Режима на Дюкан аз спазвам и по бански се показвам - 266

  • 52 774
  • 734
# 75
Добро утро, момичета Hug
Днес отбелязвам мъъъничък успех, който, на фона на застоя, ме радва Simple Smile
Мимс, благодаря за събуждането - за мен напитката с букетчето диви ягоди, моля  Heart Eyes А за проблема, за който загатваш - знаеш, че не бива да отлагаш, нито да очакваш да мине от само себе си. На никой не е приятно да тръгва по лекари, но в крайна сметка - колкото по-рано, толкова по-добре. Ти най-добре си знаеш, де - аз само да помрънкам  Blush
Виж целия пост
# 76
Здравейте! Тази сутрин след 5 дни ПЗ кантара ми отчете + 500 гр. Днес започвам 5 П, пилешкото месо за днес за обяд си го направих с кисело мляко, чесън и чили. Добре се получи.
Лек и успешен ден!
До довечера
Виж целия пост
# 77
E, направих си ZUCOTTO. С малки изменения:към крема добавих степче ягода и полях блатовете с прясно мляко с кафе. Не можах да изчакам 4ч и го нападнах още на втория час. Пак си беше вкусно.
Опитах се да кача снимка ама нещо не се получава. Сигурно защото не е много добро на вид, обаче на вкус е......




Мимс, конското не е на 15лв, но трудно ще ти го пратя чак в София в свежо състояние. Иначе съм навита за бартера Hug

За Вещи: Извинявам се за спама, ама не смея да кощунствам в темата на Смайлис с моите жалки кулинарни напъни  Confused
Виж целия пост
# 78
Момичета, вземайте бързо, докато не са се изпарили, "незнайно" къде  Blush Това са моите пасти Фиеста, първите са без заливка. Блатовете са с добавено какао и намазани с малко обезмаслено прясно мляко, преди да сложа крема bowuu За пореден път стигам до извода, че немския кварк е измислен точно за дюканските рецепти  Mr. Green
Смайлис bouquet  chef Ти поддържаш вярата ми жива  Heart Eyes Няма такава вкусотия наистина, това е ТОП-а в Топ класацията за дюкански сладкиши!!!
Виж целия пост
# 79
Ииии, браво, бе Кати!!! Страхотно си ги изпипала тези пасти, а сега сигурно бързо бързо и изпапала! Голяма работа сте, момичета! Убеждавам се, че сме от една порода тука поне в по-голямата част!
Ама то щото имаш нещо общо с Плевен!!!  bowuu И с България!
Аз снощи пък се натъкнах на годжиберито в един природосъобразен магазин, пълен с вълшебни за нас неща! Цената - такава, каквато и в този сайт, посочен от Смайлсчето - даже малко по-ниска - за 250 грама - 11.45 - или там с някакви стотинки се различава. Ако не се плаща доставка с някой лев в сайта...Имаше и пакетчета по 50 грама - 2,50 мисля беше цената. Опитах ги - мнооого ми харесаха! Нямах пари в мен за тях в момента, но ще си купя направо големият пакет от 250 грама!
Чао, че една пържола ми е определила среща! До скоро!
Виж целия пост
# 80
Момичета, вземайте бързо, докато не са се изпарили, "незнайно" къде  Blush Това са моите пасти Фиеста, първите са без заливка. Блатовете са с добавено какао и намазани с малко обезмаслено прясно мляко, преди да сложа крема bowuu За пореден път стигам до извода, че немския кварк е измислен точно за дюканските рецепти  Mr. Green
Смайлис bouquet  chef Ти поддържаш вярата ми жива  Heart Eyes Няма такава вкусотия наистина, това е ТОП-а в Топ класацията за дюкански сладкиши!!!


Стига бе хора , само аз ли не мога да правя сладкиши. Вчера спретнах една италианска плескуда която беше вкусна ама без всякакъв вид. Отгоре на всичко преди малко мъжът ми ми се обади че "онова снощното " го бил изял . В колоко голяма тава го печете блатът , че става дебел ? Моят стана като палачинка.
Виж целия пост
# 81
E, направих си ZUCOTTO. С малки изменения:към крема добавих степче ягода и полях блатовете с прясно мляко с кафе. Не можах да изчакам 4ч и го нападнах още на втория час. Пак си беше вкусно.
Опитах се да кача снимка ама нещо не се получава. Сигурно защото не е много добро на вид, обаче на вкус е......

Сигурно не се получава със снимката, защото линкът е от Фейсбук. Ако си го качила на друго място, пробвай с него. И недей да скромничиш. Чакам снимката, та да я сложа в рецептата.  Hug

Момичета, вземайте бързо, докато не са се изпарили, "незнайно" къде  Blush Това са моите пасти Фиеста, първите са без заливка. Блатовете са с добавено какао и намазани с малко обезмаслено прясно мляко, преди да сложа крема bowuu За пореден път стигам до извода, че немския кварк е измислен точно за дюканските рецепти  Mr. Green
Смайлис bouquet  chef Ти поддържаш вярата ми жива  Heart Eyes Няма такава вкусотия наистина, това е ТОП-а в Топ класацията за дюкански сладкиши!!!

Кати, ако разрешиш, ще вмъкна снимките в рецептата. Страхотен вид имат.  Hug

ArhMih, като спретнеш нещо с годжи бери, да свиркаш.  Wink

freshhh, скица. Коя рецепта пробва?

От известно време съм "по следите" на пшеничния глутен. Дюкан го разрешава за консумиране в неограничено количество, но  Naughty Naughty Naughty трябва много да се внимава, защото може някой да има или да развие глутенова непоносимост. Иначе, показателите са много ОК:

В 100 г: протеини - 83,6 г, въглехидрати - 1,1 г, мазнини - 5 г.

Дюкан го препоръчва за хора, които нямат глутенова непоносимост и са вегетарианци. Има доста рецепти с глутен. Като подготвя цялото инфо, ще пиша.  Wink

Виж целия пост
# 82
Freshhh, не се притеснявай, и аз съм от леворъките. Simple Smile Снощи от толкова четене (иначе на сладко не налитам много) ми дойде музата за мъфини. Еми нямах силиконови формички - викам в обикновената и ще сложа хартиени формички... Сутринта като ги опитах, половината мъфин си остана на формичка... Ама нищо де, тя и хартията била полезна  hahaha
Виж целия пост
# 83
   
Ето този с крема на Гала
Виж целия пост
# 84
Freshhh, не се притеснявай, и аз съм от леворъките. Simple Smile Снощи от толкова четене (иначе на сладко не налитам много) ми дойде музата за мъфини. Еми нямах силиконови формички - викам в обикновената и ще сложа хартиени формички... Сутринта като ги опитах, половината мъфин си остана на формичка... Ама нищо де, тя и хартията била полезна  hahaha

Нищо де, пак ще пробваш. Щом си ги правила вечерта, а яла сутринта, са били изстинали. Полепва хартията, когато я отлепяш, докато са още топли. Не губи кураж!  Hug

freshhh, значи EVIQ и Гала ще ти кажат в какво са го правили. Аз още не съм.  Wink
Виж целия пост
# 85
smileys иска ли питане,  Hug разрешавам и то най-официално да публикуваш снимки, на всички сладкиши, които си харесаш (не че пускам много снимки де  Laughing) Браво на теб, след като ни зариби с Годжи-то бери, сега и глутен ще търсим явно  Mr. Green Ти си нашия изследовател и предприемач  Laughing

ArhMih трябваше по-рано да се надушим ние с теб, ама нищо, другия път, като си дойдем в БГ ще си спретнем една дюканска срещичка, дай Боже до тогава да имаме и други съмишленици в  района.

freshhh не се отчайвай, Дюканските сладкиши си искат малко практика и на мен ми беше трудно в началото, но благодарение на режима например се научих как да бия белтъци на сняг и сега ми е много по-лесно и в традиционалните рецепти. Плюс това тук повечето работим с различни протукти и трябва да ги напасваме към оригиналните рецепти, това също иска практика и време. Важното е ефектът накрая. Колкото до тавата, добре че не използвах тази към фурната (голяма е), а друга правоъгълна с размери 27/36 някъде. Послах я с хартия за печене. Блатът се отдели много лесно след това. Другият път мога да направя снимки в процес на работа, така става по-ясно, защото хич ме няма в обясненията  Blush
Виж целия пост
# 86
Смайлсче smile3534 ама онзи сладолед по мъничко можее, не е казано да излапа една кутия  Outta Joint Изпреварила си ми чуденката за този глутен. Нали и аз пробвах да преведа някоя рецепта (на някой ако му е криво да си хване текст на чужд език и да го пусне с транслатора на гугъл, гарантирано на 5тата дума ще се разсмее  hahaha ) Този глутен не беше ли вреден  newsm78
freshhhhhhhhhhh в тавата на фурната го пекох в/у хартия за печене, не става чак толкова дебел. В интересен на истината никога не спазвам съвсем точно рецептите (дори и нережимните) все си слагам маалко на око  Whistling
Аз миналата седмица го фиксирах това гожи бери в един магазин и по спомен беше 500гр. за 18лв. и някакви стотинки. По-нататък из тези италиански рецепти ми се мерна сладко (конфитюр) от гожи берита. Чудех се и другоо, ако слагам по няколко гожи беренца в мъфини примерно, при печенето най-вероятно ще загубят голяма част от полезностите си  newsm78 Обаче и друго измислих, ще стават за разни кремчета и украса на тортичка  Grinning
ПП: Измерих тавата 36 на 32см е Simple Smile
Виж целия пост
# 87
smileys иска ли питане,  Hug разрешавам и то най-официално да публикуваш снимки, на всички сладкиши, които си харесаш (не че пускам много снимки де  Laughing)

Мерси, ще ги вмъкна.   bouquet

Смайлсче smile3534 ама онзи сладолед по мъничко можее, не е казано да излапа една кутия  Outta Joint Изпреварила си ми чуденката за този глутен. Нали и аз пробвах да преведа някоя рецепта (на някой ако му е криво да си хване текст на чужд език и да го пусне с транслатора на гугъл, гарантирано на 5тата дума ще се разсмее  hahaha ) Този глутен не беше ли вреден  newsm78
freshhhhhhhhhhh в тавата на фурната го пекох в/у хартия за печене, не става чак толкова дебел. В интересен на истината никога не спазвам съвсем точно рецептите (дори и нережимните) все си слагам маалко на око  Whistling
Аз миналата седмица го фиксирах това гожи бери в един магазин и по спомен беше 500гр. за 18лв. и някакви стотинки. По-нататък из тези италиански рецепти ми се мерна сладко (конфитюр) от гожи берита. Чудех се и другоо, ако слагам по няколко гожи беренца в мъфини примерно, при печенето най-вероятно ще загубят голяма част от полезностите си  newsm78 Обаче и друго измислих, ще стават за разни кремчета и украса на тортичка  Grinning
ПП: Измерих тавата 36 на 32см е Simple Smile

Пак казвам: според мен, хич не може, ама да не се караме пред хората.  Hug Joy

Оня ден превеждах от официалния сайт рецепта за мармалад: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22933666#msg22933666

За глутена вече споменах в предишния пост, че  Дюкан го разрешава за консумиране в неограничено количество, но   Naughty Naughty Naughty трябва много да се внимава, защото може някой да има или да развие глутенова непоносимост. Изследвам въпроса, както писах. Освен това, от пшеничен глутен се прави сейтан /дето преди време Тяна пита за него, а тя къде се изгуби?  newsm78/ - наричан вегетарианско месо. Продава се и готов, но обикновено съдържа галета, което го прави неприложим за режима ни. Има рецепти за домашен сейтан.

Та... работя аз, работя...  Joy

EДИТ:  ЗА ГЛУТЕНА
Виж целия пост
# 88
Охааа мармаладец  Crazy от сега замислих към какво ще го добавям  Joy Ноо тези дни не ми се готви хич  ooooh! Трябва да получа вдъхновение  Laughing
Много се изкушавам за този глутен (прочетох инфото, Смайслче  newsm51 ), обаче ще се въздържа да го търся по магазините за сега. Прекалено много станаха толерираните храни и си мисля, че отслабването ще е много по-бавно, а както повечето минали през режима казват, по-добре е бързо да се минава през 2ра (без толерирани, или минимално ползване на такива).
Виж целия пост
# 89
...Прекалено много станаха толерираните храни и си мисля, че отслабването ще е много по-бавно, а както повечето минали през режима казват, по-добре е бързо да се минава през 2ра (без толерирани, или минимално ползване на такива).

Не агитирам, уточнявам:


За глутена вече споменах в предишния пост, че  Дюкан го разрешава за консумиране в неограничено количество, но   Naughty Naughty Naughty трябва много да се внимава, защото може някой да има или да развие глутенова непоносимост.

Не е толериран, а разрешен продукт.  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия