За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 36 786
  • 742
# 105
Момичета ,помагайте  Embarassed миналата година около май-юни подквасих овче мляко и заварих два буркана за капачка .Днес по нощите се сетих за него и отворих единия буркан-ами сякаш нищо му няма като сирене е ,и е станало на парцали само отгоре и си мирише на мляко -даже е вкусно.Та въпроса ми е дали можем да го ядем или да го хвърлям?Малко ме естрах да давам на децата,но ако не зная че е от близо година си е супер. Laughing

п.п.Млякото е съхранявано в хладилника.

Нищо му няма, щом няма вкусови отклонения, може спокойно да го ядете. Явно е било заквасено при много добра стерилност и не са се развили никакви други бактерии и дрожди (освен желаните млечнокисели) щом си мирише добре.
Виж целия пост
# 106
До сега винаги съм готвила спанака на супа. Днес реших да го направя със свинско ама си няма идея как. Кажете месото като го запържа и добавя водата тогава ли се слага и спанака. Домати слагат ли се? Ориз? Помагайте Simple Smile
Виж целия пост
# 107
Месото се запържва, добавя се лук и се запържва заедно с месото. Сипва се бульон или вода и доматен сок, подправки на вкус. Оставя се на котлона, докато водата изври. Изсипва се в тавичка, отгоре се покрива със сварения спанак и се пече похлупено.
Виж целия пост
# 108
До сега винаги съм готвила спанака на супа. Днес реших да го направя със свинско ама си няма идея как. Кажете месото като го запържа и добавя водата тогава ли се слага и спанака. Домати слагат ли се? Ориз? Помагайте Simple Smile

 Спаначената манджа е любима в нашата къща, правя я със свинско, пуешко, или пилешко.Първо задушавам лук (може и чесън, ако обичате - придава невероятен вкус) и след това добавям малко доматено пюре.След около 3 мин. слагам и 1л. червен пипер.Слагам месото в тенджерата за няколко мин. да се задуши и доливам вода.Когато месото е почти сварено слагам спанака и малко по-късно ориз и 1ч.ч. домати.Добавям и малко джоджен(за мен това е най-добрата подправка за спанак) и чакам манджата да стане готова.При сервиране се добавя кисело мляко по желание.И децата я обожават.
Виж целия пост
# 109
може ли да съхраня готвен зрял боб във фризер и как и след размразяване дали  е с променен вкус?
Виж целия пост
# 110
Може ли рецепта за торта с котешко езиче  и заквасена сметана? Мисля да направя нещо като десерт в купички, не ми се прави цяла торта. Ако никой не я хареса ,после аз ще трябва да си я ям.

заповядай http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=242823.msg5637452#msg5637452
Мерси! Направих в купички като десерт. На милото му хареса, сега останалите са в хладилника, дано и децата го харесат.

Ще готвя пиле със зеле, в зелето да слагам ли лук и морков?

може ли да съхраня готвен зрял боб във фризер и как и след размразяване дали  е с променен вкус?
Замразявала съм сварен и нищо му нямаше след това. Предполагам ,че като е сготвен пак ще е добре.
Виж целия пост
# 111
Тя, аз не слагам на никое зеле лук и морков, но някои хора слагат.

а готвения боб не ми харесва след размразяване  Sick
Виж целия пост
# 112
Тя, аз не слагам на никое зеле лук и морков, но някои хора слагат.

а готвения боб не ми харесва след размразяване  Sick
  bouquet
Виж целия пост
# 113
Може ли рецепта за торта с котешко езиче  и заквасена сметана?

Ето моето предложение  Hug

Тя все още си остава най-вкусната торта, която съм яла  Blush

А, вече си направила. Нищо, де  Hug

Лук и моркови и аз не слагам на зеле. На прясното само чесън малко и копър. На киселото - нищо  Simple Smile
Виж целия пост
# 114
Момичета и момчета, имам проблем. Sad Реших да правя еклери, но този път изобщо не се надуха. Останаха си толкова малки и все едно се пържиха във фурната. Дали ще се получи добре ако натопя провалените еклери в захарен сироп? Или направо в кофата да заминават?
А ако ги залееш с ванилов крем във форма за торта? Или пък да ги сложиш в чашки и отгоре със сладко, крем или разтопен шоколад? Естествено само, ако вкусът им е добър. С масло или с олио ги прави?
Благодаря за предложенията! Всъщност нямах търпение да ги дочакам и ги сиропирах. Доста добре се получи, за любители на такъв тип сладкиши.
Първа доза еклери с масло - провал, втора с олио - същия резултат. Правила съм ги и друг път по една и съща рецепта, сега защо така се получи идея нямам. Ясно, че се обърках, но къде и какво?
Виж целия пост
# 115
И аз две неща се опитвам отдавна да направя добре - варени гевреци и еклери, но и двете теста идват прекалено капризни явно за моите умения  Tired
Виж целия пост
# 116
 Пробвали ли сте тези рецепти http://yoli-www.blogspot.com/2008/12/blog-post_30.html, http://towerwitch.blogspot.com/2011/01/blog-post_04.html?  Най- добре ми се получиха по рецептата на вещицата, но с масло, а не с олио, защото съм силно пристрастена към маслото  Mr. Green
Виж целия пост
# 117
Eva, и аз по рецептата на вещицата ги правих. И все така съм ги правлила.  Thinking След няколко дни ще се пробвам пак, дано се получат тогава.
Виж целия пост
# 118
Не знам защо не ви се получават. Не е чак такава философия. Най-важен е моментът с яйцата. Не е лошо да са извадени предварително от хладилника, за да не са студени. След като тестото се забърка на котлона се сваля и продължава да се бърка до получаване на хомогенна смес. Оставя се леко да изстине (не да стане студено) и започват да се добавят яйцата едно по едно. Докато тестото не поеме напълно едното яйце, не се слага следващото! Може би, ако обясните как точно ги правите ще се разбере къде ви е грешката.
Виж целия пост
# 119
Може би, ако обясните как точно ги правите ще се разбере къде ви е грешката.

 Предполагам в консистенцията на тестото, там най-много се греши.Еклери съм правила по няколко рецепти, стават страхотни.Много обичам да правя нещо от парено тесто, дава ми отделно чувство при приготвянето му Simple Smile.Скоро правих соленки с него и станаха чудни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия