Доносено дете с тежка асфикция при раждането

  • 4 014
  • 12
Пиша тук т.к. не знам има ли други деца с такъв проблем. На 10.11.2012г (при термин 17.11.2012г) сутринта ми изтекоха водите, отидох първо при акушер-гинеколожката, която ме наблюдава и тя ме прати към родилното. От там обаче ме върнаха с тезата, че това не са води.....стана към 14 часа докато се приберем.....отидох към 17.30 часа пак и тогава ме приеха вече. Сложиха ме на система, раждането беше трудно, имаше толкова "скачане" по корема....че .........Бебчо беше голям 3850кг. Лекаря реши, че ще ме реже, но другата лекарка каза" не ще стане".....Ще стане, но не стана така бързо, бебчето се беше заклещило ...... и от цялото това безумно натискане по корема ми мозачето му е останало прекалено дълго без кислород. Един месец беше в кувьоз, правеше и много гърчове. Все още няма сукателен и гълтателен рефлекс и го хранят със сонда. Сега е относително стабилен, въпреки, че пак има гърчова симптоматика с очичките. Утре ще го местят във Дома за медико-социални грижи, за да се продължи лечението. Невроложката ни каза, че вече има симтоматика за Детска церебрална парализа и прогнозата е за тежка форма. Искам да попитам има ли други родители с такъв проблем на детенцето т.к. нашето е доносено и ситуацията е по - пазлична от тази при недоносените.
Виж целия пост
# 1
Здравейте,първо искам да ви попитам къде сте раждали.Ние имахме същия проблем при раждането.Сега сме на 8 месеца и мога да ви помогна по отношение на доктори и клиники,за да може от рано да се започне някакво лечение.Колкото по - рано толкова по-добре.
Виж целия пост
# 2
В Окръжна болница във Варна
Виж целия пост
# 3
Днес преместиха малкия в "Дом за медико-социални грижи" във Виница, за да се продължи лечението, но утре най-вероятно ще получим повече информация. Казаха ми за доц. Геогргиева - нац. консултант,  доц. мисля беше Чавдаров и Литвиненко с София, за тези специалисти.
Виж целия пост
# 4
Toва, което също не ми е ясно е след като ми изтекат 42-та дена болничен след раждането (изтичат на 22.12.2012г) от кого трябва да взема следващ болничен. Т.к. бебчо е в дома за медико-социални грижи се оказа, че аз нямам право на майчинство. Обадих се на личната лекарка тя каза, че не можела да ми даде болничен, от АГ-то казаха, че трябвало да ми дадат още болничен от болницата където съм раждала, от дома ми казват да питам социалните и настана една пълна каша. При вас как бяха нещата?
Виж целия пост
# 5
Преди имаше тема за майки, чиито деца са в такива домове. Отдавна не са писали там, но можше да ги попиташ:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=559453.15
Виж целия пост
# 6
mersi mnogo
Виж целия пост
# 7
Toва, което също не ми е ясно е след като ми изтекат 42-та дена болничен след раждането (изтичат на 22.12.2012г) от кого трябва да взема следващ болничен.
Следващия болничен наистина се издава от болницата където си раждала. Аз бях в тази ситуация миналата година и звъняхме в здравната каса защото от родилното първоначално ми отказаха, но когато и те се обадиха в касата ми издадоха болничния.
Успех и кураж.
Виж целия пост
# 8
Мерси много  Grinning. И на мен така ми казаха от неонатологичното отделение, където беше Берк, но когато отидох в болницата от там ме върнаха. Намерих в нета телефона на здравната каса и ще ида пак до болницата вече подкрепена с информация. Че и няма време - на 22.12 ми изтича болничния.
Виж целия пост
# 9
Здравейте и моето бебе се роди с тежка асфикция АПГАР1 , раждането беше изключително тежко с голям риск и за двамата .  Беше на фенобарбитал известно време  и по предписание на невролозите / Ралчева и доц, Литвиненко/ го спряхме. Започнахме да правим рехабилитация след прегледа при Чавдаров -ЦКС 3 степен. Ще съм Ви благодарна ако можете да споделите с какви специалисти се консултирате и каква рехабилитация правите .  bouquet
Виж целия пост
# 10
При нас Направо си ни изпуснаха и ни върнаха отново и двамата.Същата ситуация.Ходихме при Литвиненко но лично аз не съм доволна от него.Накрая отидохме при Галина Попова в Санус 2000 работи със здравна каса и страхотен лекар.Обръща много внимание много е добра.И много помни ние ходим през 3 месеца и помни как е бил на миналия преглед с подробности.На мен ми я препоръчаха и съм много доволна.Ние откакто се е родил малкия ве4е 1 год и 1 месец сме обиколили 10-тина доктора но само тя като го видя още без да го е прегледала и си каза това е Уест и след изследванията се потвърди.Другите ме размотаваха 6 мес и полвина и само ми тъпкаха детето с какво ли не.Ако някой иска веднага давам нейни координати.
Виж целия пост
# 11
Дай ми някакви кординати моля те!
Благодаря предварително  Flutter
Виж целия пост
# 12
Здравейте и при моя син беше така.При него се случи вътреутробно-водите бяха зелени,почти ме върнаха с контракции когато каза докторката да ме види на ехографа.И ми бяха изтекли водите и след настискане да излиза -го реанимираха 25 мин .Та бая се молех на Господ.При проф.Георгиева не мисля че е много наясно.Не сме ходили при др Чавдоров.Доста как да кажа късмет изкарахме но си имаме доста забавяне в развитието и предполагам в центровете на мозъка.Иначе го писаха разстройство на експресивната реч.Ходих със сина ми при др Шилянов и ни изписа руско лекарство Пантогам и много точно и добро му подейства.Четох и за други които имат мн добър ефект върху мозъка
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия