Домашна машина за сладолед

  • 141 560
  • 365
# 210
Видях, че в руския магазин ( Берьозка ) има тази сметана.На подробности има описание.Не мога да разбера на 100% дали съдържа въпросния карагенан, но мисля да я пробвам.

Сметана (Сливки)

Назад някой питаше за машина с ледогенератор.Тук има някакви.

Виж целия пост
# 211

Направих пломбир - е, не точно по рецептата, в смисъл, без яйца, не мога да се справя с тази задача - обаче стана... направо невероятно! Със шам фастък, сладкарска сметана (президент, уви, друга млечна няма), сливка от Березка - амиии... нещо като високо маслено каймачено мляко - и кондензирано мляко. Ама много бързо го изядохме, за снимки не остана...  Mr. Green Embarassed
Виж целия пост
# 212
Видях, че в руския магазин ( Берьозка ) има тази сметана.На подробности има описание.Не мога да разбера на 100% дали съдържа въпросния карагенан, но мисля да я пробвам.

Сметана (Сливки)

Назад някой питаше за машина с ледогенератор.Тук има някакви.




Хихи, първо писах, после видях поста. Точно тази ползвах... но това не е точно сметана.
Виж целия пост
# 213
Хм, звучи добре и трябва да я пробвам.То сметаната нали е точно каймака на млякото.Ако пък е и без много добавки ще е най-добре.По клипове някои правят пломбира, като комбинация между нея и по-нискомаслен вариант от 10%,  вместо прясно мляко.Другите съставки са същите.Следващият път ще опитам с тези руските.Харесах една машина.Струва ми се, че никак не е лоша, но и цената и е добра.Побира до 2л.



Иначе, последно пробвах този, но сложих повече яйца и стана нелош.



Виж целия пост
# 214
Правих сицилианско джелато с нишесте, едно пъдпъдъче яйце, сметана и мляко. Сладоледът става страшно мазен, а всъщност имаше много по-малко мазнина от само сметановите ми. Четох, че нишестето прави този ефект.
Още не съм направила нов сладолед, откакто промених т на фризера.
Не мога да намеря касовата бележка за машината.
Пломбир за пръв път чувам.
Виж целия пост
# 215
Руски сладолед.



И аз се бях загледал по този италианския как го правят.На едно място видях, че слагат и малко сухо мляко.Изобщо, има най-разнообразни и стават все хубави.Ще направя и аз някоя проба с малко нишесте, за да видя как ще се получи.И моята машина май не замръзява толкова бързо, но пък може и други да са факторите.Все слагам по-голямо количество, а и хладилника е един стар и сместа, ако не е достатъчно охладена.Последният път стана за около 40мин.Преди това сложих сместа половин час в камерата.Но като цяло мисля, че добре се справя.
Виж целия пост
# 216
Някой знае ли дали качеството на самия сладолед е по добро, ако се ползва машина с компресор? За удобството то е ясно.
Виж целия пост
# 217
не е ли по-добре нишесте и да засилва сметановия вкус, отколкото само сметана и мляко. аз правих сметана и мляко и направо не се ядеше - после добавих плодве, бисквити, та стана.
Виж целия пост
# 218
Момичета, някоя имал ли е проблем с бъркалката на машината си? Моята се счупи след 2 ползвания на машината Sad. Казаха ни, че гаранцията не я покрива. Ок, съгласна съм, все пак може да се изтърве, настъпи и т.н (макар да не се е случило нищо подобно). Но нямало и как да се поръча нова. Такива дребни части не поръчвали o_O. Дребна част, но без нея машината не може да работи!!! Обиколихме всички сервизи в Бс, ако някои си е поръчвал да каже от къде. По мое наблюдение бъркалките на вс машини са еднакви. Моята е taurus
Виж целия пост
# 219
Някой знае ли дали качеството на самия сладолед е по добро, ако се ползва машина с компресор? За удобството то е ясно.
Според мене е по-добро. Преди имахме от тези със замразяващите се купи. Никога не ставаше равномерно замразяване. По-замразен стоеше сладоледа в края, до студената стена на купата. Преди да започне да се замразява към вътрешността, в края ставаше доста замръзнал и твърд, по тази причина се счупи и бъркалката, както си работеше.  От това лято имаме такава с генератор. Сладоледа става супер, равномерно замразен и с много добра консистенция. За другите екстри да не говорим - по-голяма купа, на предната машинка купата не ни стигаше на нас тримата, за гости да не говорим; като се направи един вид сладолед, може веднага да се продължи с друг вид; като приключи програмата се включва автоматично охлаждане, и да не си наблизо няма да се разтопи и спокойно се изчаква времето за десерта :- и т.н.
Виж целия пост
# 220
nati_nat, каква марка и модел е?От къде я взе?

Виж целия пост
# 221
nati_nat, каква марка и модел е?От къде я взе?


Plm_79, марката е Unold, произвеждат се в Англия. Препоръчаха ми я като една от най-добрите, продвани на българския пазар. Модела е 48818. Избрах го според капацитета,  функциите и покритието на купата. Купата е 1.5 литра, но се слага смес до 1 л., за да не прелее при бъркането. Има още няколко модела но този прецених като най-подходящ за нас. Следващия е професионален с купа от 2 л., но ние нямаме сладкарница-:), а само едно дете сладоледоунищожител. Купих я най-вече заради нея, защото сладолед си хапва постоянно, лятото ежедневно и някак си химиите в готовите сладоледи в количествата, които тя поглъща хич не ме радваха. Да не говорим, че вкуса на домашния сладолед е несравним с купешките.
Другите модели, които са по-евтини, се различават по функциите, обема и покритието на купата. Ще ти пиша на лични от къде я купих, за да не излезе като реклама на фирмата, която я предлага. Открих ги в Интернет тази пролет, като затърсих машина за сладолед.
Виж целия пост
# 222
Момичета, някоя имал ли е проблем с бъркалката на машината си? Моята се счупи след 2 ползвания на машината Sad. Казаха ни, че гаранцията не я покрива. Ок, съгласна съм, все пак може да се изтърве, настъпи и т.н (макар да не се е случило нищо подобно). Но нямало и как да се поръча нова. Такива дребни части не поръчвали o_O. Дребна част, но без нея машината не може да работи!!! Обиколихме всички сервизи в Бс, ако някои си е поръчвал да каже от къде. По мое наблюдение бъркалките на вс машини са еднакви. Моята е taurus
Ще те разочаровам, но и ние не намерихме бъркалка, когато се счупи тази на предишната ни машина, а тя се счупи както си работеше. Не съм убедена, че бъркалките са еднакви на различните марки. Ако ще си купуваш нова машина, гледай на бъркалката да няма тънки участъци, там се чупи.
Виж целия пост
# 223
nati_nat, мерси!Най-вероятно ще взема някоя.

Погледнах набързо дали няма някакви бъркалки в ебей.Намират се, изглеждат различни, но са на цени, които не си заслужават.

Иначе, машината от Лидл я ползвах няколко пъти в нов хладилник и стана по-добре.В най-големите жеги, в доста топло помещение, ставаше за около 40-50мин.Установих, че около 800мл. е най-добре.Не се препълва и става по-стегнат.Последните, които правех са по рецептите за джелато - с малко нишесте, по-малко яйца, по-малко сметана, която не се разбива и т.н.Става доста сполучливо.
Виж целия пост
# 224
Пуснали са някаква прясна сметана на Лесидрен.Гъста е и прилича на маскарпоне.Може би е това, което се нарича Creme double.На етикета не пише да има някакви добавки.Уж е само от мляко и нищо друго.Цената е 2лв. за 200гр.Няколко пъти вече правя сладолед с машината от Лидл.Онзи ден взех една друга и с нея направих сладолед с шам фъстък, като на 1л. мляко сложих една опаковка от тази сметана.Доста е мазна и има наситен сметанов вкус.Опитах и руската сметана, на която също не пише да има карагенан или други подобни добавки.Много е хубава на вкус, според мен.Решил съм да взема машина с компресор, но ще бъде малко по-натам.Иначе, новата машина е Cuisinart ICE 30 .За момента мога да кажа, че сладоледа става по-добре, но ще трябват повече проби, за да придобия по-добра представа.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия