Коледа 2012- 2 част

  • 77 819
  • 735
# 60
Впечатляващи списъци, лелеле.

Да ви кажа, че в Айко има страхотни метални кутии за сладки, по 3 в комплект, за 14 лв. А в Джъмбо има хубави резци за сладки, метални, на много добри цени от по 3-4-5 лв. Имаше семейство джинджифилови човечета  Grinning
Виж целия пост
# 61
Ooooo тези от Джъмбо ги имам и мечетата и човечетата. Показах ги в предната тема и даже вече ги ползвах  Grinning

А то списъците ни са много впечатляващи ама да видим крайния резултат, че на хартия всичко е лесно.  Laughing
Виж целия пост
# 62
Честита ни новата тема!!!
Много сте бъези, момичета!!!
Виж целия пост
# 63
Джемма, благодаря, мила!  Hug

Простете ми момичета, но имам толкова работа, че едва поглеждам тук!  Embarassed Sad

Ще ви чета другата седмица  Hug
Виж целия пост
# 64
Един организационен въпрос: а кога си печете списъците - вечер след работа, или през почивните дни?

Благодарности от мен! Аз съм начинаеща в света на сладките и още умувам колко и кои, освен любимите меденки  Flutter
Виж целия пост
# 65
Здравейте, записвам се тук, време е вече. Simple Smile

Ето тази украса за меденки - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=608706.msg20076875#msg20076875, някой може ли да каже с какво да се замени този царевичен сироп, ако е възможно? Има ли други начини за украсяване на меденки освен роял айсинг?

Виж целия пост
# 66
Здравейте, записвам се тук, време е вече. Simple Smile

Ето тази украса за меденки - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=608706.msg20076875#msg20076875, някой може ли да каже с какво да се замени този царевичен сироп, ако е възможно? Има ли други начини за украсяване на меденки освен роял айсинг?



Ако не се лъжа можеше да се замени с глюкоза. Продава се във почти всеки супер маркет в бурканче и е прозрачна на цвят но с консистенция на мед, та даже по гъсто.



Ида аз лично ги правя нощес, когато всички спят и никой не ми пречи. Сега направих едни шоколадови шприц сладки, но утре ще кача снимки.
Виж целия пост
# 67
Само да кажа че марципана го има и в Била  Peace
Джемма  Hug  bouquet
Виж целия пост
# 68
Добро утро!
 Лошото е, че тоя марципан с щерката си го ядем ей така, за подслаждане  Mr. Green Описвам процедурата, ако нещо не съм разбрала, моля да ме коригирате - затоплям леко марципана, разточвам, залепвам. Въпросите - ръся ли с нещо да не залепва марципана при разточване( нишесте, пудра захар...), с вода ли се залепва върху сладките ? Ако се оцветява , това е след затоплянето ?
 Благодаря за новата тема на Джемма и на момичетата, които споделиха за единичните формички в Кауфланд ! Имам си вече еленче, звезда с извита опашка, ботушче, снежен човек, снежинка. Да кажа само, че миналата година си купих от Орифлейм формички пластмасови на джинджърчета 3 размера. Може би и тази година ще пуснат нещо, както и Avon.
Виж целия пост
# 69
Джемма, благодаря за новата тема  Hug

Да сложа и аз моя списък:
- меденките на Джули
- портокаловите бисквити с кардамон
- захаросани корички от грейпфрут с шоколад
- провансалска коледна фугас
- сладоледено коледно пънче
- коледни бисквити с мак и мандарина (ако намеря екстракт от мандарина, ако ли не, ще е с друго)
- немски коледни меденки с шоколад
- коледни шоколадови бисквити
- джинджифилови бисквити
- шоколадови трюфели - 2 вида, овкусяването още е в процес на уточняване
- един по-различен тиквеник за Бъдни вечер
- като голям кейк се чудя дали пак да направя Florentine Fruit Cake като последните 2 години или да пробвам нова рецепта  newsm78

И като ви чета за марципана, се чудя дали да не добавя шоколадовите бисквити с марципан на Ири Купенска към списъка  Laughing
Тъй или иначе пак ще се пече, пише и снима по нощите в близките седмици  Laughing

Ето тази украса за меденки - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=608706.msg20076875#msg20076875, някой може ли да каже с какво да се замени този царевичен сироп, ако е възможно? Има ли други начини за украсяване на меденки освен роял айсинг?

Аз съм замествала царевичния сироп с мед или по-екзотично - със сироп от агаве  Peace.
Виж целия пост
# 70
Въпросите - ръся ли с нещо да не залепва марципана при разточване( нишесте, пудра захар...), с вода ли се залепва върху сладките ? Ако се оцветява , това е след затоплянето
Точно тези въпроси ме интересуват и мен.
Аз правя само Линцеровите сладки.Просто са ми най-лесни.Винаги се получават.Но винаги съм харесвала красотите,които показвате и ми се ще да опитам,та за това ми се въртят в главата питанките с марципана.
Виж целия пост
# 71
Един организационен въпрос: а кога си печете списъците - вечер след работа, или през почивните дни?

Благодарности от мен! Аз съм начинаеща в света на сладките и още умувам колко и кои, освен любимите меденки  Flutter

И още един - консуматорски  Mr. Green- кога успявате да опитате всичко от списъците ви, предвид това, че има и баници, месаци, сърми, мезлъци, ядки, пити и какво ли още не на трапезата? Аз само като ви чета преяждам  Heart Eyes
Виж целия пост
# 72
Леле момичета големи списъци имате, аз правя по 4-5-6 макс. вида Party Сега мисля да си направя масленки със бяло вино и шприц сладки Heart Eyes
Виж целия пост
# 73
Момичета, откъде мога да си купя фондан  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 74
Аз си поръчвам от Аромас хаус, но да се оплача, че последните пъти много трудно се точи. Лепне като лепило  Confused
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия