За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 36 737
  • 742
# 690
"Почистват се първо от останалата почва, листа и т.н.Не се мият!После се разделят горна част/шапчица/ от пънчето.Нарязват се на резенчета с еднаква дебелина/за да изсъхнат едновременно/, около 4-5 мм.
Нареждат се на един пласт и на малко разстояние едно от друго/резенчетата/, но в/у скара/т.е. да има разстояние м/у дъсчиците/ от някакъв вид дърво/аз използвах масичката си от бамбук/. Суших на сянка..Обръщат се от време на време/аз 2пъти на ден/.Да са на проветриво място.
За зимата могат да се ползват след накисване във вода или смлени на брашно/като много ароматна добавка/."
Виж целия пост
# 691
Благодаря Ваня!
    а това после пече ли се?


iva.a, съжалявам. Чак сега видях въпроса ти, но все пак да отговоря, че кремът не се пече.

 Sick а не се ли вари поне ?
5 яйца са това, няма ли вкус на сурови яйца след това ?
И какво ще го сгъсти този крем? Брашното или нишестето липсват...Confused

Скица, за манатарките,  аз прибирам и малко количество сурови във фризера.
Виж целия пост
# 692
Здравейте, момичета! Утре отивам за манатарки като предварително съм предупредена,че има много  Mr. Green Въпросът ми е как да ги изсуша и колко продължително тези мои ненабрани манатарки Simple Smile Пробвала съм бланширани, но то се губи чара на гъбата. Искам да пробвам да ги изсуша, но се притеснявам да не ги похабя. Благодаря предварително!
режеш ги на филийки (не по-голями от 4-5 мм). колко време съхнат ? - докато изсъхнат  Laughing зависи как ги сушиш.
за скара за сушене може да използваш някаква мрежа. може и комарника на прозорците  Joy
така гъбата се суши и от двете страни 

пп. внимавай за двоиникът им - дяволската манатарка.
Виж целия пост
# 693
Нарязват се на филийки между 1/2 и 1 см. Нареждат се на разстояние една от друга. Сушат се на слънчево и проветриво място, като се обръщат от време на време.
Ако са наядени от червеи можеш да си сигурна, че им няма нищо.
Виж целия пост
# 694
Благодаря Ваня!
    а това после пече ли се?


iva.a, съжалявам. Чак сега видях въпроса ти, но все пак да отговоря, че кремът не се пече.

 Sick а не се ли вари поне ?
5 яйца са това, няма ли вкус на сурови яйца след това ?
И какво ще го сгъсти този крем? Брашното или нишестето липсват...Confused

Скица, за манатарките,  аз прибирам и малко количество сурови във фризера.

На 1кг тиква 500 мл мляко не са толкова много, освен това има орехи, които също не са малко, а белтъците са на сняг. За яйцата единственото притеснение е, ако не са пресни.
Виж целия пост
# 695

режеш ги на филийки (не по-голями от 4-5 мм). колко време съхнат ? - докато изсъхнат  Laughing зависи как ги сушиш.
за скара за сушене може да използваш някаква мрежа. може и комарника на прозорците  Joy
така гъбата се суши и от двете страни  

пп. внимавай за двоиникът им - дяволската манатарка.


  Peace освен всичко, дето Бонго каза, гъбите задължително се сушат на сянка  Peace  и тъй като поединичното обръщане от две страни е доста трудемко едно по едно парченца, разбъркват се с шпатула,  подхващайки отдолу така, че да не ги наранява  и отново се разстилат на един пласт да съхнат.
и да, във фризера сщо може да прибереш.
Виж целия пост
# 696
Много благодаря на всички, които са ми отговорили за манатарките!   bouquet
Виж целия пост
# 697
Блонди ,

Направих хлебчета с маслини, салам и пресен чесън, по твоята невероятна рецепта за милинки. Много ми хареса, и е невъзможно елементарна. Благодаря ти! Ще ги направя и като милинки за закуска, а ще ги използвам и за хлебчета за хамбургери. Перфектни са!
Виж целия пост
# 698

режеш ги на филийки (не по-голями от 4-5 мм). колко време съхнат ? - докато изсъхнат  Laughing зависи как ги сушиш.
за скара за сушене може да използваш някаква мрежа. може и комарника на прозорците  Joy
така гъбата се суши и от двете страни  

пп. внимавай за двоиникът им - дяволската манатарка.


  Peace освен всичко, дето Бонго каза, гъбите задължително се сушат на сянка  Peace  и тъй като поединичното обръщане от две страни е доста трудемко едно по едно парченца, разбъркват се с шпатула,  подхващайки отдолу така, че да не ги наранява  и отново се разстилат на един пласт да съхнат.
и да, във фризера сщо може да прибереш.

Не е задължително да са на слънце, но и в никакъв случай не е задължително да са на сянка Peace
Виж целия пост
# 699
Не е задължително да са на слънце, но и в никакъв случай не е задължително да са на сянка Peace
всичко е пожелателно. кой може да те задължи какво да правиш  newsm78
тази седмица каквато беше слънчева .... чак небето не се виждаше  Laughing  та в този случай и задължително да е сушенето на слънце  нямаше как да се получи.
но при всички случай хубаво е гъбите да се сушат на проветриво място.   bouquet
Виж целия пост
# 700
Блонди, заинтересува ме тази рецепта, но имам един въпрос относно маята:
1 кубче от 42 г. мая не е ли за 1 кг брашно, а в рецептата си дала 3 ч.ч. брашно, което
по една скала която гледам е 1 ч.ч. = 130 г. брашно - значи максимум около 400 г. е брашното по твоята рецепта.  newsm78
Виж целия пост
# 701
Тогава ще станат по-меки според мен,когато е с едно кубче и 400 гр брашно.
Виж целия пост
# 702
         Здравейте момичета!
         Имам едно редичко сладко от череши и искам да го сгъстя с пектин (за чийзкейк) може ли помощ как, на опаковката нищо не пише.  newsm12
Виж целия пост
# 703
Трябва да сложиш сладкото да заври. Пектинът се добавя, смесен с малко вода и захар. Продължава да се вари до желаната гъстота.
Виж целия пост
# 704
              Vanja77, много бладогаря! smile3525
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия