Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

  • 208 827
  • 1 064
# 480
Аз сега ползвам керамична тава (на Emile Henry) - за разлика от тенджерата, от тавата съм доволна засега. Изключително лесното миене е голям плюс Simple Smile
Виж целия пост
# 481
А къде се продават Emile Henry? Гледах в Амазон, но ми се видяха тежички... В БГ пък имат само един вид... който намерих. И дали дават гаранция на тавите и в БГ  newsm78
Виж целия пост
# 482
Toni_baraboni, тъй като ги бях проверявала преди време, ти отговарям.
На живо ги видях в Балев Био Маркет в The Mall, но нямаха голям избор. Имат и онлайн:
http://www.balevbiomarket.com/nehranitelni-produkti/sudove-za-gotvene.html

Иначе в този сайт имат доста голям избор
http://www.-spam112-/magazin/sudove-za-gotvene/index.html
Мисля, че магазини Здравословен има на няколко места в С-я и там може да разгледаш.
Виж целия пост
# 483
Тони, аз поръчвам от амазон. Че са тежки, тежки са, но идва към 10лв доставката до Бг, пък могат да се намерят много добри промоции, само трябва да се дебне Simple Smile Другото е, че на гаранцията от Бг не вярвам много, кой знае какви разправии щях да имам тук със спуканата тенджера да доказвам, че не съм я изтървала на земята Simple Smile В сайта на фирмата има опция да си регистрираш продукта за гаранция, но нямам представа каква им е политиката после.
Виж целия пост
# 484

take a smile, с твоите ценни съвети си купих тиган, но сега да попитам и за тавите .... Laughing

Тавичката, за която говори Dao, пише, че  материала е  въглено-стоманено-алуминиева сплав и отгоре е положена керамиката, ето я:

http://www.technostyle.bg/?act=inside_product&product_id=998

Кой е по-добрия вариант на тавички, тези, които са изцяло керамични или тези, на които само покритието им е керамично, и за втория вариант трябва ли да гледам и чета, така, както и за тиганите с керамични покрития  newsm78 - според мен - да, но .... да попитам ...

emy_emy, знам, че не питаш мен, но имаш грешка с тавичката, тази, която take a smile е посочила и имам предвид е от серията Geminis (stoneware), не Earthchef (аз питах за тиганите на тази серия Simple Smile

http://www.berghoffworldwide.com/UK/en/Product-Detail/39974/8/re … -baking-dish.aspx

те са изцяло керамика, печена при много висока температура и съответно много издържлива, при тях няма проблеми от студено на топло и обратно
Виж целия пост
# 485
Dao , Hug
Наистина е голям лабиринт. При това понякога и доста подвеждащ. За новите  керамични тигани изводът ми е, че все още не може да се препоръча нещо еднозначно. Проверката на времето ще си каже думата.
Единственото, което за мен сега е валидно е да се съблюдават параметрите, които направих като извод и които бях публикувала малко по- напред.
За марка и серия ми е много трудно да коментирам и препоръчвам /След като се оказа, че тиганът, от който съм изключително доволна показва недостатъци при други.. ./
Разгледах характеристиките на серията Earthchef и ако сега щях да избирам, нищо чудно да си бях купила именно този тиган. Единственото нещо, което би ме накарало да се позамисля е гаранцията, понеже доколото разбрах е само 1 година.
По принцип всички тези керамики са с по- кратки гаранции. Ясно е, че който иска керамика, би следвало да е съгласен да купува и хвърля, а не да "завещава посудата на наследниците си".  Laughing
Всъщност, съвремието ни е белязано от тази тенденция- безгранично потребление.  Confused
Katerina R., точно лесната поддръжка и мен ме радва при керамичната ми тава. Освен, че материалът за мен е отличен.
Браво, че си успяла да върнеш спуканата тенджера! Това ме подсети да попитам потребителките на тиганите Дурадо, които са имали проблеми със залепване, а тиганът им все още е в срок на годност, дали да не опитат да направят рекламация и те.
Моят тиган е все още в срок и ако ми се повявят проблеми, ще се опитам да върна тигана.
Наявам се, това да не се случи, но вече имам едно на ум. Освен това, непременно ще налиша тук ако се появи и при мен подобно залепване, за което съобщаваха други.
Все си мисля, че керамиката се поддържа и използва малко по- специфично и всичко идва най- вече от начина, по който ползваме тигана.
При мен ако случайно леко залепне 1-та палачинка, веднага я отлепвам с дървена шпатулка и избърсвам със салфетка цялата повърхност така, както е нагорещен тигана и леко намалявам огъня. При следващата палачинка лотус ефектът е налице. Нищо не залепва.

Тавичката, за която говори Dao, пише, че  материала е  въглено-стоманено-алуминиева сплав и отгоре е положена керамиката, ето я:

http://www.technostyle.bg/?act=inside_product&product_id=998

Кой е по-добрия вариант на тавички, тези, които са изцяло керамични или тези, на които само покритието им е керамично, и за втория вариант трябва ли да гледам и чета, така, както и за тиганите с керамични покрития  newsm78 - според мен - да, но .... да попитам ...
Лично аз съм много доволна от изцяло керамичните си тавички.
За мен и двата варианта са добри, стига покритието на тези с метална сплав отдолу да е наистина чисто, от керамика. Единственото, за което се сещам е, евентуално при тях да не се получи отчупване/олющване на покритието.
Аз ползвам моите тавички редовно вече около 4 години и не са мръднали, но на моя позната се оказа, че тавата й се е спукала, както тенжедрата Emile Henry на Katerina R.  Това много ме беше изненадало и вече имам едно наум. В такъв случай може би тава с метална основа да е по- добрият избор, т.к. при нея няма подобен риск от спукване.
Не знам кое е предизвикало спукването, допускам, че често е била ползвана при по- високи Т-ри от означените.
Виж целия пост
# 486
здравейте, моля , ориентирайте ме в цени (не мн. високи по възможност) за марка добра средно гояма тенджера (от стомана примерно) и откъде да си купя? Praynig Hug
Виж целия пост
# 487
take a smile, много ти благодаря   bouquet когато избера финално ще пиша тук и периодично ще давам отзиви как се развиват във времето нещата:)
Виж целия пост
# 488

take a smile, с твоите ценни съвети си купих тиган, но сега да попитам и за тавите .... Laughing

Тавичката, за която говори Dao, пише, че  материала е  въглено-стоманено-алуминиева сплав и отгоре е положена керамиката, ето я:

http://www.technostyle.bg/?act=inside_product&product_id=998

Кой е по-добрия вариант на тавички, тези, които са изцяло керамични или тези, на които само покритието им е керамично, и за втория вариант трябва ли да гледам и чета, така, както и за тиганите с керамични покрития  newsm78 - според мен - да, но .... да попитам ...

emy_emy, знам, че не питаш мен, но имаш грешка с тавичката, тази, която take a smile е посочила и имам предвид е от серията Geminis (stoneware), не Earthchef (аз питах за тиганите на тази серия Simple Smile

http://www.berghoffworldwide.com/UK/en/Product-Detail/39974/8/re … -baking-dish.aspx

те са изцяло керамика, печена при много висока температура и съответно много издържлива, при тях няма проблеми от студено на топло и обратно

Dao, благодаря,    bouquet не я намерих в БГ сайт точно същата тавичка. Но аз говорих по-принцип кой от двата варианта е по-добър  Hug

take a smile, благодаря  Hug
Виж целия пост
# 489
здравейте, моля , ориентирайте ме в цени (не мн. високи по възможност) за марка добра средно гояма тенджера (от стомана примерно) и откъде да си купя? Praynig Hug

Стоманени тенджери има навсякъде на различни марки- Метро например. Кажи с какъв бюджет разполагаш, за да ти помогнем. Аз си купих с точките от Метро тенджера на Фислер, от която съм доволна. Момичетата тук споделят, че са доволни и от Бека.
Основните тенджери, които обаче аз ползвам са от обикновените емайлирани.
Виж целия пост
# 490
take a smile, чудех се и аз каква може да е причината за спукването... На сайта на EmileHenry не пише нищо за допустими температури, освен че гаранцията не важи ако съдът е ползван във фурна загрята над 250*С. Аз на над 180 не съм я слагала, но котлонът не знам какви градуси достига. Никога не съм я подлагала на температурни шокове. Когато се спука, олиото не беше още загряло в нея. Ще ми липсва де, много беше красива. Simple Smile А с новата Le Creuset ще внимавам повече Simple Smile
Виж целия пост
# 491
Здравейте,
днес си купих тази http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=78300 форма за кекс (черен хляб).
Дайте отзиви за производителя. Емайлирана е, така че би трябвало да е безвредна. В неделя ще пека хляб в нея и ще дам отзиви.
Виж целия пост
# 492
bobson4e, La Forme Plus е керамиката, не е емайл.
Виж целия пост
# 493
здравейте, моля , ориентирайте ме в цени (не мн. високи по възможност) за марка добра средно гояма тенджера (от стомана примерно) и откъде да си купя? Praynig Hug

Стоманени тенджери има навсякъде на различни марки- Метро например. Кажи с какъв бюджет разполагаш, за да ти помогнем. Аз си купих с точките от Метро тенджера на Фислер, от която съм доволна. Момичетата тук споделят, че са доволни и от Бека.
Основните тенджери, които обаче аз ползвам са от обикновените емайлирани.

благодаря; до 50 лв. (общо 100, че искам 2;-) Значи може и емайлирана? Ама от какъв емайл Embarassed Изобщо - за какво да следя като тръгна да куоувам? Hug
Виж целия пост
# 494
Някой знае ли нещо за тази марка керамика

http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=77666

Трябват ми такива форми за хлебчета и козунаци ...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия