Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 126

  • 73 422
  • 739
# 645
Здравейте.
Маманаели-много хубави сладки и чудесна рибарска торта.Шарана е станал супер.
Галя-много нежна детска торта.Мечето е станало много сполучливо.
Цолова-много торти и все хубави.Стараеш се доста.
Мина-чудесно беше представянето ти по телевизията.Поздравления още веднъж за пауновата торта на корицата на Кейк сентрал./аз все разказвам за твоето постижение на познати/.
Поздравления и на Радина и Бубето.Ради- камерета те обича,пък и ти имаш дар слово-много ми хареса.
Сансил-много е хубава Пипи и маймунката също.Невероятно чисто работиш.Тортата сърце,ако не ми кажат,че е твоята бих помислила,че е на Бубето-много си се постарала.
Ванчето-не мога да повярвам,че това е твоя торта,дори зеленото ти е бозаво Shocked,дето съм ти фенка на зелените торти.Джуджета не съм правила и предполагам са трудни,но лицата на седемте братя  направени с отливките ти на малки личица на джуджета,стоят несъразмерно спрямо тялото и шапките. Иначе си ги състарила и имат различни изражения на лицата.Има и още неща по тортата дето не ми допадат,но ми е неудобно да ги кажа всичките Embarassed/пък и коя съм аз де/Извинявам се за откровенността ми ,но на тебе мисля,че мога да си я позволя,защото си ми от любимките Hug .
Виж целия пост
# 646
Ванилия Мадагаскарска, аз съм аматьор, но нали искаш да коментираме. Много равна ми седи твоята орхидея. Листата в краищата на истинските орхидеи са доста тънки и леко извити, освен това цветовете са много слети. Може би трябва да разточиш по-тъкно листата и в основата цвета да е по-тъмен, а може и да сложиш точици като тук:
Виж целия пост
# 647
Marieta, точно това си мисля и аз - много плоска изглежда. Листенцата хич не са дебели, ама кътърчето ми е някво... пластмасово, винаги свива ръбчета някак си, изглеждат винаги дебели. Иска и там работа... Почесах си крастата за цвеклета, ще я правя пак скоро тая орхидея. едни разкошни рози видях преди няколко дни, май divina беше ника... Прелест!
colova, много хубав дракон! Малко му е празничка подложката, но е супер симпатичен пък! И другите торти ми харесаха.
МаринаД , калинкестата торта много хубава, ама... много проста бееее излагаш се!  Joy Шегувам се, много е свежа! Аз бих я оставила без тоя релеф на чаршафа, ама не я правя аз  Mr. Green
galja 1803 - хубаво мече, с хубава китка на тиквичката  Heart Eyes
mamaeli, тоя шаран чуден! Ама верно малко зеленинка покрая папура щеше да е съвсем на място!
inaqq, много апетитно!
Ванче, прекрасна приказка! Направо ти завиждам за търпението да ги изкараш всичките тея джуджесии...

Много моля да ме извините когото пропускам, всичко съм разгледала обаче!
Виж целия пост
# 648
Здравейте момичета! Дост рядко се появявам, но нямам и какво да покажа кой знае какво! Тази е едва 7-8 торта за тази година. Беше за годишнинат на една позната. Изискването беше да е червена, във формата на сърце, да пише "Сагапо" и там някакво цвете. Не знам Месих, месих, да стане червено, ръцете ме заболяха, накрая реших да разточа и да боядисам отгоре, но защо ли реших 1во да боядисам и после да поставям. Много се притесних, защото постоянно си пудрех ръцете, за да не лепне, докато оформям. Мислех, че няма да успея да скрия нишестето. По принцип почти не ползвам. Снимах в последния момент преди да занеса тортата. Казаха, че много им харесала и на вид и на вкус.

Честита годишнина! by pavlety, on Flickr
 Sansil, много е красиво твоето сърце!
Виж целия пост
# 649
Ванилийке чудесна и разкошна! За орхидеята : много дебела ми стои...вейнъра, който използваш ми е малко груб...орхидеята е много нежно и чувствено цвете...някак равномерни са листата...липсва ми динамика...все едно не е живо цвете  Crazy знам, че мноооооого добре ги владееш цветята   Simple Smile..така че се стягай! Не е възможно една орхидея да ти се опъне!!! Иначе самият плодник е великолепен!!!!  Hug Hug Hug очаквам скорошна ъпдейтната версия  Hug
Виж целия пост
# 650
Amaretka, сърцето е много красиво и цвета е станал много наситен. Хареса ми.

Момичета, да ви питам, една позната иска обикновена торта с шприцован сметанов крем отгоре. Въпросът е как да направя този крем, нали трябва да е по-стегнат. Ако е само бита сметана ме е страх да не се разтече в един момент. Може би масло да сложа  Thinking, ама пък не искам да става като онези мазните тежки кремове. ИДеи някакви?
Виж целия пост
# 651
madlene, благодаря Hug!
За декорацията на сърцето заслугите са си изцяло на bubolinkata.
Аз въпреки голмото си желание, не мога така добре аранжирам.
За ръбовете нямам кой знае каква техника, предполагам ги правя, както повечето от вас.
Измазам тортата до колкото е възможно най-гладко и след това топя шпатулата в съд с гореща вода, изтръсквам леко водичката от нея и заглаждам.
Като първо минавам отгоре, а накрая борда.
Оставам за през нощта да стегне.
След това махам с остър нож (като го държа хоризонтлно) маслото, което при заглажането на борда съм надигнала точно на ръба на тортата.
colova, тестото е Ovalette.
Виж целия пост
# 652
момичета, видях по снимките от блоговете, че много използвате ръчна бъркалка, изглежда вместо или допълнително на миксер. понеже аз имам само обикновен миксер, а сега се подготвям с инструменти, поне основни, бихте ли ми казали какви са предимствата на тази бъркалка

за динозавъра, реших да изпека блат и от него да направя динозавър и дърво, да ги залея с фондан или гъм пейст и да ги лепна на тортата, която да е облечена с фондан. така няма да са изправени, но няма и да са съвсем плоски. вулканът ще го оставя за друг път. да не се хвърлям така
друг вариант е да направя това, но не знам, ако ползвам само фондан за тялото дали няма да е прекалено

какво мислите

и искам да добавя, че не мога да коментирам тортите, но се възхищавам на всичките. това е изкуство

упс, не знам как да намаля снимката
Виж целия пост
# 653
Ето я и тортата за нашия малък приятел.Нещо сякаш  ми липсва на нея  newsm78 но дано малчо я хареса.Крема стана разкошен благодаря ви отново момичета. Hug
Виж целия пост
# 654
Амаретка, прекрасно ти е сърцето! Ама вярно що си решила първо да боядисваш, а после да покриваш-незнам.Даже изобщо не си го представям, а ти си се справила много добре.
Сансил, а така, Овалете.Казвай сега твоя трик, за да не се нацепва по ръба. Събирам съвети, макар че подозирам  и разлика в партидите.
Мими много сладка се е получила тортичката, любимец ми е прасчо! Не ми харесва обаче синята покривчица така наръфана. Една идея ще ти дам-гумените покривчици от левчето дават чудесен релеф! А тестото ти е зърнесто, вероятно лоша пудра захар. Но определено ще зарадвате малкия ви приятел и ще получите грейнали очички!
Мегало при всички случаи динозавъра ще ти стане тежичък, така че тялото сложи на изрязана по него с 1 см. навътре подложка и забий отдолу  в тортата сламки. А най-лесно ще оформиш тялото от "сладък салам",измазано с маслен крем и покрито с ММ, главата от ММ, набучена на дървени шишчета. Така го виждам аз. Успех!
Виж целия пост
# 655
colova благодаря ти наистина този път тестото не стана /зеленото/нещо ме предаде боята уж хубава но много слаба.Сложих доста и стана проблема ooooh!Синята покривчица уж за по добър ефект а то......А прасчо и на мен ми най харесва а пък най ме узори.Следващата се надявам да е по добра. Hug
Виж целия пост
# 656
colova, цепи се и при мен, но заглаждам с пръсти.
Два-три пъти разточвах върху мноого тънка мушама(прилича на целофан), но наистина много тънка и не ползвах нишесте.
Обръщах върху тортата направо с нея и така не ми се цепеше.
Проблема пък с нея е, че се прегъва на места и остава вдлъбнатини, които пак трябва да се заглаждат.
Виж целия пост
# 657
Мегало при всички случаи динозавъра ще ти стане тежичък, така че тялото сложи на изрязана по него с 1 см. навътре подложка и забий отдолу  в тортата сламки. А най-лесно ще оформиш тялото от "сладък салам",измазано с маслен крем и покрито с ММ, главата от ММ, набучена на дървени шишчета. Така го виждам аз. Успех!

много благодаря за идеята. тези подложки от какво са, че трудно намирам тия неща по магазините. ММ може да е фондан или гъм пейст, нали
Виж целия пост
# 658
Момичета, много ви благодаря, че ме информирахте за поредната нагла кражба. Вчера получих съобщения и мейли от доста от вас. Още повече ви благодаря, че се опитахте да ме защитите. За мен това значи много и съм ви признателна и задължена.
За жалост с подобни изроди не може да се излезе на глава. Още по-тъжното е, че всъщност те са ме нападнали преди вие изобщо да се заемете със случая. Под последната публикация в блога ми се появи доста застраштелен коментар, в който обвиняват мен и всички останали момичета, които правят торти у дома си, че сме престъпнички и от тоя род. Изкараха ме каква ли не и в какво ли не ме обвиниха.  Стигна се дори до там, че съм учела децата ми да крадат и да стават престъпници като мен и че цялото ми семейство сме били срам и позор за нацията.
До днес идея си нямах, че всички тези нападки всъщност са породени именно от историята с крадените ми снимки и въпросната сладкарница Найя. Благодарение на мое приятелско семейство всъщност прозрях истината.
За жалост в блога те си позволиха да опетнят и част от вас, като са изброили имената ви.
Този път съм се настроила да не оставя нещата така и ще предприема всякакви възможни мерки, пък дори и нищо да не успея да постигна в крайна сметка.
Още веднъж ви благодаря от все сърце!
Виж целия пост
# 659
Предадох се, най-макрая и аз с фликър


Retro and football by Lilly's cakes, on Flickr

ето още
http://www.flickr.com/photos/sugar_art_cakes/8208790692/in/photostream/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия