Коледа 2012- 2 част

  • 77 887
  • 735
# 495
Джемма, а меденки замразявала ли си? Аз може да изпека линцерите на nudel33 и да ги замразя. И шприц сладките ли се замразяват добре?

tunata , защо да не можеш да замразиш линцерите. Та те са от маслено тесто направени. Както сладките на Джемма.   bouquet
Виж целия пост
# 496
Добур вечер Simple Smile
Искам да попитам в София къде се намират сушени череши? Преди две години купувах много хубави в Рода маркет, в Стара Загора. Та тук в Рода-та в Студентски дали има? (Далеч ми е да ходя само за проверка, та някой ако знае...)
Във Фантастико при сушените плодове съм виждала, в големите вериги също трябва да има.
Виж целия пост
# 497
Момичета, къде е най-добре да държа щолена - на остъклена тераса, в сандъчето на хладилника най-долу или в шкаф на стайна температура?
Не знам къде е най-добре, но аз правя вече 3-4 години и винаги съм го държала в шкаф (увит във фолио, кърпа, торба - в този ред). Не е имало проблем.
Виж целия пост
# 498
Добур вечер Simple Smile
Искам да попитам в София къде се намират сушени череши? Преди две години купувах много хубави в Рода маркет, в Стара Загора. Та тук в Рода-та в Студентски дали има? (Далеч ми е да ходя само за проверка, та някой ако знае...)


В "Старата фурна" - сушени вишни, череши, боровинки, пъпеш, киви, ананас, кокос, папая .... белени бадеми сурови, печени и всякакви други ядки.
Виж целия пост
# 499
Следейки я тази тема, забелязвам, че непрекъснато мисля какво да направя и какви формичики да си купя.  Embarassed
Същата история  Grinning. Да не ви казвам колко пари оставих снощи в един магазин за кулинарни и други джвъчки  ooooh! - за фонове и детайли за снимки, за разноцветни захарни топченца за украса на сладки (понеже не украсявам с фондан Wink) и за хартиени формички за мъфини и бонбони.
С радост установих, че в магазина са разширили щанда за сладкарски пособия и мога да си купя готова моделираща маса, фондан (бял или оцветен), айсинг на прах, глюкоза... (не че ще ги ползвам де, ама ако някой ден се реша, поне знам къде да отида  Mr. Green).

Утре следобед и аз отварям сладкарския цех  Laughing А вие творите ли, творите хубавини Simple Smile.

Виж целия пост
# 500
tunata , защо да не можеш да замразиш линцерите. Та те са от маслено тесто направени. Както сладките на Джемма.   bouquet
Nudel, aбе логично ми се струваше да може, ама да си питам, че ако се прецакат нещо ще умра на мъка  hahaha Обожавам ги твоите линцерчета, особено слепени с конфитюр от смокини. Изобщо всичките ти рецепти са много сполучливи, благодаря, че сподели  smile3525 А Schoko-Nuss Kugeln-четата значи също става да се мушнат във фризера.

Джемма, без теб сме я закъсали  newsm51 90% oт въпросите са към тебе, добре че си на пост!
Виж целия пост
# 501
Здравейте! Творите ли, творите!

Нуши, много са ти ситни орехите и шоколада, затова ти се е оцветил белтъка.

Lux, съвсем скоро ще направя линцеровия сладкиш, толкова е красив и ефектен.

Ванилия Мадагаскарска, моите сушени череши са от Фантастико. В Карфур вече се бяха свършили.

Джемма, големи красоти си сътворила, перфектни.

Аз днес използвах топлата фурна след печеното пиле и метнах едни забравени сладки. Част направих чисти, че щерката се нерви на пълнежа, част с черен шоколад и орехи.

И освен това започнахме с коледното  украсяване на къщата.  Embarassed Grinning


Виж целия пост
# 502

Nudel, aбе логично ми се струваше да може, ама да си питам, че ако се прецакат нещо ще умра на мъка  hahaha Обожавам ги твоите линцерчета, особено слепени с конфитюр от смокини. Изобщо всичките ти рецепти са много сполучливи, благодаря, че сподели  smile3525 А Schoko-Nuss Kugeln-четата значи също става да се мушнат във фризера.

tunata , мила да си кажа чесно, не съм замразявала. Аз бих замразила  Schoko-Nuss-Kugeln само топчетата без шоколада и шам фъстъка. Те нали са пак на маслена основа. За да си по-сигурна направи една проба. Замрази няколко и след няколко дни до седмица извади да видиш какво е положението. Wink
Виж целия пост
# 503
Да благодаря на Джемма и nudel33 за подробните указания за шприц сладките   bouquet Станаха  като по учебник , след първия неуспешен опит . Обаче шприцът сдаде багажа на последната тава  Sad - буквално му се разпадна дръжката и отвътре изпадна счупено кръгче, пружини, лостче ...
 Иначе и аз трупам формички, масълце, ядки, сушени плодове и все се оглеждам за още нещо  Mr. Green
Виж целия пост
# 504
Добур вечер Simple Smile
Искам да попитам в София къде се намират сушени череши? Преди две години купувах много хубави в Рода маркет, в Стара Загора. Та тук в Рода-та в Студентски дали има? (Далеч ми е да ходя само за проверка, та някой ако знае...)
Във Фантастико при сушените плодове съм виждала, в големите вериги също трябва да има.
На ъгъла на Стамболйски и Опълченска има едно малко магазинче за насипни ядки, сладки и бонбони. И годжи бери сушени имаше. Редовно боровинки си купувам оттам и ядки смес  сурови.

Ам пък до сега освен едно подносче за сладките друго не се изкуших да купя...удържам се някакси...но какви хубави кутии за сладки имаше вчера в Кауфланд... Rolling Eyes

Виж целия пост
# 505
Добро утро, сладки вълшебници!
Последните дни само четях, защото нямаше какво да ви покажа. Но вчера използвах почивния ден и направих едни Шоколадово-портокалови бисквитки на nudel33. Много са вкусни, а домашните най се зарадваха, когато казах, че са репетиция и могат да ядат на воля  Laughing

Забърках и тестото за Виенските коледни орехови бисквитки, след малко ще ги почвам.
А вие изобщо не сте мързелували и сте сътворили прекрасни неща  Hug От ден на ден ми става все по Коледно и празнично и до голяма степен вината за това е ваша.
Хубава неделя на всички   bouquet
Виж целия пост
# 506
Аз вчера направих една доза от меденките на Джули. Добре станаха, но както винаги болката ми е дали ще омекнат добре... Прибрани са в плик и се чудя да слагам ли ябълка, за да омекнат или не... След малко ще правя една доза тесто за ванилените кравайчета.
Виж целия пост
# 507
Добро утро, сладки вълшебници!
Последните дни само четях, защото нямаше какво да ви покажа. Но вчера използвах почивния ден и направих едни Шоколадово-портокалови бисквитки на nudel33. Много са вкусни, а домашните най се зарадваха, когато казах, че са репетиция и могат да ядат на воля  Laughing

Забърках и тестото за Виенските коледни орехови бисквитки, след малко ще ги почвам.
А вие изобщо не сте мързелували и сте сътворили прекрасни неща  Hug От ден на ден ми става все по Коледно и празнично и до голяма степен вината за това е ваша.
Хубава неделя на всички   bouquet
Може ли рецептата за Шоколадово-портокалови бисквитки че нещо не мога да ги намеря.
Виж целия пост
# 508
Mimi0585, заповядай  Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=626759.msg20505684#msg20505684
Виж целия пост
# 509
Добро утро, сладки вълшебници!
Последните дни само четях, защото нямаше какво да ви покажа. Но вчера използвах почивния ден и направих едни Шоколадово-портокалови бисквитки на nudel33. Много са вкусни, а домашните най се зарадваха, когато казах, че са репетиция и могат да ядат на воля  Laughing

Забърках и тестото за Виенските коледни орехови бисквитки, след малко ще ги почвам.
А вие изобщо не сте мързелували и сте сътворили прекрасни неща  Hug От ден на ден ми става все по Коледно и празнично и до голяма степен вината за това е ваша.
Хубава неделя на всички   bouquet
Може ли рецептата за Шоколадово-портокалови бисквитки че нещо не мога да ги намеря.


kiara69, чудесни са ти станали.   chef
Аз понякога правя само бисквитките без крема. Ей така за междудругото през годината когато на децата им се преядат бисквитки. Тестото става чудесно а на вкус са превъзходни. Бърза и лесна рецепта.

mimi0585, ето рецептата:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=626759.msg20505684#msg20505684
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия