ЗОНАТА и ние - 10 Тема

  • 66 844
  • 747
# 15
А между другото рулото от тиквички го правих няколко пъти, но всички продукти на едно място в тавата върху хартия и ставаше чудесно.Режа на триъгълници и  става лесно за носене на работа.
Виж целия пост
# 16
Нещо да питам - намерих натурален хумус но не можах никъде да намеря как да го смятам и по колко.Моля някой ако знае..... Praynig
Виж целия пост
# 17
zori668 ,аз също съм си взимала хумус ,знам,че е много полезен , а и на вкус ми допадна,но понеже се приготвя от нахут (въглехидрат) и тахан (мазнина) ,може би трябва да го смятаме като комбиниран продукт.Това което аз намерих като стойности ,сметнах ,че 45 гр са 1 блок В, където има малко повече от 2 блока мазнини.Според мен може да се хапва,като не добавяш други мазнини към яденето си.Ако някой друг има мнение ,да каже   bouquet
И впрочем това което си казала,че е хубаво,че може да си споделяме тук и никой да не ни гледа странно е успокояващо и мотивиращо   Hug
Виж целия пост
# 18
Ini` мерси  и аз реших че няма да слагам мазнини допълнително но все пак пак още едно мнение не е излишно   bouquet
Виж целия пост
# 19
mis_val Благодаря за снимките   bouquet Simple Smile

За хумуса да ви кажа, че този, който тук се продава в супермаркета, си е почти само мазнини. Вече не помня колко точно беше съотношението, но е основно мазнина. Не помня как точно беше състава, ще го погледна пак тия дни ако се сетя, но си спомням, че доста мазно беше и си помислих, че трябва да го смятам като мазнина. Какъв е вашия хумус?
Виж целия пост
# 20
Да кажа и аз за хумуса  Laughing
Ако е приготвен по класическата рецепта - си е чиста мазнина, защото се използва половин бурканче с тахан и около 1 чч зехтин за 1 чч сух нахут. Но в къщи може да се направи и с по 2 суп. л. тахан и зехтин и тогава вече се брои като В . Затова заложете на домашното - много е лесна неговата направа, особено, ако си вземете консерва със сварен нахут.
Виж целия пост
# 21
Ох, тоя тахан... взех си едно бурканче и така си стои. Не знам как да го ям.  ooooh! Някой май беше писал, че го смесва с нещо и го ползва за гарнитура на салата, но аз имам зехтин на пръскалка и ми е много по-лесно и вкусно да го пръсна на салатата (3-4 пръски са ми 1 блок), вместо да отделя време да бъркам нови подправки. Всъщност това не е големия проблем, а че нещо май не ми харесва на вкус.
Виж целия пост
# 22
Момичета, за колко блока да броя свинската кайма и наденичка например? Hug
Виж целия пост
# 23
Това определено винаги много ме е затруднявало,не че ползвам често кайма ,ама много зависи колко процента сланина има и колко е чисто месо.... Принципно в листовете 42 за говежда с повече от 10% мазнини ,за свинската нищо не казано ,може би е пак толкова.Би било добре ако има някакъв етикет на опаковката ,по който да се ориентираш.

Аз да кажа,че съм лудо влюбена в плодовата торта на Дани   bouquet  Hug Правя я за трети път.Сега я пробвах с жълти сливи,че една купа седеше в хладилника.Нещо уникално е. Мисля,че ще я опитам  и с други плодове както е тръгнало  hahaha  Сигурно и нашите вкусове са се променили,защото в нас я харесаха ,ама се чуха коментари от сорта - Малко е кисела - а на мен си ми е перфектна.Ползвам си течен подсладител и не ми трябва повече.
   bouquet
Виж целия пост
# 24
vitaivan , аз броя всяка купена готово смляна кайма за 1Б по 42 гр. - и пилешка, свинска, телешка, смес и техните производни - наденички, карначета, кюфтета и т.н. . Но ми се е случвало да си меля в къщи с блендера чисто пилешко филе или свинско бон филе и тогава ги броя по 28 гр , защото там няма примеси и белтъка е по-концентриран.
Виж целия пост
# 25
Какви вкусотии ... Само да питам как готвите в тези жеги. Аз не смея да пусна печката  Laughing Редуваме -таратор и салата
Виж целия пост
# 26
Ами, сутрин рано-рано  Wink . Аз ставам 5-5,30 ч и първата ми работа е да наготвя за деня. Обикновено до 7 часа съм готова с всички домакински задължения. И после цял ден съм така или така
Виж целия пост
# 27
Има ли други млеКУВАЩИ днес  Laughing
Виж целия пост
# 28
Има , има !  Simple Smile Макар да чета от доста време и от 2 седмици да съм в Зоната (надявам се,че съм).
Имам само един въпрос - Когато сте на мляко само добавяте ли и мазнини? (ако млякото е 0,1%)
Виж целия пост
# 29
denid Аз добавям мазнини на мляко с 0% мазнини. И на 2-процентовото обикновено пак добавям.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия