Опушване на пиле/кокошка в домашни условия

  • 3 759
  • 3
Как става точно това като технология?Наш познат иска да ни подари за коледа такава пушена кокошка, но не знам как да я приготви.Та моля малко за помощ.Интересува ме какво точно се използва за опушване, котлон, барбекю или горелка.Впрочем не знам с какво разполага налично, как е най-безопасно да се приготви.С горелка няма ли да замирише месото на спирт.Благодаря на отзовалите се.
Виж целия пост
# 1
В темата за домашни мезета едно от момичетата беше показала снимки на домашната им, правена от тях пушилня (хихихи, май не се казва така, но не измислих друго име  Laughing) .
Виж целия пост
# 2
Аз в интернет намерих инфо за самата подготовка на пилето за опушване, за това няма проблем.По-скоро се чудя какъв е инструмента за опушване.Чувала съм, че има специални фурни или там както се наричат за опушване, но както се подразбира за едно пиле няма как човека да си купи такава.
Виж целия пост
# 3
Да, да, точно на пушилнята имаше снимки.
По спомени беше правена от стар бойлер...ето снимките за които говорех.
Инак по фиеста съм гледала да опушват в Майстори готвачи, май точно пиле беше -на газов котлон - тиган уок,  на дъното дървени стружки, отгоре метална скара за студено сервиране и после капак , може би има описание на рецептата в сайта им ....миналата година гледах, това помня като инфо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия