Машина за хляб - 47 тема

  • 74 789
  • 740
# 675
Ръжено Брашно на Тит - Камено има в Пикадили на цена 1,52 лв. за кг. Лично на мен то ми допада повече от ръженото на Арчар.

Малко ми е чудно брашното да е по евтино от зърното.То май като кремвиршите от месо по 4 лв. при цена на месото 8.
Виж целия пост
# 676
Може ли някой да ми докаже с точни и ясни доводи защо трябва да си причинявам всичките главоболий с кваса вместо да си ползвам много по лесната мая?
Виж целия пост
# 677
Може ли някой да ми докаже с точни и ясни доводи защо трябва да си причинявам всичките главоболий с кваса вместо да си ползвам много по лесната мая?
това само ти може да кажеш  Laughing
аз съм си решил проблема - само с мая
Виж целия пост
# 678
Може ли някой да ми докаже с точни и ясни доводи защо трябва да си причинявам всичките главоболий с кваса вместо да си ползвам много по лесната мая?

Не си блъскай главата. На мене просто ми е безкрайно интересно. На някои им се вижда излишно да имат хлебопекарни, но у нас предпочитаме домашно приготвения хляб (само като пример) - знаем какво сме сложили, знаем какво ядем (е, не точно, защото не сме си произвели брашното, но поне оттам нататък е ясно). По същия начин ми е интересно да си произведа домати от семките на домата, който съм яла и ми е харесал. Simple Smile Да не говорим колко по-вкусно е от тези, които мога да купя на пазара или в магазина.
Виж целия пост
# 679
Може ли някой да ми докаже с точни и ясни доводи защо трябва да си причинявам всичките главоболий с кваса вместо да си ползвам много по лесната мая?
И аз си го помислих, но има хора на които това им е интересно и имат нерви.Аз не съм от тях  Mr. Green Ако някъде с нещо мога да си опростя живота се възползвам с пълна сила -и време нямам и нерви нямам  ooooh!
Виж целия пост
# 680
Може ли някой да ми докаже с точни и ясни доводи защо трябва да си причинявам всичките главоболий с кваса вместо да си ползвам много по лесната мая?
Внимание – потулените истини за хлебната мая! - потърси в гугъл, не мога да сложа линк, казва рекламен спам. Това е маята, най-вече сухата, защото прясната я правят на принципа на кваса.
Виж целия пост
# 681
Като постигнала добър резултат без мая,да ти кажа,при мен от какво беше продиктувано:понеже,винаги съм се чудила,как са се справяли едно време,че и по-хубав хляб от нас са яли,че и по-здрави са били,хората,та се хванах и пробвах.....И,изобщо не е главоболие-между другото си разбъркваш и подхранваш квас-а,накрая/особено като имаш машинка,пък не ти е никакъв проблема с месенето и втасването/,само ти трябва малко повече време за втасването...И,не на последно място-вкуса е съвсем друг/и даже надмина очакванията ми-нямаше и помен от киселеене/.
Виж целия пост
# 682
Като постигнала добър резултат без мая.

Намериха ми диабет и трябваше да премина на пълнозърнест хляб.Купих си машина и почнах да експериментирам защото се оказа че правенето на пълнозърнести и многозърнести хлябове е доста трудна работа.Засега май най ни хареса ръжено-пшеничен хляб 1:2 с турска суха мая по методиката на Ердинч.Би ли споделила твоя опит в правенето на пълнозърнести и многозърнести хлябове.Много ми е интересна и работата със закваска а не мая.Засега търся суха закваска по био магазините но не мога да намеря във Варна?
Виж целия пост
# 683
 Привет! Много полезни неща изчетох в темата  bouquet
 В последно време или така е било,но сега го отчитам..нещо ми мирише на гадна мая хляба. Ползвах на д-р Йоткер първоначално,а от една година една френска мая и сега незнам дали сухите така намирисват силно или специално тази френската/беж.опаковка е/.Ако ползвам прясна-турска или друг вид дали пак така ще мирише силно?
Виж целия пост
# 684
                   Намирисва на мая първо - когато е повече и второ-когато е стара!Така,че гледай срок на годност и слагай по-малко.
Виж целия пост
# 685
Привет! Много полезни неща изчетох в темата  bouquet
 В последно време или така е било,но сега го отчитам..нещо ми мирише на гадна мая хляба. Ползвах на д-р Йоткер първоначално,а от една година една френска мая и сега незнам дали сухите така намирисват силно или специално тази френската/беж.опаковка е/.Ако ползвам прясна-турска или друг вид дали пак така ще мирише силно?
аз работя предимно с турска суха мая. не усещам мирис. може би моите сетива са по-груби  Laughing
Виж целия пост
# 686
Изоставих отдавна сухите маи и купувам само прясна. Не мирише изобщо на мая хлябът. Слагам 1 г прясна мая на 100 г брашно (през лятото дори и по-малко).
Виж целия пост
# 687
на мен прясната ми мирише. ама все пак говорим за хляб. това трябва да е характерната му миризма. поне за мен е така.
Виж целия пост
# 688
Изоставих отдавна сухите маи и купувам само прясна. Не мирише изобщо на мая хлябът. Слагам 1 г прясна мая на 100 г брашно (през лятото дори и по-малко).
Я остави малко да изсъхне в хладилника и да видим дали няма да мирише! Wink
Аз за първи път ползвам днес програмата ,която се задава индивидуално и то с козунака на бащата.Та да видя какво ще изкарам. Mr. Green
Виж целия пост
# 689
Я остави малко да изсъхне в хладилника и да видим дали няма да мирише! Wink


Може, може... Но не ми се задържа мая, правя хляб всеки ден (с редки изключения). А изоставих сухата заради цената - с прясна излиза по-евтино.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия