За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 36 663
  • 742
# 30
Ние също сме замразявали настъргани сурови картофи ( в комбинация с яйце и подправки май беше  Thinking ) на порции във фризера. После вадихме и пържихме, не съм усетила разлика във вкуса. Но пък предполагам, че може да се нарежат и бланшират, съответно замразят така.
Виж целия пост
# 31
Аз замразявам супички за детето. Забелязала съм, че когато има картоф, след размразяване е гаден. Безвкусен и ронлив. Предполагам, трябва по някакъв по специален начин да се обработят картофите преди да се замразят Thinking
Виж целия пост
# 32
Vanja77, само исках да ти кажа, 4е кекса стана много сполу4лив Laughing.Половината ве4е е изяден Mr. Green.
Виж целия пост
# 33
Vanja77, само исках да ти кажа, 4е кекса стана много сполу4лив Laughing.Половината ве4е е изяден Mr. Green.
Да ви е сладко! Grinning
Виж целия пост
# 34
Рецепта за кюфтета с бял сос без ориз:http://recipes.free.bg/kiufteta_s_bql_sos.html
Виж целия пост
# 35
Скромен запис Embarassed с големи благодарности за темата и всички пишещи в нея!  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 36
Бързам да се запиша, че вече доста сте изписали....
Виж целия пост
# 37
Благодаря за съветите. Ще пробвам да ги нарежа за пържене и да ги бланширам. Там каква беше врътката? Една минута във вряща вода и после в студена? Нали? Ама те пък няма ли да залепнат, като ги замразя?

Pure Adoration, как настъргани? Не знаех, че яйце може да се замразява. Нещо като картофени кюфтета ли?
Виж целия пост
# 38
Ами за съжаление беше отдавна и аз само помагах, та имам само бегли спомени. Знам, че обелихме много картофи, нарязани на ужасно ситно / настъргани, и ги запържвахме като палачинки с едно яйце и праз лук. И тъй като остана голяма част от тях (картофи с праз лук), ги разделихме на порции, изкарахме въздуха от торбичките, и ги сложихме във фризера. Вероятно като сме ги вадели, и пържели, тогава сме добавяли яйцето.  Thinking
Виж целия пост
# 39
Благодаря за съветите. Ще пробвам да ги нарежа за пържене и да ги бланширам. Там каква беше врътката? Една минута във вряща вода и после в студена? Нали? Ама те пък няма ли да залепнат, като ги замразя?

Специално картофите се пускат за 1 минута в сгорещена мазнина и след това се оставят на широк поднос със салфетки за да се поеме излишната мазнина и изстинали се замразяват,защото ако се бланшират във вода или марината -гореща,след замразяването почерняват.

Ето и тема за бланширане на картофи:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=41445
Виж целия пост
# 40
Записвам се, да не ви изгубя Hug.
Виж целия пост
# 41
Моля, помагайте. Започнах да правя домашен сладолед от сметана, кондензирано мляко и разтопен бял шоколад. Явно шоколада не беше се охладил достатъчно, защото сметаната се пресече. Мога ли да спася сместа по някакъв начин?
Виж целия пост
# 42
Реших проблема с гъстотата като сложих в пресечената сметана едно пакетче крем Оле без варене. Сега въпросът е дали мога да замразя тази смес, защото детето чака сладолед (или да тичам до магазина за сладолед)?
Виж целия пост
# 43
Детето ми ще има бал. Търся малки солени и сладки тарталетки, за да ги напълня. Някой знае ли, откъде мога да поръчам или купя направо?
Виж целия пост
# 44
в Метро има. И воловани.

Pure Adoration, ето маринованата риба
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия