За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 28 363
  • 733
# 75
Имам един малко странен въпрос. Някъде из форума съм виждала линк на нещо като готварски тефтер, празен, но разделен по видове храна, теми и т.н. По книжарниците се продава, но не мога нищо такова да намеря. Ако някой се сеща за какво става въпрос, ще съм му много благодарна за насоки.
Виж целия пост
# 76
ето така изглежда, сега го снимах. http://i32.photobucket.com/albums/d47/Nemel/SAM_0717_zpsc91f7ba5.jpg Ама изобщо не ми прилича на свински ребра но нищо ще го готвя както съм решила...  Confused
ами друг път гледай какво купуваш  Laughing
реброто е кокал. свинското с кокал или без все си е свинско.
покани ни да го опитаме. hahaha
Виж целия пост
# 77
Моля Ви за съвет - имам 3 свински сърца и 5 езика отново свински. Имам тенджера под налягане - мога ли да ги варя заедно и съответно колко време. За пръв път купувам и език и сърца и просто си нямам идея. Предварително Ви благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 78
Два въпроса - единия важен, другия не  hahaha

Първият е по повод тази рецепта и по-точно блондинският ми мозък не може да включи как се реже руло на триъгълнициCrazy newsm78

Вторият, само от любопитство - каква е разликата между пита и погача?  Blush
Виж целия пост
# 79
Първият е по повод тази рецепта и по-точно блондинският ми мозък не може да включи как се реже руло на триъгълнициCrazy newsm78

Вторият, само от любопитство - каква е разликата между пита и погача?  Blush

1. http://bloganazani.files.wordpress.com/2012/02/poga4a3.jpg?w=400&h=300

2. според мен - няма разлика, само в наричането на едно и също нещо в различни краища на страната....
Виж целия пост
# 80
Цоцоланке, хиляди благодарности   bouquet
Виж целия пост
# 81
Два въпроса - единия важен, другия не  hahaha

Първият е по повод тази рецепта и по-точно блондинският ми мозък не може да включи как се реже руло на триъгълнициCrazy newsm78

Вторият, само от любопитство - каква е разликата между пита и погача?  Blush
Рулото нарязано на триъгълници е всъщност разрязвано под диагонал - веднъж на ляво, веднъж на дясно /\/\/\//\/\/\ - ето така
Аз приемам че питата е цяла, а погачата от отделни парченца (като тази, която си показала) но дали наистина е така хич не съм сигурна newsm78
Виж целия пост
# 82
Благодаря ти  Hug

Аз приемам че питата е цяла, а погачата от отделни парченца (като тази, която си показала) но дали наистина е така хич не съм сигурна newsm78

Като разгледах снимките в сайта на погачи и пити, излиза, че е точно така  Grinning
Виж целия пост
# 83
Погачата е по-за наяждане, а питата си е ей така между другото  Joy. На мен така ми звучи.
Виж целия пост
# 84
Здравейте,
имам желание да си поиграя в кухнята днес,като че ли да направя нещо интересно на външен вид от солено тесто за питка...дайте идеи по коя рецепта да си спретна тестото,което да се точи лесно и да се обработва лесно,
Предварително ви благодаря
Виж целия пост
# 85
Искам да украся меденките с глазура,която изсъхва и се втвърдява,за да мога да ги слагам една върху друга Simple Smile знам за ледената глазура от пудра захар,масло и топла водя, някакви други идеи?
Виж целия пост
# 86
Погачата е по-за наяждане, а питата си е ей така между другото  Joy. На мен така ми звучи.

 Joy Joy Joy

Остава да разнищим питКата и хляба за какво са  hahaha
Виж целия пост
# 87
Значи такъв ми е проблема, колкото и пъти да правя целувчена смес, винаги ми остава мокра и лепкава, никога не прилича на целувка - хрупкава и суха.
И днес правих един сладкиш, който се покрива с целувчена смес, пекох го на 60-70 градуса, покафеня отгоре, но пак остана лепкав .... Къде греша?
Виж целия пост
# 88
Искам да украся меденките с глазура,която изсъхва и се втвърдява,за да мога да ги слагам една върху друга Simple Smile знам за ледената глазура от пудра захар,масло и топла водя, някакви други идеи?
Това според мен с маслото на стайна температура ще се размекне.
направи р.а. -роял айсинг/ захарна глазура/ пост 354 в рецептат на Меденките на Джули:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=240784.msg5756795
Вчера правих такава, втърдява се и после спокойно нареждаш една върху друга сладките.
Виж целия пост
# 89
Значи такъв ми е проблема, колкото и пъти да правя целувчена смес, винаги ми остава мокра и лепкава, никога не прилича на целувка - хрупкава и суха.
И днес правих един сладкиш, който се покрива с целувчена смес, пекох го на 60-70 градуса, покафеня отгоре, но пак остана лепкав .... Къде греша?

Доколкото съм чувала целувките не се пекат ,а се сушат на 50 градуса/ може и по малко да е /, дай линк към рецептата, там нищо  ли не пише за печенето?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия