Коледа 2012- 3 част

  • 58 210
  • 749
# 720
И аз винаги пека веднага след омесване всякакви сладки.Никога не съм държала тестото в хладилник. тази година за първи път омесих кравайчетата вечерта, а пекох на сутринта, но само защото вече нямах сили да пека веднага. Тестото беше на стайна температура, не в хладилник.
Виж целия пост
# 721
Момичета,
търся изпитана рецепта за Английски коледен кейк - тоя, който се напоява 20 дни с ром и партокал и отлежава 20 дни на хладно.

Предполагам, че в библиотеката има много, но ако някой сподели впечатления, ще е доста по-лесно Simple Smile
Благодаря ви

Миналата година правих Ваниловите кравайчета на Наталина. Станаха страхотни, не се чупят. Предпогам, че се трошат тъй като ги препичате и стават по-твърди.
Ето ги

Виж целия пост
# 722
avocett  малко са момичетата на твоята възраст, които дори знаят как да пуснат котлона и да си сварят яйце, камо ли да се хвърлят в такива кулинарни подвизи. За сладките бих ти предложила да наслагаш в кутиите под и над тях памук или някаква вата за да ги запази при друскането.

Дарилка има една единствена рецепта на първа страница - АКК

През последните два дни аз пекох линцери. По рецептата на Нудел нещо не се получиха много добре. Станаха дебелички и се обезформиха хем разточвах директно на хартията за печене а и на вкус нещо не са ми сладички. Или нещо съм сбъркала или просто не е моята рецепта. Но тези на Наталина станаха супер. Утре ще "почивам" и после почвам медениките и рохличките.
Виж целия пост
# 723
Готови са ванилените кравайчета! Кухнята ухае страхотно.  Heart Eyes Излязоха 73 броя, няма счупени, 1 опитана.  Mr. Green
Продължавам да се чудя в какво да ги прибера? А също и къде да ги съхранявам (пише на хладно, но в апартамента навсякъде е 21-22 градуса, евентуално в хладилника?).
Виж целия пост
# 724
Лита тераса, балкон?

аз тази седмица ще си направя АКК то миналата година правихме Дънди - което си е пак такова хааах Simple Smile

но ме е страх да меся щолените дайте ми кураж  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 725
lux ,куражът е тук ,чети внимателно и не ноже да не се получи с тези продукти ,е нали не са за изложба ,няма страшно давай смело ,а каквото не ти е ясно ,питай .Но аз преди да го направя прочетох много внимателно на 1стр.там е като по учебник ,спъпка по стъпка . Simple Smile
На стр 28 Джемма се е потрудила отново да покаже снимков материал,целият процес по правенето ,нещо повече ,под снимкитее писала дори и часовете . Grinning
......и още на стр .9 е сложила 2 клипа  Peace
Виж целия пост
# 726
Май отзи ден доста хора сме правили Ванилови кравайчета Simple Smile
Ето мойте, които тази година реших да ги направя като бастунчета  Blush


Правих и меденки






Готови са и линцеровите сладки, но още не са стигнали до снимка.
А иначе, ето още снимки на меденките http://www.facebook.com/media/set/?set=a.507775075913630.114471. … 205148&type=1
Виж целия пост
# 727
Готови са ванилените кравайчета! Кухнята ухае страхотно.  Heart Eyes Излязоха 73 броя, няма счупени, 1 опитана.  Mr. Green
Продължавам да се чудя в какво да ги прибера? А също и къде да ги съхранявам (пише на хладно, но в апартамента навсякъде е 21-22 градуса, евентуално в хладилника?).
Направих две тави със рохлички и отлежават в хладилника. Но няма как да изкарам 152бр.  Ще изчакам да изпека тези и да се ориантирам по нататък другите колко дебели да ги правя.
Тестото много бързо се затопля и почва да лепне. Дали да не добавя още брашно?
 Докато чакам, ще замеся тесто за линцери.
Виж целия пост
# 728
миналата година правих за първи път меденки по рецептата на Джули. Тази реших да пробвам рецептата на Джемма и определено ми хареса повече. Ще ги украсявам допълнително. Simple Smile.
На сайта на един от магазините видях,че сее продават шаблони с коледни мотиви. Знаете ли дали могат да се използват за фондан или марципан?
Виж целия пост
# 729
МОМИЧЕТА  помощ!
първата тава естествено провал. Рохличките се сплескаха и си останаха плоски. Къде е грешката? Сега ще сложа още брашно в сместта.
Виж целия пост
# 730
Вела рецептата на Нудел е почти двойна от тази на Наталина, вероятно стават 150 бр. Аз правих по тази на Наталина и излязоха 83  Simple Smile За добавяне на брашно-не бих добавяла, вероятно е много топло у вас, слагай за малко тестото в хладилника да стяга. Ако спазваш грамажа на продуктите няма нужда от повече брашно.
Виж целия пост
# 731
Вела рецептата на Нудел е почти двойна от тази на Наталина, вероятно стават 150 бр. Аз правих по тази на Наталина и излязоха 83  Simple Smile За добавяне на брашно-не бих добавяла, вероятно е много топло у вас, слагай за малко тестото в хладилника да стяга. Ако спазваш грамажа на продуктите няма нужда от повече брашно.
Тестото стои в хладилника ,режа по малко и правя. после сложих за 30 мин в хладилника и въпреки това не си запазиха формата. Грамажите са ми точни. Мерих с везна.
Ето ги. Станаха плоски, не хубави кръглички.
http://media.snimka.bg/s1/1458/029159986.jpg?r=0
Малко ги препекох, но иначе са много вкусни.
Виж целия пост
# 732
vela, какво масло ползва? Да не би проблема да е в него?  newsm78 Да не би да си го разтопила предварително?
Миналата година правих кравайчетата по рец. на Наталина. Мерих с везна, точно спазих рецептата, станаха много добре, като бройка излязоха 62.

Лита, в рец. на Наталина пише, че кравайчетата могат да се замразяват.  Peace
Виж целия пост
# 733
Момичета, виждам, че Щолена на Джема е без яйца, но пък срещнах и рецепти, в които има яйца или жълтъци. Та да ви питам някой правил ли е и по двата начина със или без и да каже има ли съществена разлика във вкуса. Нещо ми е странно да няма яйца, но пък все пак не е козунак та затова може би е логично наистина да няма. А и дългото съхранение май предполага наистина да няма яйца  newsm78 newsm78 Уф, много въпроси взех да си задавам май VVV Rolling Eyes
Виж целия пост
# 734
vela, какво масло ползва? Да не би проблема да е в него?  newsm78 Да не би да си го разтопила предварително?
Миналата година правих кравайчетата по рец. на Наталина. Мерих с везна, точно спазих рецептата, станаха много добре, като бройка излязоха 62.

Лита, в рец. на Наталина пише, че кравайчетата могат да се замразяват.  Peace
Маслото е немско. Не съм разтопявала, беше на стайна температура и от снощи седи в хладилника.
 

Добавих още малко брашно, престоя в хладилника и се получи ето това:
http://media.snimka.bg/s1/1458/029160243.jpg?r=0
сега ги пека и ща видя дали ще се сплескат.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия