За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 34 105
  • 738
# 720
Вие какво реване приготвяте ?

Не съм му голяма любителка, но ми хареса по рецептата на vens, само че е без мляко. И някакво арабско с грис правих, също беше добро, но не си откривам рецептата. Peace
Виж целия пост
# 721
Тези дни ще пробвам пак да направя мъфини.Ще пробвам да ги пека на долен реотан и вентилатор.Дано да  станат ,не че ще ги върнем и не бухнали  Laughing .

geryaleksandrova, предполагам си пекла кексове, които са ти се получили добре, печи така и мъфините, ще станат. Моята печка е по-стара, нямам вентилатор, пека ги на най-ниското ниво при включени горен и долен реотан на 180, но това е нейният режим за печене на кексове, питки, сладкиши, а твоята трябва да я знаеш, ако не ти е съвсем новичка все още. Пробвай, ще се получат, винаги има случаи, когато нещо не става както ни се иска. Peace

 Hug
Виж целия пост
# 722
Кое реване ви харесва повече , с кисело мляко или без.
Искам да приготвя но виждам рецепти с кисело или прясно мляко и други в които няма .

Вие какво реване приготвяте ?

Мерси Simple Smile   bouquet
Ето това става уникално:

  Реване
Продукти за блата: 4 яйца,7 с.л. захар, 7 с.л. брашно, 1 бакпулвер, 2 ванилии
 

Продукти за сиропа: 3 ч.ч. вода, 2 ч.ч. захар, 2 ванилии, 1-2 с.л. лимонов сок

Приготвяне на блата: Разбиват се яйцата със захарта много добре до побеляване. Прибавя се брашното с бакпулвера с него и ванилията и се доразбива. Изсипва се в намазана с ;масло  и поръсена с брашно тавичка и се пече в предварително загрята умерена фурна до златисто.

Приготвяне на сиропа: Водата и захарта се смесват и се кипват до разтапянето на захарта напълно.Сваля се от котлона и веднага се слагат ванилията и лимоновия сок.
Изстиналия напълно блат се надупчва с вилица и се залива с половината от горещия сироп. Веднага се нарязва на парчета и се залива с останалия горещ сироп. Покрива се с кърпа,за да се задуши.



Да си потовря питането:
Моля за рецепти за сом.Сома е  без глава, около 1,5 кг.  Дали ще стане на скара ?/ така милото ще го готви/. Laughing
Виж целия пост
# 723
Тя, сомът се получава много добре, ако е паниран. Ето един вариант:http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%81%D1%82%D0%BE
Виж целия пост
# 724
Тя, сомът е сухо месо и на скара няма да стане добре. И аз препоръчвам пържене или паниране.

Преди време тук питах за сом на фурна и после комбинирах вашите идеи и се получи много добре - сега е моментът да споделя рецептата, защото се оказа успешна.  PeaceМариновах рибата с вино, сок от лимон, сол, мащерка и черен пипер и я пекох на фурна, пълнена и полегнала върху канапе от кромид лук, домати, орехи и подправки плюс вино. Получи се страхотно ястие. Следващият път ще добавя и магданоз, усетих липсата му едва когато сервирах. Само предложението на Бонго за кисели краставички и боб не включих, домашните се възпротивиха, но ще го пробвам със скумрия на фурна.
Виж целия пост
# 725
Вчеара взех Свински гулаш от джолан и се чудя как да го сготвя... Имате ли хубави идейки? Благодаря ви!!   bouquet
Заповядай:
http://recepti.rozali.com/yastia-svinsko/p11675.html
Виж целия пост
# 726
Да си потовря питането:
Моля за рецепти за сом.Сома е  без глава, около 1,5 кг.  Дали ще стане на скара ?/ така милото ще го готви/. Laughing

Тя, и на скара става добре сом, аз го мариновам в зехтин, може и олио, посолявам на вкус, слагам черен пипер и изстисквам лимонов сок. Парчетата стоят в маринатата колкото време имам да ги чакам, поне 30-40 мин. След това се пекат на скара и според мен хич не е лошо. Разбира се, и пържен е вкусен. Не бих казала, че сомът е сухо месо. Peace
Виж целия пост
# 727
Тя, и на скара става добре сом, аз го мариновам в зехтин, може и олио, посолявам на вкус, слагам черен пипер и изстисквам лимонов сок. Парчетата стоят в маринатата колкото време имам да ги чакам, поне 30-40 мин. След това се пекат на скара и според мен хич не е лошо. Разбира се, и пържен е вкусен. Не бих казала, че сомът е сухо месо. Peace

никак дори, зависи как ще си го  приготвиш  Peace  харесва ни както пържен - чисто месо, не панирано, така и на скарата, мариновано долу горе като при Лабрекс  Grinning
Виж целия пост
# 728
никак дори, зависи как ще си го  приготвиш  Peace  харесва ни както пържен - чисто месо, не панирано, така и на скарата, мариновано долу горе като при Лабрекс  Grinning

пеп-4оHug   bouquet


Да добавя и котлетите от сом на Пепеляшка, отдавна съм им хвърлила око, ама няма кой да ми намери и купи балсамов оцет. Иначе вино има! Grinning
Виж целия пост
# 729
Да си потовря питането:
Моля за рецепти за сом.Сома е  без глава, около 1,5 кг.  Дали ще стане на скара ?/ така милото ще го готви/. Laughing

Тя, и на скара става добре сом, аз го мариновам в зехтин, може и олио, посолявам на вкус, слагам черен пипер и изстисквам лимонов сок. Парчетата стоят в маринатата колкото време имам да ги чакам, поне 30-40 мин. След това се пекат на скара и според мен хич не е лошо. Разбира се, и пържен е вкусен. Не бих казала, че сомът е сухо месо. Peace

Мерси момичета   bouquet, това ще е рецптата. Сега го размразявам в хладилника, утре сутринта ще го мариновам и после милото ще се заеме.
Виж целия пост
# 730
Само предложението на Бонго за кисели краставички и боб не включих, домашните се възпротивиха, но ще го пробвам със скумрия на фурна.[/size]
това си е за бой  #Cussing out
Виж целия пост
# 731
Здравейте,
направих вишновка,ликьора го разлях в бутилки,но не ми се хвърлят 3 кг.вишни без костилка,
въпросът ми е дали мога да ги съхраня по някакъв начин Peaceблагодаря предварително

Виж целия пост
# 732
защо не ги остави в една бутилка с ликьор? Така могат да траят доста... поне докато ги употребиш.
Виж целия пост
# 733
 Hugпеп-4o ,ако ги замразя в фризера в торбички?
Виж целия пост
# 734
не знам дали няма да станат прекалено меки там, защото веднъж вече са омекнали от алкохола.
Знаеш ли, пробвай с 3-4 бройки, замрази за една нощ, размрази утре сутрин и ако са добре - направи и останалите така. Ако ли не -  връщай в ликьор, но само толкова, че да ги покрие.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия