За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 36 800
  • 742
# 120
Пробвали ли сте тези рецепти http://yoli-www.blogspot.com/2008/12/blog-post_30.html, http://towerwitch.blogspot.com/2011/01/blog-post_04.html?  Най- добре ми се получиха по рецептата на вещицата, но с масло, а не с олио, защото съм силно пристрастена към маслото  Mr. Green

Точно по рецепта на Йоли правих цял ден вчера торта и общо взето стана, само дето имам няколко забележки, тип неодобрителни и повече няма да я повторя. Та не знам за еклерите точно  Thinking
Виж целия пост
# 121
Да питам за торта Мюсли на сладка Хапка - може ли да се ползва друго вместо кисело мляко ? Маскарпоне, сметана? newsm78
Виж целия пост
# 122
Търся рецепта за сладкиш с ябълки. Отдолу се слагаха бисквити, отгоре ябълки , а най-отгоре се заливаше с яйца и брашно, може би?
Виж целия пост
# 123
Да питам за торта Мюсли на сладка Хапка - може ли да се ползва друго вместо кисело мляко ? Маскарпоне, сметана? newsm78

Според мен с млякото си е най-добре, бисквитите и овесените ядки омекват от него, с маскарпоне не съм сигурна, че ще се получи. Сметана може да се смеси с кисело мляко.
Виж целия пост
# 124
Търся рецепта за сладкиш с ябълки. Отдолу се слагаха бисквити, отгоре ябълки , а най-отгоре се заливаше с яйца и брашно, може би?

Прилича ми на ябълковия сладкиш на Фукла
Виж целия пост
# 125
Пресни гъби на парченца като за супа мога ли да замразя директно или трябва да попаря във водичка преди това?
Виж целия пост
# 126
Be Light, направо замразявай  Peace

Имам почти 500мл сладкраска сметана Хопла, но не се сещам кога я отворих  Thinking, как да разбера годна ли е? На вкус и мирис си е като току що отворена.
Блатовете за тортата стоят и чакат, аз се чудя да разбивам ли сметаната на крем или да правя млечен такъв?
Виж целия пост
# 127
Chimy Jimmy     newsm51 мерси,млякото е супер. Peace
Виж целия пост
# 128
Търся рецепта за сладкиш с ябълки. Отдолу се слагаха бисквити, отгоре ябълки , а най-отгоре се заливаше с яйца и брашно, може би?

Прилича ми на ябълковия сладкиш на Фукла
Това е, да, благодаря ти.  bouquet
Виж целия пост
# 129
Be Light, направо замразявай  Peace

Имам почти 500мл сладкраска сметана Хопла, но не се сещам кога я отворих  Thinking, как да разбера годна ли е? На вкус и мирис си е като току що отворена.
Блатовете за тортата стоят и чакат, аз се чудя да разбивам ли сметаната на крем или да правя млечен такъв?

Като се има пред вид, че Хопла-та е растителен продукт, най-вероятно му няма нищо.
Виж целия пост
# 130
Да питам за торта Мюсли на сладка Хапка - може ли да се ползва друго вместо кисело мляко ? Маскарпоне, сметана? newsm78

Според мен с млякото си е най-добре, бисквитите и овесените ядки омекват от него, с маскарпоне не съм сигурна, че ще се получи. Сметана може да се смеси с кисело мляко.

Лабрекс, благодаря ти. Не бях се сетила, че е добре да омекнат ядките съответно от млякото. Може би ще го сгъстя с малко сметана, защото се притеснявам да не стане водниста тортата.
Виж целия пост
# 131
Be Light, направо замразявай  Peace

Имам почти 500мл сладкарска сметана Хопла, но не се сещам кога я отворих  Thinking, как да разбера годна ли е? На вкус и мирис си е като току що отворена.
Блатовете за тортата стоят и чакат, аз се чудя да разбивам ли сметаната на крем или да правя млечен такъв?

Ако не съм много закъсняла, може спокойно да се използва щом е добра на вкус и мирис
Виж целия пост
# 132
Здравейте, намислила съм да приготвя тази торта за празник, но понеже ще има около 30 човека трябва да е в двойно количество...Което пък ме навежда на мисълта, че формата ми за торта с пръстен става неизползваема. Та...моля за чалъми за приготвяне на подобен сладкиш в обикновена кръгла тава- разполагам и с тефлонова и  с алпака. Притеснявам се, че страничната украса просто ще отпадне.

Иначе тортата е невероятна, поздравления за Йоли, ако чете темата   bouquet.
Виж целия пост
# 133
Лабрекс, благодаря ти. Не бях се сетила, че е добре да омекнат ядките съответно от млякото. Може би ще го сгъстя с малко сметана, защото се притеснявам да не стане водниста тортата.

 Според мен тази торта няма как да стане водниста.По рецепта е с пълномаслено мляко, аз я правих с 2% масленост и изпитвах ужас, че мъжете ми ще ядат супа.Напротив - тортата беше супер стегната, дори ми се видя суха (не съм я опитвала).Наистина овесените ядки поемат много от млякото.Не виждам как сметаната ще помогне тук, освен тортата да стане по-тежка( а тя се води лека торта) и нездравословна.

  Little Evil , ти тази торта правила ли си я?На мен ми изглежда, че при направата на двойно количество може да се разпадне.Блатове съм правила доста, но този е доста ронлив............не знам, несигурен ми се вижда, аз не бих експериментирала.Нека и някой друг да се изкаже.
 
Виж целия пост
# 134
Лабрекс, благодаря ти. Не бях се сетила, че е добре да омекнат ядките съответно от млякото. Може би ще го сгъстя с малко сметана, защото се притеснявам да не стане водниста тортата.

 Според мен тази торта няма как да стане водниста.По рецепта е с пълномаслено мляко, аз я правих с 2% масленост и изпитвах ужас, че мъжете ми ще ядат супа.Напротив - тортата беше супер стегната, дори ми се видя суха (не съм я опитвала).Наистина овесените ядки поемат много от млякото.Не виждам как сметаната ще помогне тук, освен тортата да стане по-тежка( а тя се води лека торта) и нездравословна.

  Little Evil , ти тази торта правила ли си я?На мен ми изглежда, че при направата на двойно количество може да се разпадне.Блатове съм правила доста, но този е доста ронлив............не знам, несигурен ми се вижда, аз не бих експериментирала.Нека и някой друг да се изкаже.
 

Правила съм я, но въф форма с пръстен и нямах проблеми...блатът се омекотява от крема отгоре.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия