Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Моля за отзиви за 12 ЦДГ - филиал на ул."Хр.Белчев"

  • 3 286
  • 15
Здравейте! Нищо не откривам за тази градина, само една стара тема. Ако има майки, чийто деца я посещават ще ми дадете ли малко информация? Огледах отвън, вижда едно съвсем малко и необорудвано дворче. Излизат ли достатъчно децата, водят ли някъде другаде също да играят „то в района няма и няма много-много къде, ама все пак да питам“. Храна, отношение, всичко, от което имате впечатления. Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
Случайно попаднах на темата и не знам доколко още е актуална.
Дъщеря ми е трета група в тази градина. Безкрайно много съм доволна от персонала на градината - двете ни госпожи са много добри, имат и една много добра преподавателка по музика, която свири на пиано, флейта, акордеон и т.н. Това са плюсовете.
Минусите са следните:
- липсата на двор. Градината има две сгради: централа и филиал. В централата двора е по-голям, представлява заграден асфалтов двор с една пързалка и огромно количество котки. Във филиала двора е бивш паркинг, много е малък и до него се стига през един безистен, където обикновено плътно са паркирали колите на съседната кооперация. Директорката твърди, че безуспешно се е опитвала да получи разрешение от общината поне достъпа да двора да е гарантиран, но без успех.
- много са страхливи по отношение на извеждането. През зимата не излизаха изобщо, само малко да паднат температурите и пак не ги извеждат.
Това мога да кажа по отношение на градината. По принцип първата група започва във филиала или в централата според годината. Мисля, че тази есен първа група би трябвало да започне в централата, защото подготвителната група сега завършва. Миналата година малките бяха в централата.  Дъщеря ми започна във филиала и до момента си е там.
Виж целия пост
# 2
Много ти благодаря!
Виж целия пост
# 3
Баткото е бил във филиала, бебосъка е в централата от есента. Не съм имала никакви проблеми. Фен съм на г-жа Печевска и много съжалявам, че не води сега групата на малката.
По въпроса с котките- има една "котколюбива" особа в кооперацията на централата. Храни ги целогодишно, входът мирише невъобразимо. Смърди отвратително, плътна, тежка миризма, на калъпи да я режеш. Зимно време като се държи вратата на входа затворена ми е догадявало до повръщане докато чакам детето. Котколюбивата се притеснявала и правела забележки да не би децата като излизат на двора да направят нещо лошо на милите котенца.
Някой има ли идея какво може да се направи срещу присъствието на котките там, където има деца. Разнасят се болести, колкото и да се чисти и дезинфекцира, не може да неутрализира потенциалния риск.
Виж целия пост
# 4
Здравейте, днес записах детето си там. Ревнах като видях дворчето. Един мокър напикан пясък. То е ясно, че в центъра няма къде да има дворчета, но поне да го затворят този пясък! Колкото е да е малко - все пак има място за детска площадка да се монтира - подобни на тези в магазините или бензиностанциите. Но може би няма смисъл като са там дечицата, няма да се съберат сигурно. Не знам. Надявам се да ги извеждат в някой парк наоколо, на Народния театър или НДК.
Виж целия пост
# 5
НО, имат английски, през юни отиват на море, на зелено училище, за утре имат театър ....
Виж целия пост
# 6
В този последният ви пост какво радващо намирате, за тези екстри си бъркате в джоба и давате вашите пари. А да не мислите, че по английски децата получават стабилна основа, просто им запълват деня, за да не беснеят . Но  не само в тази детска градина е така, на днешно време учителките се пестят и се злоупотребява с недостига на места.Ако беше обратното щяха да треперят над децата, за да не им закрият "скромната " градина, защото си е такава от където и да я погледнете. Единственото хубаво е, че докато сте на работа детето е под наблюдение.
Виж целия пост
# 7
Днес писах до общината и РИОКОЗ София за котките.  Какво още можем да направим? Ударете едно рамо, още идеи?
 
сискин, точно така, опикан пясък, и знам точно от какво Tired
Виж целия пост
# 8
Привет отново.
Балеринка!
За момента това е, което мога да намеря и се радвам, че детето е прието, защото ще е на 3 г през септември. Относно екстрите - да, наясно съм. За английския? Също. Аз отидох в 7.30, изчаках до 9 ч., мога да ви кажа, че всички деца тичаха, за да влязат, усмихнати и изглеждаха щастливи. И това, което наричам радващо е просто една сламка, за която се хващам, за момента честно казано нямаме алтернатива. И наистина е наложително детето ми да е под наблюдение - тя е много тиха, спокойна и добричка. Това, от което ме е страх е, че е свикнала да е навън с часове - 4 -5 и повече. Но искам да посещава градината, защото съм сигурна, че персоналът е добър и че се децата ще се чувства добре. Има родителска среща на 14.06. Надявам се и други родители да присъстват. Аз ще настоявам този пясъчник да се затвори. Не виждам смисъл да ни искат изследвания на децата, а те след това да играят в котешката пикня. Нека се обединим да се затвори този пясъчник и да се намерят средства за нормална детска площадка - с омекотена настилка, пързалки и люлки. Директорката беше много любезна, така че съм убедена, че заедно нещата ще се развият добре. Тя също подчерта, че ще се радва родителите да я подкрепят. Относно липсата на места и т.н. т.н. - така е. Факт. Аз лично не мога да го променя. Затова предлагам да се заемем с нещата, които може да променим.
Виж целия пост
# 9
... да пишем до ХЕИ ?
Виж целия пост
# 10

Писах на електронния им адрес.
Днес излезе резултата от изследването ни за токсоплазмоза- отрицателен.
Според лекарката от НЦЗПБ най-много може да се сигнализира до екоравновесие, ще вземат котките, ще ги кастрират, ще ги обезпаразитят и ще ги върнат. Няма механизъм, който да убеди бабата да не ги привлича на мястото с храна.
Виж целия пост
# 11
Здравейте,
Казвам се Светлин Колев и съм учителят по Английски език във въпросната детска градина. Тъй като прочетох, че се "отбива номерът" по английски, бих ви бил благодарен ако конкретизирате и формулирате разбираемо критиките си. Както знаете, телефонният ми номер е целогодишно на разположение при директорката на градината, ако имате конкретни критики, обадете ми се.
Виж целия пост
# 12
Сина ми посещава тази детска градина и по-точно филиала на Хр.Белчев. Изключително съм доволна, детето ходи с огромно удоволствие, обожава си госпожите, научи страшно много неща за 1 година. В детската градина хигиената е на ниво, обучението е на ниво, отношението е чудесно. Честно казано не знам какво повече би могло да се желае. Директорката също е много отговорен и инициативен човек и прави всичко възможно, за да подобрява нивото на детската градина.
По въпроса с дворовете, това е тъжната истина. Но за съжаление така изглеждат и всички детски площадки, с опикани и пълни с изпражнения от котки и кучета пясъчници.
Един съвет от мен, не се обаждайте на Екоравновесие. Преди години имах неблагоразумието да им се обадя за да приберат едно бездомно и много болно куче, което ръсеше краста и всевъзможни паразити и не само че не го прибраха ами и проблеми ми създадоха.
Виж целия пост
# 13
За детските площадки изобщо в кварталите - ясно е положението. Но все пак говорим за пясъчник в оградено пространство, където децата се извеждат целево, целогодишно. Изобщо не става въпрос изобщо за пясъчниците, а за този конкретен. Затова Ви предлагам да настояваме да го циментират и ако не може общината да отпусне средства (частично или изцяло) за елементарни детски уреди за игра, да отделим по 100 лв всяко семейство и да знаем, че следващите 3 г. децата си имат площадка. Мисля, че по 33 лв на година, за да имат децата малка площадка не е много. Знам, че се плаща такса и т.н., но явно си зависи от нас дали ще облагородим това заградено нещо.
Виж целия пост
# 14
Здравейте, за съжаление изпуснах родителската среща, и двете ми дечица са с висока температура и се налага да си стоим вкъщи  Cry Може ли някой от родителите, присъствали на срещата, да каже в общи линии какво са разисквали и взето ли е някакво решение по въпроса с двора и пясъчника? Предварително благодаря Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия