Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

  • 208 843
  • 1 064
# 495
здравейте, моля , ориентирайте ме в цени (не мн. високи по възможност) за марка добра средно гояма тенджера (от стомана примерно) и откъде да си купя? Praynig Hug

Стоманени тенджери има навсякъде на различни марки- Метро например. Кажи с какъв бюджет разполагаш, за да ти помогнем. Аз си купих с точките от Метро тенджера на Фислер, от която съм доволна. Момичетата тук споделят, че са доволни и от Бека.
Основните тенджери, които обаче аз ползвам са от обикновените емайлирани.

благодаря; до 50 лв. (общо 100, че искам 2;-) Значи може и емайлирана? Ама от какъв емайл Embarassed Изобщо - за какво да следя като тръгна да куоувам? Hug

Предлагам ти да следиш промоциите в Метро за стоманена тенджера. Фислер мисля, че вече не е с точки и ще ти излезе много скъп. Мисля, че в промоция ще можеш да си вземеш две тенджери с твоя бюджет.  Някои момичета бяха писали, че са доволни от Фагор.
Бека може да видиш тук:
http://shop.gamaelit.bg/?module=producer&id=7&p=1&ca … D1%80%D0%B0%D0%B9

Емайлирани за тенджерите на Шумен- това са най-обикновените някогашни тенджери.
http://kuproemail.com/links/?view=ec
Виж целия пост
# 496
emy_emy, не съм я чувала, но ме притесняват три неща:

1. този артикул го няма на сайта на производителя: http://www.ibilimenaje.com/eng
2. формата ми се струва малка
3. не знам дали е изцяло керамика, при положение, че тежи само 1 кг и е само 10 лв и доколко е качествено естествено
Виж целия пост
# 497
emy_emy, не съм я чувала, но ме притесняват три неща:

1. този артикул го няма на сайта на производителя: http://www.ibilimenaje.com/eng
2. формата ми се струва малка
3. не знам дали е изцяло керамика, при положение, че тежи само 1 кг и е само 10 лв и доколко е качествено естествено

И мен много неща ме объркват ..., говорим за изцяло керамичните съдове, не тези с керамично покритие ....защо има такава фрапираща разлика в цените, при положение, че са произведени само от керамика.

Когато говорим за тези, които са с керамично покритие, знам какво да гледам и чета, да са без PFOA и PTFE, да е произведена без нанотехнологии /но сайтовете рядко дават информация за това, какво е керамичното покритие/, така си избрах и тиган, с помощта на take a smile, за което много й благодаря   bouquet  и доста запитвания до различни сайтове ...

Но за тава изцяло керамична, /която мога да я изпусна на другия ден и да стане на парчета /първо не ми се дават 150 лв. а и вече ми омръзна това сравняване, четене ... не мога да разбера защо едната струва 130, а другата 20 лв?

А това, че е малка, мен такава ми трябва и ако имаше такива форми  емайлирани, изобщо нямаше да се замислям ....

А и друго ме дразни в сайтовете, например - пазарувай - в описанието "незалепващо покритие" и приключиха с описанието, но това е друг въпрос ...
Виж целия пост
# 498
take a smile, чудех се и аз каква може да е причината за спукването... На сайта на EmileHenry не пише нищо за допустими температури, освен че гаранцията не важи ако съдът е ползван във фурна загрята над 250*С. Аз на над 180 не съм я слагала, но котлонът не знам какви градуси достига. Никога не съм я подлагала на температурни шокове. Когато се спука, олиото не беше още загряло в нея. Ще ми липсва де, много беше красива. Simple Smile А с новата Le Creuset ще внимавам повече Simple Smile
Ставам досадна най-вероятно, но удобно ли е да ми дадеш линк на тавичката, от която си доволна. Откъде си купи Le creuset? У село Варна не съм виждала... newsm78 Та ще взема и аз да я поръчам от Амазон.
Виж целия пост
# 499
Тони, ето ми я тавата http://www.amazon.co.uk/gp/product/B001BX4M3Q/ref=oh_details_o01_s00_i00
Малко голяма ми идва, ама не съм преценила добре сантиметрите Simple Smile

Това е тенджерата, само че пак са я вдигнали, аз я взех за 75 паунда http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0007NIBCY/ref=oh_details_o00_s01_i00

От амазон са ми нещата, просто там има голям избор и много големи промоции ако имаш търпение да ги дебнеш Simple Smile
Виж целия пост
# 500
Toni_baraboni, Гама елит предлагат Le Creuset, но на по-високи цени. На сайта им пише, че имат магазин във Варна в Гранд Мол
http://shop.gamaelit.bg/contacts

Иначе и аз моята касерола Le Creuset я поръчах от амазон, но немския. В Гама Елит изобщо я нямаха и не я бяха получавали и казаха, че могат да ми я доставят, но чак след месец-два.
Виж целия пост
# 501
У село Варна не съм виждала... newsm78 Та ще взема и аз да я поръчам от Амазон.

Магазин Гама Елит е точно срещу Карфур в Гранд мол. Аз видях само чугунената тенджера на Le Creuset, струваше 500 лв.  Shocked Така че, наистина може да се ориентираш към Амазон.

Taka a smile, много си ни ценна с мнението си!  Blush
Виж целия пост
# 502
Ама от какъв емайл Embarassed Изобщо - за какво да следя като тръгна да куоувам? Hug
Следи да купиш добра, проверена марка/ не е задължително да е от скъпите/ . Да има сертификат, лого, гаранция. Не купувай турски, китайски, сръбки емайл. Румънският също е рисков вече.
Най- основните параметри: Съдът да е дебел и по- тежък. Слоят емайл да е плътен, равен/равномерен и дебел. Гледай да няма вълни, бубунки,грапавинки. Да не е един слой, защото тогава  той често прозира или има неравности, малки точки и дупчици. В най- добрия случай дебелината на емайлирания съд/дъното/  трябва да е около 4- 4,5 мм. Често обаче се срещат тънките - по 2-3 мм.
Добре е основата да е стомана или чугун. Има емайлирани съдове с основа метална сплав или алуминий, но това за мен са неприемливи варианти.


Но за тава изцяло керамична, /която мога да я изпусна на другия ден и да стане на парчета /първо не ми се дават 150 лв. а и вече ми омръзна това сравняване, четене ... не мога да разбера защо едната струва 130, а другата 20 лв?

А това, че е малка, мен такава ми трябва и ако имаше такива форми  емайлирани, изобщо нямаше да се замислям ....

Да има ги тези контрасти в цените. НЕ винаги обаче скъпата цена гарантира по- добро качество.Тя идва и от марката. Конкретно при чистите  керамични тави, този контраст е очевиден и за мен не достатъчно аргументиран.
Има превъзходни  предложения също с висококачествена керамика, на по- "неелитни" марки за съвсем прилични суми.  Просто обикновено те не са оцветени, например . Бих взела Ibili - това, което видях като предложения от керамика им, ми хареса. И в техния сайт ги има формите, същите, които ти си посочила, ето тук. Peace


Виж целия пост
# 503
emy_emy, и аз мисля, че разликата в цените между отделни марки е пресилена, сравнявала съм цените на едни и същи продукти от една и съща марка в чужбина и бг - доста са близки; затова и предполагам, че разликата между отделните марки се дължи на това какви материали се използват (тип глина и други неща в керамичната смес), как се пече, технологичен процес, доставка, тип глеч, ако щеш начин на дистрибуция и т.н.; тавичките на бергхоф ми харесаха заради това - добре са изработени, от керамика, която не се пука (ама са много тежки) и са на по-нормална цена (взех ги с някаква промоция); иначе чуденката е наистина голяма, а сайтовете за пазаруване са повече от плачевни, дори рядко виждам и сайт на производител, който дава подробна и пълна информация и то не само в областта на кухненските съдове....

защо не потърсиш огнеупорни стъклени тавички? има доста прилични с хубаво качество на добри цени - преди време си бях взела една мъничка - като за пайове, защото имаше релефен борд - турска, за 5-6 лв май беше, сега мамчето я ползва - на мен ми вършеше добра работа и майка ми също е доволна - марка не помня, просто ти давам алтернативна насока за търсене

сега пуснах едно бързо търсене и мятам първите попаднали ми резултати за огнеупорни съдове от стъкло:

старата ми тавичка приличаше на тази:
http://www.leroybg.com/front/details.php?id=310

гледам, че имат тавичка като за теб:
http://www.leroybg.com/front/details.php?id=309

и други:
http://porcelainbg.eu/bg/product-list/3.html

http://reno.bg/cooking/zagotvene/ogneuporni-sydowe.html
Виж целия пост
# 504
take a smile, мнението ти за  Ibili наклони везните  Laughing

Dao, имам огнеупорни съдове, но колкото и да ги мия винаги остава около ръбчето малко загоряло.
Искам керамика и за лазаня и мусака, питки и козунак, но наскоро имаше коментари, че тестени изделия се пекат в тънки, метални съдове  Hug
Виж целия пост
# 505
Запис
Виж целия пост
# 506
take a smile, мнението ти за  Ibili наклони везните  Laughing

Dao, имам огнеупорни съдове, но колкото и да ги мия винаги остава около ръбчето малко загоряло.
Искам керамика и за лазаня и мусака, питки и козунак, но наскоро имаше коментари, че тестени изделия се пекат в тънки, метални съдове  Hug

Еми, аз като чета хората си купуват чугунени тенджери специално, за да пекат хляб в тях Simple Smile
Виж целия пост
# 507
имам огнеупорни съдове, но колкото и да ги мия винаги остава около ръбчето малко загоряло.

много странно, никога не ми се е случвало, де що съд съм имала от стъкло се измива кристално добре и на ръка и съдомиялна, виж с керамиката съм забелязала, че се измива много по-добре на ръка, в съдомилната има вероятност да останат микро петънца на места, но аз и не използвам агресивни препарати; но може да зависи от температурите на печене, струва ми се логично при по-високи температури и повече мазнина в съдовете да става нагар, който трудно се измива
Виж целия пост
# 508
take a smile, мнението ти за  Ibili наклони везните  Laughing

Dao, имам огнеупорни съдове, но колкото и да ги мия винаги остава около ръбчето малко загоряло.
Искам керамика и за лазаня и мусака, питки и козунак, но наскоро имаше коментари, че тестени изделия се пекат в тънки, метални съдове  Hug

Еми, аз като чета хората си купуват чугунени тенджери специално, за да пекат хляб в тях Simple Smile

Ами не знам, това беше коментар на една потребителка от форума, че баба й така казала ...., не беше май в тази тема ....  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 509
Ама от какъв емайл Embarassed Изобщо - за какво да следя като тръгна да куоувам? Hug
Следи да купиш добра, проверена марка/ не е задължително да е от скъпите/ . Да има сертификат, лого, гаранция. Не купувай турски, китайски, сръбки емайл. Румънският също е рисков вече.
Най- основните параметри: Съдът да е дебел и по- тежък. Слоят емайл да е плътен, равен/равномерен и дебел. Гледай да няма вълни, бубунки,грапавинки. Да не е един слой, защото тогава  той често прозира или има неравности, малки точки и дупчици. В най- добрия случай дебелината на емайлирания съд/дъното/  трябва да е около 4- 4,5 мм. Често обаче се срещат тънките - по 2-3 мм.
Добре е основата да е стомана или чугун. Има емайлирани съдове с основа метална сплав или алуминий, но това за мен са неприемливи варианти.


  bouquet А препоръчваните тук "Беко" не са ли точно турски? Днес поразгледах , но тази марка не намрмеих, някой ако знае за София къде ги има, моля да сподели! Иначе гледах едни солидни Зелмер, в магазина при Хит, но ми бяха скъпи (70 лв. малката). И някакви други с "П" започваще (Пиесто или нещо такова), но пак скъпички ми дойдоха и не купих нищо...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия