За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 35 575
  • 735
# 120
не
Виж целия пост
# 121

Много благодаря! То съвсем логично, но трябваше да съм сигурна  Hug
Виж целия пост
# 122
здравейте,

искам да си направя супа, но не открих охладено пилешко и си взех замразено... мога ли да го сложа директно да се вари, или задължително трябва да го размразя преди това? ако го размразявам, супата остава за утре...

мерси предварително!
Виж целия пост
# 123
сложи го в плик/торбичка, вържи  здраво, да не пропуска вода и я постави в гореща вода. Смени още най много веднъж и за 30 мин. ще ти се размрази.
Не го слагай замразено да правиш супа. Белтъка яко ще плувне в супата.
Виж целия пост
# 124
То за моженето - може. Но пък така замразено няма как да го изчистиш и измиеш.  Naughty Ако много държиш да го готвиш така - аз бих го кипнала и да му изхвърля първата вода, като след като го кипнеш може и да го почистиш.
Ама за мен най-добре първо да се почисти пък после да се готви.
Виж целия пост
# 125
мерси! те са едни бонфиленца, ама така или иначе ми беше ясно, че няма да стане без сменяне на водата поне веднъж...
Виж целия пост
# 126
Момичета защо ми се пребива соса бешамел или брашненият сос.Слагам олио на котлона като загрее сипвам брашното и бъркам енергично.Следва разделение на брашно и олиото като пресечен.Дали олиото е с много вода или брашното ми е старо?
Виж целия пост
# 127
мерси! те са едни бонфиленца, ама така или иначе ми беше ясно, че няма да стане без сменяне на водата поне веднъж...

сменяш водата в съда, в който ги размразяваш. Иначе, ако кипнеш филетата и им смениш водата, няма да имаш бульон, а бистра водица. Само ги отпенвай, когато завират. Филетата без друго не правят силен бульон  Peace
Виж целия пост
# 128
С уточнението, че не съм специалист  Mr. Green
Аз правя бешамел с масло - разтопявам го и добавям брашното и после бъркам, докато се сготви/запържи хубаво. Брашното поема цялото масло. След това слагам студено мляко и пак бъркам.
Да не ти е много съотношението на олиото към брашното? Thinking
мерси! те са едни бонфиленца, ама така или иначе ми беше ясно, че няма да стане без сменяне на водата поне веднъж...

сменяш водата в съда, в който ги размразяваш. Иначе, ако кипнеш филетата и им смениш водата, няма да имаш бульон, а бистра водица. Само ги отпенвай, когато завират. Филетата без друго не правят силен бульон  Peace
Аз я хвърлям изцяло първата вода, заради белтъка.  Embarassed Но пък рядко готвя супа само с бяло месо и сигурно затова си става бульон.  Thinking
Виж целия пост
# 129
Момичета защо ми се пребива соса бешамел или брашненият сос.Слагам олио на котлона като загрее сипвам брашното и бъркам енергично.Следва разделение на брашно и олиото като пресечен.Дали олиото е с много вода или брашното ми е старо?

Аз правя бешамеловия сос с краве масло и нямам никакви проблеми
Виж целия пост
# 130
Направих кекс, надигна се , напука се, изглеждаше страхотно. Изключих печката и го оставих вътре, сега като го погледнах , сплихнал е и изглежда ужасно. Какво съм объркала Sad
Виж целия пост
# 131
Трябваше да го извадиш и да го оставиш да изстине на решетка
Виж целия пост
# 132
Обикновено го правя в ел.тенджера и просто махам капака ooooh! Е, поне е станал вкусен Simple Smile.
Виж целия пост
# 133
Спокойно, аз един така го извадих уж опечен отвън, разрязах го и се разтече Simple Smile Айде в кофатаааа Wink

Твоя може да ти помогнем да се изяде Wink
Виж целия пост
# 134
Дали някой има под ръка рецепта за приготвяне на замразена пуйка /най-добре с някакъв интересен сос/, подходяща за неумела домакиня? Имам и няколко глуповати въпроса: колко замразено месо ми трябва за нахранване на 6-7 човека и кога трябва да започна обработката му, ако искам да го сервирам на обяд? Благодаря Ви!  
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия