете и отделно за мен.
Така всички са доволни, те - с мусаките, сърмите, пълнените чушки и пържолите, аз - с плодовете, салатите, ядките и чайовете.
Веднъж накарах моя мъж да яде кюфтета от магданоз, не му хареса.   Grinning
И стек "Антоанет" се е жертвал да яде, пак не му хареса.   Twisted Evil
И така се завърнах окончателно и завинаги към българската традиционна кухня, като нещата при нас ще бъдат за постоянно, защото забелязвам същите хранителни вкусове и у двамата му нови последователи.   ooooh!
Но каквото и да правя, блясъка и славата на свекърва ми в кухнята не мога да я докарам.   Laughing
Виж целия пост
# 18
У нас в момента е ужас, трима човека, хранещи се съвършено различно, като аз съм готвачът  chef Crazy По принцип с мъжа ми имаме еднакъв вкус, месоядни сме, но аз съм на принудителна диета от 4 години. Почти не се храня, а гладът ми се отразява зле. Tired Мъжът ми яде всичко, основно с месо, обича традиционната кухня. Синът ми е нещо като вегетарианец, по-точно веган-не яде месни храни, яйца, риба и повечето от млечните продукти, както и всичко, което дори напомня за мазнина. Отвреме-навреме изглежда организмът му започва да крещи и си купува дюнери или сандвичи с някаква гадост. #Crazy Експериментите не се посрещат добре и затова не правя.
Виж целия пост
# 19
Мъжът ми е късметлия - не готвя.
Виж целия пост
# 20
............. крем от кашу с киви, гевречета от боб, торта от овес...
........супата от цвекло с елда ...............

Изключено е да сервирам подобно нещо у дома, просто никой няма да го опита и ще го изхвърля. Има постни храни, които не граничат с извратености - примерно боб чорба, картофена супичка, варена тиква...
Виж целия пост
# 21
Преди време бяхме решили с мъжа ми да се редуваме в готвенето. Освен, че моят ред се падаше около 5 пъти по-често от неговия, манджите които измисляше, неизменно съдържаха пържен лук, пържена наденица, соев сос и кетчуп.   Mr. Green Отказах се, сега готвя само аз - обикновени, традиционни неща, но без мазнотии и запръжки и всички са доволни.   Лятно време често даже не готвя, ами ядем салати и сирене/мръвка.
Единственото ни разминаване е, че той не яде никакви плодове.
Виж целия пост
# 22
  У нас не се правят много експерименти, но се случва.Хубавото е,че мъжът ми яде всичко.Дори и на другите да не им хареса, той не отказва нищо, всичко се изяжда.И друго е хубаво,че не му се лепи и не му личи.Дъщерята има разни претенции с неядене на това или онова, но като не яде, сама да си прави каквото яде.Внука досега и той не е отказвал почти нищо.Само на гъби се назлъндисва, защото веднъж се разболяваше, но се налапа с гъби, защото си е лакоме и повърна.Той вдигне ли температура над 38 градуса, започва да повръща, което няма нищо общо с гъбите, просто така се случи и се наплаши.От тогава му давам по малко, да види,че няма да му стане нищо от гъби.
Виж целия пост
# 23
Вкъщи аз бях с претенциите, ядях точно 5 неща. Благодарение на мъжа ми и неговите кулинарни умения, вече се храня нормално. Не ме е насилвал, даже ми е приготвял отделно само за мен, но просто се изкушавах да опитам от другото и винаги беше вкусно.
Той дълго време избягваше постните неща, но през последните години се убеди, че са също толкова засищащи, колкото и месото.

Към момента - ядем всичко.

П.П. Ако някога ми се наложи да съм единствения готвач вкъщи - не бих се съобразявала с ничии вкус. Каквото има на масата, ще се яде, който не е гладен - няма да яде  Peace
Виж целия пост
# 24
Ако вкусовете не съвпадат, всеки яде това, което обича. Изобщо не си представям подобно издевателство нито към мен, нито към друг човек.
Виж целия пост
# 25
Аз пък бих искала да попитам за рецептата на гевречетата от боб.
Виж целия пост
# 26
Моят би ял и бобени гевреци. Готвя рядко и специално, обикновено нещо българско.
А той смята, че всичко българско е супер.
Аз съм на специална диета, не за отсабване, заради алергии,
мъка му е, че не се храня с него и ям това, което е сготвил.
Но е виждал последиците и го приема.

Не бих налагала на мъжа си как и с какво да се храни.
Не ми е дете, голям човек е. Ако реши да спазва някакъв по-специален режим,
бих го подкрепила и бих се съобразявала.
Виж целия пост
# 27
Това с гевречетата не е ли метафора?  Simple Smile Яла съм кюфтета от боб, не бяха лоши, но повече обичам от овесени ядки.
Виж целия пост
# 28
Като цяло харесваме еднакви неща. Обичаме месо, млечни, почти всякакви зеленчуци. Мъжът ми дори често ми се кара, че ядем еднообразно, иска му се повече разнообразие, но не е много експериментаторски настроен. Има неща, които не яде - зелен боб, спанак... Мрази "казармени" манджи - домати с ориз, славянски гювеч, пиле фрикасе.

Аз съм добро прасе, хапвам почти всичко. Дъщеря ми засега ни разказва играта - яде само супи.  Tired
Виж целия пост
# 29
Той дълго време избягваше постните неща, но през последните години се убеди, че са също толкова засищащи, колкото и месото.

Тъй като родителите ми са вегетарианци, дълго време ми беше нужно, за да се отърся от набитото, макар и не нарочно, че месото е вредно, а млякото опасно. Мен вегетарианската храна изобщо не ме засища. Не само не ме засища, но след половин час се чудя какво да хапна и съм склонна да ям много повече. А като си хапна една пържолка на обяд с една салата от моркови и ряпа, 2 скилидки чесън (ако нямам срещи) и малък резен хляб, си изкарвам до вечеря, когато мога да хапна и супичка, защото ще заспя преди да ми се е дояло пак. Дядо ми, да е жив и здрав, яде пържено, сланина, бял хляб, пък е на 91 години, ходи без бастун и нищо не го боли. И е слаб и много жилав. Може да има значение и генът, защото имам приятелки вегетарианки, които си бръчкат носа като надушат свински ребра, т.е. на тях месото не им е нужно.
Не знам рецептата за гевреците от боб, но беше едно от ястията, които се споменаваха в статията, тя не е кулинарна, а интервю с някаква веганка, неизвестна за мен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия