Та въпросната рецепта е от лелята на баба ми, любими сладки са ми това. Днес ми се доядоха и ги замесих, след което открих, че нямам локум, и не можах да си го набавя. Така че експериментирах и вместо локум, сложих нарязани желирани бомбони, и за да стигна докрай в експериментите, вместо орехи сложих ядки от пини /не знам как им викат на български, май кедрови ядки, макар, че не са от кедър със сигурност/.
Ето оригиналната рецепта и снимки /даже и това направих днес, много съм горда от себе си /
3 кафени чашки олио
2 кафени чашки бяло вино
4 равни лъжици пудра захар
1 ванилия
1 бакпулвер
брашно
Всичко се обърква и замесва до меко тесто - ето как изглежда
Разделя се на 8 топки, всяка от тях се нарязва на 8 триъгълника, в края им се слага парченце локум и орех по желание - сега вижте снимката и си представете, че това е локум, а не желирани бонбони, и орехи, а не кедрови ядки
част от тях направих с Нутела, че мъж ми така ги обича, нарича ги Нутелки
Навиват се към върха във формата на кроасанчета, ето ги в тавата
Пекът се на умерена фурна, ето ги изпечени
Накрая се овалват в пудра захар
Да ви е сладко!