Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кокцигодиния - болки в опашната кост

  • 7 747
  • 6
Честит празник, дами! Бъдете здрави, обичани и обичащи   bouquet
Има ли тук страдащи от кокцигодиния? Аз разбрах преди няколко дни, че имам такъв проблем, но нямам представа как е възможно да се справя с този проблем Sad Препоръчва се физиотерапия. Как става тая работа?
Виж целия пост
# 1
Здравей! От два месеца на два пъти ме боля опашката. Докато разбера че е там, аз си мислех, че е    кръста. Но установих, че е по надолу от него. И двата пъти болката беше много силна за по два, три дни и после отслабваше. Но продължавам и сега много слабо да я чувствам. Понеже тъкмо бях оперирана от щит. жлеза си мислех, че е нещо свързано с нея. Но като прочетох сега за тази болест започвам да се плаша. Как се установява? Стоя цял ден на стол тип президентски, той не е толкова твърд, може ли да е от него? Имам и хемороиди, кървящи всеки ден. Прочетох, че нещо и с ануса се свързва.
Виж целия пост
# 2
Съжалявам за проблемите ти, мама иси, надявам се, че със свършването на зимата ще си отидат и те. Аз разбрах за болезнена опашка от преглед за хемороиди. До миналата година по това време и аз страдах много от кървящи и какви ли още не хемороиди. След укрепваща терапия преди година си направих операция и съм много доволна от резултата - пу-пу Simple Smile Започнах обаче напоследък да усещам някакви по особени, но не много силни болки и затова отидох на преглед за хемороиди, а то какво се оказа ... Никой не може да повярва, че имам такава деформация без да изпитвам силни болки. Тъй като имам хиляди съображения да не одобрявам медикаментозното лечение, искам да разбера каква е физиотерапията и рехабилитацията и въобще има ли смисъл нещо да се прави. Бих ти препоръчала много спешно да вземеш мерки за решаване на проблема с хемороидите. Поздрави Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Какво да правя за хемороидите? Всичко вече съм опитала. От няколко месеца ми тече кръв всяка сутрин. Но възможно ли е тази опашка да ми се е увредила нещо от тях? Ти какво си правила? Къде се оперира?
Виж целия пост
# 4
Не се вкарвай във филм, де Simple Smile Не вярвам да има връзка. Просто споделих, че заради тях разбрах за опашката.
За хемороидите, за съжаление, грижите са постоянни. Трябва да си намериш правилния лекар и да следваш съветите му - да внимаваш какво ядеш, да си създадеш и спазваш активен физически  режим, да спазваш висока хигиена и т.н. Аз съм изключително доволна от професиналното и човешко /не на последно място и деликатно/ отношение на д-р Желязков. Той има малък медицински център зад Била на бул.България  www.dr.jeliaskoff.com  Профилиран е за лечение на хемороиди и се държи като лекар, а не като търговец, макар че услугите му са платени, в смисъл, че не работи със Здравна каса. Не отказва контакт с пациенти по телефона, поне аз не съм имала проблем. А това ми беше много важно след операцията, защото не съм от София. Дано съм ти помогнала с информацията. Виж и инфото на специализираните клиники, но чувам, че там е голяма комерсия ...
Виж целия пост
# 5
Не искам още да ходя на операция. Хората ги боли, не могат да търпят и отиват. Мен не ме боли, само ми тече кръв и то много. Как да се оперирам като после не знам какво ще стане. Ще вземат и да ме болят тогава. Има ли връзка между болките в опашката и хемороидите?
Виж целия пост
# 6
Мисля, че не си ме разбрала правилно или пък аз не съм се изразила ясно ... Не казвам, че единственото решение на проблема с хемороидите е операцията, а че трябва да си намериш свестен и компетентен лекар, който да ти помогне. А колкото до операцията - не си представяй скалпел и касапница Simple Smile)) Думата има различни значения, в т.ч. и манипулация. Към скалпел при хемороидите се прибягва в много крайни случаи при тежки диагнози, каквато ти явно нямаш. В моя случай операцията продължи около 5 минути и се състоеше в /много елементарно обяснено/стягането с ластици на хемороидите, за да се спре притока на кръв в тях и да изсъхнат. Само и единствено специалист може да ти каже какво да правиш.
Не знам дали има пряка връзка между кокцигодинията и хемороидите. Всъщност, почти нищо не знам за болест на опашната кост и затова отворих темата - да науча как може да се реши проблема.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия