За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 28 343
  • 733
# 45
Някой знае ли колко горе-долу ще се вари домашно пиле, ако нямам тенджера под налягане?  Crazy

Аз снощи варих около 1ч.  Peace Пробвай с вилица месото от време на време и ако се къса лесно, значи е ок  Peace

А, то не е толкова много  Crazy Аз се бях настроила за 3 часа  Laughing Благодаря ти   bouquet

Е, пак зависи от пилето. Преди 2 седмици варих домашни бутчета. Явно пилето не е било много младо, защото ги варих близо 2 часа и пак бяха жилави  Confused
Виж целия пост
# 46
Пфу, дано нашето е младо  Mr. Green Вече се престраших и го извадих от фризера, пък ще видим  Peace
Виж целия пост
# 47
Пфу, дано нашето е младо  Mr. Green Вече се престраших и го извадих от фризера, пък ще видим  Peace
Пиле е когато не е порастнало за да стане кокошка / петел. Познава се лесно и сурово - поглеждаш костта под бялото месо - ако завършва с хрущял е пиле, ако е кост - кокошка. Пилето - час, час и половина ще е ок, кокошка - 2 часа минимум. И при двете може да добавиш по 1-2 с.л. ракия или водка (без ароматни) и месото ще бъде по-меко и не толкова жилаво  Peace
Виж целия пост
# 48
Това с алкохола не го знаех. Другият път ще го пробвам  Peace
Виж целия пост
# 49
Тъкмо щях да добавям за ракията...... Hug Laughing
Виж целия пост
# 50
Това с алкохола не го знаех. Другият път ще го пробвам  Peace



Ако си го сложила вече,просто добави ракия или водка или какъвто и да е друг твърд алкохол.....Той изветрява при готвенето но поне спомага за сваряването на месото..... Hug
Виж целия пост
# 51
Уха, тъкмо имаме една 27 годишна ракия, която не пием (защото не пием) и сега ще й намеря приложение. Супер сте  Hug Само ще го почакам да се поразмрази (не знам защо го чакам всъщност?)
Виж целия пост
# 52
Уха, тъкмо имаме една 27 годишна ракия, която не пием (защото не пием) и сега ще й намеря приложение.

Ох,сърцето ме заболя!.....27 годишна ракия да използваш за варене на кокошка.Ох,недей моля ти се! ......По -добре иди купи едно патронче и добави във варенето......
Виж целия пост
# 53
Уха, тъкмо имаме една 27 годишна ракия, която не пием (защото не пием) и сега ще й намеря приложение.

Ох,сърцето ме заболя!.....27 годишна ракия да използваш за варене на кокошка.Ох,недей моля ти се! ......По -добре иди купи едно патронче и добави във варенето......

Малко спам - ама последния път от тук видях как се правил маникюр с вестник и ракия (става много грозно де ) и още тогава ме анатемосаха. Обаче аз и винен кебап правих с вино за 100 лв. защото само такова имаше в нас  Laughing Обаче като не пием и не ги оценяваме много, много...
Виж целия пост
# 54
treisy, и аз готвя като теб, за това татко и мъжа ми гледат в кухнята винаги да има и нискокачествен алкохол - за готвене. Иначе - която бутилка напипам... Като не пия такива неща.. Виж вино ако е много хубаво може би ще се позамисля, но пък нали и в яденето ще е хубаво, защо не? Ако сложиш от синтетичните нищо няма да се получи. Но за кокошката и спирт от аптеката да сипеш пак ще свърши работа, не е нужно да "хабиш" мат`риала  Mr. Green
Виж целия пост
# 55
Да ми кажете изпитана рецепта за линцерови сладки, моля. Още не съм правила такива, смятам да разнообразя тази Коледа с нещо ново. Благодаря за вниманието  Simple Smile.
Виж целия пост
# 56
Чувала съм, че на natalyna са хубави http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg9255.html#msg9255
Виж целия пост
# 57
Наложи ми се да купя кестени, след като малкия мина с ръка през една сергия и ги попиля навсякъде. Сега трябва да ги опека, но за съжаление предния път имах ужасен неуспех - цепнах ги, оставих ги на силна фурна и после бяха толкова твърди, че не можеха да се сдъвчат.
Виж целия пост
# 58
Момичета и момче, имам малко райски ябълки, които домашните вече не искат. Мога ли да ги включа в някакъв сладкиш? Много ви благодаря! Hug
Виж целия пост
# 59
Спешен въпрос! Praynig Как да направя картофки по селски, които да бъдат като тези на снимката?

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия