За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 36 756
  • 736
# 15
На мен хлябовете с мая ми горчат, затова правя с квас или разни питки със сода.
Виж целия пост
# 16
Моля за изпитана рецепта за "панна кота"!  Praynig

Оказа се, че по здравословни причини трябва да наблягам на желираните храни, пък пачата  някакси не ми е по сърце..  Wink
Виж целия пост
# 17
И аз  в тази връзка питам - откъде  да си купя животински желатин - той всъщност е полезния за стави, а не другия, който е химия?
Виж целия пост
# 18
Записвам се в новата тема с питанка за идейки ,как да приготвя замразени коктейлни скариди?

Погледни тази:http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1562-kartofena-iahn … idi#axzz1zqQyXe5A

Моля за изпитана рецепта за "панна кота"!  Praynig

Оказа се, че по здравословни причини трябва да наблягам на желираните храни, пък пачата  някакси не ми е по сърце..  Wink

http://www.bobbiecooks.com/2011/02/blueberry-pannacotta.html
Виж целия пост
# 19
Записвам се в новата тема с питанка за идейки ,как да приготвя замразени коктейлни скариди?

Погледни тази:http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1562-kartofena-iahn … idi#axzz1zqQyXe5A


Мерси ,но продъ;жавам търсенето ,ще ми се нещо по-леко и по-като за мезе.
Виж целия пост
# 20
Ами за мезе, ето това:http://www.edna.bg/vkusno/kokteili/neshto-za-sled-vecheria-4229171
Виж целия пост
# 21
Моля за изпитана рецепта за "панна кота"!  Praynig

Оказа се, че по здравословни причини трябва да наблягам на желираните храни, пък пачата  някакси не ми е по сърце..  Wink

За "панна кота" не мога да ти дам рецепта, но мога да ти предложа моите рецепти, които са със желатин и са много леки и подходящи за жегите

Плодова торта
"Парфе" с кайсии
Ягодово "парфе"

Аз използвам подсладител Стевия заради режима, който спазвам, но ти може да си добавиш мед или захар на вкус, а и плодовете могат да се заменят с всякакви други налични у вас.

Виж целия пост
# 22
dani, Vanja,

Благодаря за предложенията   bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 23
Записвам се в новата тема с питанка за идейки ,как да приготвя замразени коктейлни скариди?

Погледни тази:http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1562-kartofena-iahn … idi#axzz1zqQyXe5A




Мерси ,но продъ;жавам търсенето ,ще ми се нещо по-леко и по-като за мезе.


Коктейл със скариди

Кипват се скаридите за 2 мин. във вряща вода,изцеждат се,посоляват се.Разбъркват се с майонеза,черен пипер (1 щипка), 1 с.л. лимонов сок.
Поднасят се във широки коктейлни чаши с препечени филийки.....
Виж целия пост
# 24
Какъв сос върви на пълнени чушки с яйца и сирене ?
Виж целия пост
# 25
Доматен сос с чесън.
Виж целия пост
# 26
Останала вишновка мога ли на терасата да държа, да не се развали от топлото?


Много интересно. Видях още едно оплакване от тази рецепта:
 http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=2136.msg85423#msg85423

Нека и аз да споделя. Първо въобще не ми бухнаха, второ според мен олиото е доста...?! Тези, които ги правите, точно тези пропорции ли спазвате? Въобще не се получиха. Остана малко от сместа и на другия ден добавях брашно, още бакпулвер и сода, и взеха, че леко се надуха, но не и това прекрасно нещо, което виждам на снимката. За мен нещо куца тука.
Виж целия пост
# 27
Привет кулинарки Hug
Дано въпросът ми да е за тук..нали много готвите не може да не знае някоя Hug
Има ли такова животно на пазара като БГ зрял боб ,а не от Китай и т.н и на коя фирма?
Ще се радвам ако някоя е открила такъв да ми пише къде да търся и на коя фирма.
Мерси Hug  bouquet
Виж целия пост
# 28
от пазарче си купувам. Насипен. Виж при вас. Нашенски е, защото увира бързо и е вкусен.
Виж целия пост
# 29
Останала вишновка мога ли на терасата да държа, да не се развали от топлото?


Много интересно. Видях още едно оплакване от тази рецепта:
 http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=2136.msg85423#msg85423

Нека и аз да споделя. Първо въобще не ми бухнаха, второ според мен олиото е доста...?! Тези, които ги правите, точно тези пропорции ли спазвате? Въобще не се получиха. Остана малко от сместа и на другия ден добавях брашно, още бакпулвер и сода, и взеха, че леко се надуха, но не и това прекрасно нещо, което виждам на снимката. За мен нещо куца тука.

Съжалявам че не са станали.Но в рецептата нищо не куца.
Правя ги с години(рецептата имам от майка) и винаги ми бухват.Олиото също не е много.Доста хора тук от форума са ги правили и никой не се е оплакал досега.
Чашата с която меря е с вместимост 240 мл,ако това има значение.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия