Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 124

  • 113 349
  • 731
# 705
Ани, много е хубава апликацията.

За другата ... има нещичко, което ми вади очите  Rolling Eyes. Начина, по който  се застъпват кръгчетата и понеже са меки и прилепват и се получава като стълбичка(май много тъпо го обясних) не ми харесва. Ако бяха изсъхнали и наредени отгоре щеше да е ок. Според мен, ако  влизат едно в друго, т.е. там, където се застъпват долното е прекъснато и в дупката влиза горното щеше да е по-добре.
Виж целия пост
# 706
Ето малко декорирани сладки от мен
Снимките са линкове към темите в блога








Виж целия пост
# 707
доня КОПРИВА, сладките са много сладки  Simple Smile. Благодаря за разяснението. Обличането на главата също се чудя как точно става, защото е неправилна форма, може би се изрязват две овални форми за отпред и отзад  Thinking..., то и тялото е с неправилна форма. Някой би ли обяснил, защото ми предстои  да правя подобна торта и искам да съм подготвена.
Виж целия пост
# 708
Благодаря ви момичета, радвам се, че ви хареса Микито Simple Smile

Копривке, абсолютно си права, сега като каза и си го представих този начин може би наистина ще е подходящ. Кръговете са застъпени, защото снимката , която ми пратиха беше по този начин и хич не ми хрумна да ги прекъсна. Но пък може би трябваше да ги оставя да поизсъхнат и тогава да ги залепя. Сладките , които си направила са много нежни, завиждам ти за търпението Simple Smile

Мариета, не съм сигурна, че някой би могъл да ти отговори на въпроса, така както очакваш Simple Smile. Дано да се включат Свещичка или Иглика, защото за тях се сещам, че са правили такъв тип торти /гейшата на Ани и готвача на Иглика/ Ако искаш разгледай им публикациите и може да откриеш нещо, което да ти помогне.  Peace

Диди, много ми хареса тази торта за зет ти, направо е страхотна, предполагам това е домът, в който ще живее младото семейство Simple Smile  И бебешката е много сладурска Simple Smile

Нинче, не знам дали има някъде постъпкови снимки, аз нямах време да търся и направо запретнах ръкави! Изрязвала съм отделно всяка част от фондан и върху нарисуван на пекарска хартия Мики Маус, пренасях частите. Наръсих обилно с нишесте, преди да редя, а по ъгълчетата на частите съм навлажнявала лекичко с водичка. Накрая като изсъхна добре директно от хартията го припълзнах отгоре върху тортата. Това по съвет на Ванчето и то взе, че се получи от раз Simple Smile)) Ванче, пляк   bouquet

Виж целия пост
# 709
Ще ме насочите ли към изпитана рецепта за истинската глазура за еклери  Praynig
И горе-долу какво количество трябва да приготвя за една доза еклери?

Много ви моля за помощ, момичета! Сигурно многократно сте отговаряли на този въпрос, но темите са толкова много, че не ми е възможно да ги прочета всичките Tired А еклерите ще правя днес  Rolling Eyes
Знам, че е нещо като карамелен фондан, но как да го приготвя с подръчни средства у дома?
Виж целия пост
# 710
Ще ме насочите ли към изпитана рецепта за истинската глазура за еклери  Praynig
И горе-долу какво количество трябва да приготвя за една доза еклери?

Много ви моля за помощ, момичета! Сигурно многократно сте отговаряли на този въпрос, но темите са толкова много, че не ми е възможно да ги прочета всичките Tired А еклерите ще правя днес  Rolling Eyes
Знам, че е нещо като карамелен фондан, но как да го приготвя с подръчни средства у дома?

Аз не знам кое наричаш истинска глазура за еклери. Ако искаш нещо с карамел, просто си направи карамелена заливка - за да нсе стане карамелът твърд като камък, се добавя глюкоза. Колко за теб е една доза? Повечето рецепти са дадени с 8 яйца и прилежащото им количество други продукти, което изкарва различна бройка според размера, но определено ще имаш да почерпиш Simple Smile
Глазури най-различни - може с разтопен шоколад, може шоколад+олио, може шоколад+сметана, тази с карамел, която горе ти написах...
Виж целия пост
# 711
Ще ме насочите ли към изпитана рецепта за истинската глазура за еклери  Praynig
И горе-долу какво количество трябва да приготвя за една доза еклери?

Много ви моля за помощ, момичета! Сигурно многократно сте отговаряли на този въпрос, но темите са толкова много, че не ми е възможно да ги прочета всичките Tired А еклерите ще правя днес  Rolling Eyes
Знам, че е нещо като карамелен фондан, но как да го приготвя с подръчни средства у дома?

И да търсиш тук в темите няма да намериш , защото поне аз не помня нещо такова да сме обсъждали! Разтърси се в рецептите за еклери Simple Smile Ето ти например шоколадовия сос на Ирина Купенска, но не знам какво според теб е истински и дали ще ти допадне

Продукти за шоколадовия сос:
150г черен шоколад, 70% какао
50г масло
50г мед

Всички продукти се смесват в малка купа и се разтопяват на водна баня, при непрекъснато разбъркване.
Сосът се изсипва в малка каничка и се сервира заедно с еклерите.
Съхранява се в хладилник, а преди употреба се загрява на водна баня, за да се втечни.
Виж целия пост
# 712
По повод на еклеровата заливка се включвам, не с отговор, за съжаление. Доколкото си спомням, това, което беше по "онова" време като заливка, нямаше много общо с шоколада, по-скоро приличаше на разтопени бонбони лакта. Те все още се намират на пазара, може да се пробва с тях.

За главата на спайдърман - аз не бих рискувала да правя всичко от торта - ако е достатъчно голям, може само раменете да са торта и част от шията - другото или мм+оризон, или сладък салам, като при съединяването да има подложка. Покриването лично аз не бих могла да направя изцяло - на две части  - торс и глава, като снадката се прикрива с линиите на паяжините. Това са ми идеите, но не съм правила такова нещо.

Копривке, сладките са мнооог и все хубави, ще отида да те разгледам в блога, че ми залипсва:)
Виж целия пост
# 713
Да, за това, което прилича на разтопени бонбони лакта говоря. Някъде прочетох, че оригиналната рецепта е с карамелен фондан, който се купува готов. А аз искам да си го направя сама. Намерих една рецепта, която е:
 - 3 с.л. захар
 - 100 мл вода (а някъде видях съвет да се направи с мляко, вместо вода, за да не стане прозрачно)
 - 300 гр пудра захар
Но сами разбирате, че за една доза със 7-8 яйца, 500мл вода и 2ч.ч. брашно никак няма да ми е достатъчно. Разбира се мога да спазя пропорциите и да направя повече, но колко повече? Не ми се иска да правя на три-четири пъти процедурата Rolling Eyes Разчитах на вашия богат опит в сладкарското изкуство да ме ориентирате, горе-долу Crazy
Виж целия пост
# 714
Ани,почти позна за къщата.Това е поредната мечта на зетя която преследва.Иска да закупи къщата във която се е родил във Ботевград.Та по тоя повод и тортата.

Мариета,аз също като Димитрина ти препоръчвам или сладък салам или ММ+оризон,или сега ми идва на ум да опечеш кексове във подходяща форма и да склуптурираш главата.
Потърси предизвикателствата-албума там Свещичка имаше стъпка по стъпка.Не знам дали и във блога ги няма снимките постъпково на гейшата.
Сетих се че снимките на Савенко ги има във ловелито,ето ги
http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=4244
А ето тук главата на Мона Лиза е от блатове
http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=2629
А тук главата на Ангела е показана как се прави  от блатове и крем
http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=4279
А тук има още неща ,ако искаш ги разгледай може да ти свършат работа
http://www.lovelytutorials.com/forum/forumdisplay.php?f=16

Копривке,страхотни сладки.
Виж целия пост
# 715
За заливката на еклерите си купувам 1 п. бонбони лакта /има ги в почти всеки магазин/, разтопявам ги на водна баня с малко прясно мляко, ако искаш по рядка смес добавяш още мляко
Това според мен е най-лесния начин за заливката
Виж целия пост
# 716
Разчитах на вашия богат опит в сладкарското изкуство да ме ориентирате, горе-долу Crazy
Тук правим торти, а не еклери и дребни сладки. Във форума има отделни теми за тези неща.
А заливката за която говориш, се нарича също фондан, но то е гъста кремообразна смес, която се разтапя и залива върху каквото трябва.
В домашни условия се прави точно както си писала, но с вода наистина става по-прозрачно и млако по-хрупкаво. След сваряването, трябва да оставиш да изстине, до темепература търпима за пръста. След това се втвърдява много бързо. Бъркай често между топването на еклерите, защото хваща коричка. За дозата, не мога да ти кажа колко ти трябва. Мисля че тази рецепта ти е предостатъчна за една стандартна доза. Ако искаш, направи си доза и половина, и ако ти остане си глазирай обикновенни чаени бисквити.
Дитсън, - къщата за зетя е много хубава. Станала е много по-добре отколкото си представях. Впредвид, късия ти срок за изпълнение. Другата ти торта е идеална и като цветове и като дизайн.
Донята - и ти ли сестро откачи с курабийки и сладки?

Виж целия пост
# 717
Да, и аз откачих  hahaha. Нали знаеш, че лесно прихващам лудости Simple Smile

Ама то това не са всичките, сега правя 2 много спешни торти и утре ще кача още сладки. Колко сладки направих това лято, само аз си знам...
Виж целия пост
# 718
О, големи красоти сътворявате.  bouquet
Виж целия пост
# 719
Здравейте,
Дитсън, къщата е супер, само не знам защо казваше , че си се оплела, супер си е Simple Smile

Благодаря ви за коментарите към предната торта, наистина надписите са ми ужаааааааааааасни, никак не ме бива в тях, ама ще се науча Wink Ето и новото попълнение в тортите ми. Торта за РД на брат ми. Естествено има какво да се желае, но за 2 дни толкова. Не може от днес за вчера да си поръчаш багер, аааааамахаааа. Дори подложката не можах да оправя като хората. Тортата е ванилени пандишпанени блатове, ягодов мус и малини.



Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия