Фъч

  • 122 485
  • 160
# 45
Аз правя фъча с хладка вода,така става на шупли/като дунапренена гъба/
 ето и рецептата-
4 яйца,1 чаша захар,1 пак.масло/125гр/, половин чаша хладка вода
2 ч.брашно,бакпулвер,ванилия
От горе глазурата е:
шоколад 1 бр,купче масло,
и отделно на котлона прявя тази смес  -  две лъж.какао,две лъж.захар,4 лъж.прясно мляко
смесвам със шоколада и поливам готовата торта,и като е редичка сместа прониква из цялата торта и става много вкусно.
Виж целия пост
# 46
Аз мисля да го направя за уиекенда, но от толкова много рецепти не знам коя да подхвана newsm78
Виж целия пост
# 47
Вчера прочетох - днес направих! Hug


Виж целия пост
# 48
Моят свърши  Embarassed  Половината изядох още преди мъжът ми да се върне, а после му помогнах активно за останалото количество.
А се бях зарекла, че тази бременност няма да ходя да раждам с 20 кила отгоре
Виж целия пост
# 49
Пека го в момента! SpongeBob, благодаря за рецептата!!!   bouquet

Ето го и моето шоколадово изкушение, още е цяло, но не за дълго!

Виж целия пост
# 50
А аз като бях малка много се правеха ... фъчове, но те са съвсем различно нещо:
1 белтък се разбива на много гъст сняг.
1 чаша захар и 1 чаша вода (не съм много сигурна в тези количества) се сваряват на гъст сироп (като се капне капка от него в чинийка, да не се разлива)
1-2 ванилии - добавят се в края на варенето на сиропа
1 чаша нарязани орехови ядки - не счукани, а нарязани се смесват с разбития белтък.
След това започва да се сипва от сиропа в белтъка, като се бърка енергично, в началото на съвсем тънка струйка, дори капка по капка и така, докато свърши сиропа.
С една лъжица се загребва от сместа и се сипва в тава или голяма чиния и се оставят така да изсъхнат - получават се едни груби, безформени топчета, но много вкусни.
Трябва веднага да се оформят, защото много тази смес много бързо се втвърдява и тогава става невъзможно да се гребе от нея.
Виж целия пост
# 51
Лелее, откъде я изкопахте тази тема... 

Явно този фъч не е това, което е  Crazy.  Нямам си и
най- малката представа, защо този сладкиш се нарича така. Рецептата  я имам от баба ми  Wink.
Радвам се, че ви харесва.
Виж целия пост
# 52
Абе аз да попитам. Направих фъча по рецептата на  SpongeBob. Много вкусен стана, обаче на мен глазурата отгоре ми остана доста течна. В инетерес на истината се получи много хубаво, защото попи в сладкиша и беше невероятно мек и вкусен, но все пак вашите глазури отгоре как стават така гъсти? Спазих точно пропорциите  newsm78 А и да попитам като е такава гъста глазурата попива ли достатъчно в сладкиша, за да го омекоти?
Виж целия пост
# 53
А какво е ванилиева захар?
Виж целия пост
# 54
А какво е ванилиева захар?
Пакетче ванилова  захар напр.  на др. Йоткер или Руф.
Може и обикновенно пакетче ванилия да се сложи.

gigio, глазурата  на мен също не ми става много гъста, по-рядка е от разтопен шоколад.
Виж целия пост
# 55
Още веднъж благодарности на SpongeBob за прекрасната рецепта!!!    bouquet   Днес вкусотията е вече спомен, няма и трохичка!!!

gigio, моята глазура стана много гъста, незнам защо, попи доколкото можа, не успя да сиропира блата, но и така сладкиша беше чудесен!

Лилита, това е ванилената захар, която ползвам от години и съм много доволна:

Виж целия пост
# 56
 Интересна рецепта. Simple Smile Ще се пробва един ден. Wink
Виж целия пост
# 57
Пека го в момента! SpongeBob, благодаря за рецептата!!!   bouquet

Ето го и моето шоколадово изкушение, още е цяло, но не за дълго!



Много ми хареса сладкиша на снимката и задължително ще го пробвам, но мила защо не си написала по коя рецепта си го направила? Надявам се да споделиш с нас  Grinning
Виж целия пост
# 58
Пека го в момента! SpongeBob, благодаря за рецептата!!!   bouquet

Ето го и моето шоколадово изкушение, още е цяло, но не за дълго!



Много ми хареса сладкиша на снимката и задължително ще го пробвам, но мила защо не си написала по коя рецепта си го направила? Надявам се да споделиш с нас  Grinning

По рецептата на SpongeBob, благодарностите са към нея.
Виж целия пост
# 59
Благодаря за комплимента!   Hug  Направих го абсолютно точно по рецептата на авторката на темата - SpongeBob!
Ще допълня само няколко неща по начина ми на приготовление:
Изчаках какаовата смес да изстине почти до стайна Т, със същата бяха и яйцата. Бърках кексовата смес със силиконова шпатула, не с миксер. Изпеках блата в тефлонова тавичка, леко намазана с масло и поръсена с брашно, на 180С без вентилатор, за 25 мин. След изстиването на блата, отново загрях какаовата смес и полях, не изчаках заливката да изстине и затова кокосовите ми стърготини не стоят снежно бели, но ... Успех, аз пак смятам да го спретна този уикенд!

buni, писали сме заедно!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия