За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 34 114
  • 738
# 705
Сода за хляб едно и също ли е със сода бикарбонат... Склонна съм да мисля, че не Simple Smile

Едно и също е.
Виж целия пост
# 706
Моля за рецепти за сом.Сома е  без глава, около 1,5 кг.  Дали ще стане на скара ?/ така милото ще го готви/. Laughing
Виж целия пост
# 707
Здравейте ,направих вчера мъфините по тази рецепта http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=2136.msg85423#msg85423 ,но мъфините не ми бухнаха.Станаха много вкусни и меки ,но интересно ,че не бухнаха  newsm78 .Това което не спазих точно е ,че сложих и сода за хляб ,която угасих в киселото мляко.Малко след това видях не отворено пакетче бакпулвер и сложих една лъжица и от него.Нещо отук ли съм объркала ?
Виж целия пост
# 708
Geryaleksandrova, може и от угасяването да е  newsm78. По принцип при мъфините е характерно, че се разбъркват отделно течните и сухите продукти и се смесват в последния момент преди да се разпределят по формите  Peace

Аз пък идвам с въпрос - имам един изостанал локум и искам да направя баница с него. Но в почти всички рецепти след това баницата се сиропира. Опитвам се да си обясня защо трябва да се сиропира  newsm78. Иначе много суха ли става (макар че освен локума има и плънка с яйце...)? Някой да знае случайно? Екзистенциалният ми въпрос е породен от нежеланието ми да добавям допълнително захар в нещо, което вече съдържа такава.
Виж целия пост
# 709
Здравейте ,направих вчера мъфините по тази рецепта http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=2136.msg85423#msg85423 ,но мъфините не ми бухнаха...........

geryaleksandrova, не би трябвало содата да е причина, аз обикновено я угасявам с капки оцет или лим.сок, защото киселите млека не са това, което трябва да са. Може би в печенето да е причината - температура, в загрята фурна ги печеш, нали? Или в гъстотата на тестото, ако са ти били малки или големи яйцата, освен да пробваш пак с половин доза, сложи им бакпулвер и, надявам се, ще ти се получат. Аз даже обичам да правя по-често мъфини по рецептата, отколкото кекс, точно защото хубаво ми бухват и се разпукват отгоре, наричаме ги вкъщи бомбички. Laughing
Виж целия пост
# 710
Вчеара взех Свински гулаш от джолан и се чудя как да го сготвя... Имате ли хубави идейки? Благодаря ви!!   bouquet
Виж целия пост
# 711
Аз пък идвам с въпрос - имам един изостанал локум и искам да направя баница с него. Но в почти всички рецепти след това баницата се сиропира. ................

Сетих се за баницата на БУБА, тя е без сироп, но и без кексовата част.

И за сладкиша с локум на Хонда, не е баница, но по едно време го забърквах всеки ден. Е, отдавна беше.
Виж целия пост
# 712
Вчеара взех Свински гулаш от джолан и се чудя как да го сготвя...

 newsm78 Гулашът е вид ястие, т.е. вече е сготвено, та нещо не разбрах какво искаш да готвиш  Thinking Hug
Виж целия пост
# 713
Тези дни ще пробвам пак да направя мъфини.Ще пробвам да ги пека на долен реотан и вентилатор.Дано да  станат ,не че ще ги върнем и не бухнали  Laughing .
Виж целия пост
# 714
Еми така водят месото... Мисля,че е обезкостен джолан..
Виж целия пост
# 715
Тези дни ще пробвам пак да направя мъфини.Ще пробвам да ги пека на долен реотан и вентилатор.Дано да  станат ,не че ще ги върнем и не бухнали  Laughing .

geryaleksandrova, предполагам си пекла кексове, които са ти се получили добре, печи така и мъфините, ще станат. Моята печка е по-стара, нямам вентилатор, пека ги на най-ниското ниво при включени горен и долен реотан на 180, но това е нейният режим за печене на кексове, питки, сладкиши, а твоята трябва да я знаеш, ако не ти е съвсем новичка все още. Пробвай, ще се получат, винаги има случаи, когато нещо не става както ни се иска. Peace
Виж целия пост
# 716

пак идвам с въпрос - колко насипен желатин да използвам вместо две листа?
Виж целия пост
# 717

пак идвам с въпрос - колко насипен желатин да използвам вместо две листа?
1 лист желатин е около 2грама. 1 пак насипен е равно на около 6 листа. Значи ти трябва 1/3 пакетче.
Виж целия пост
# 718

пак идвам с въпрос - колко насипен желатин да използвам вместо две листа?
1 лист желатин е около 2грама. 1 пак насипен е равно на около 6 листа. Значи ти трябва 1/3 пакетче.


И все пак съобрази според количеството, което ще желираш. На прахообразния обикновено пише за колко течност е, а, ако не желираш течност, а нещо по-гъсто, просто леко намаляваш. Peace
Виж целия пост
# 719
Кое реване ви харесва повече , с кисело мляко или без.
Искам да приготвя но виждам рецепти с кисело или прясно мляко и други в които няма .

Вие какво реване приготвяте ?

Мерси Simple Smile   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия