За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 28 379
  • 733
# 90
Понеже ме разсмяхте, да се включа и аз в спама - питКата и хляба са за диетуващите, за да знаят колко точно са изяли  Mr. Green
 Блонди ( явно е заразно блондинството), и аз вчера мъдрех същия въпрос след поста на едно момиче за прощапулник .
 И един въпрос - знае ли някой къде в Пловдив продават биопортокали ? ( не че съм убедена в биото им...)
Виж целия пост
# 91
Аз че с айсинги няма да се занимавам, е ясно, но все ме гложди един въпрос -

айсингът е със суров белтък, СУРОВ! Нещо не ви ли притеснява?

Ако яйцето не е читаво и има салмонела, кво праЙм?
Виж целия пост
# 92
Преди 3-4 години питах точно за целувки и ми обясниха, май natalina ако не се лъжа, че се сушат за 3 часа на 90 градуса. Може в първите минути фурната да е на 120, после да се намали. Като се отделят сами от харията, тогава са готови.
Блонди, според баба ми погачата е празнична с много продукти и с плетки, докато питаката е по-проста откъм съдържание и не се плете - кръгъл хляб, който може да е с някаква украска отгоре.
пп: alpha_beta,
има и готова смес айсинг с яйчен прах. А мен суровите яйца не ме притесняват, със сурови яйца стават прекрасни мусове.
Виж целия пост
# 93
Остава да разнищим питКата и хляба за какво са  hahaha  за ядене  Joy
питката е тънка и кръгла (за да обиколи нивата). обикновено са прави за "набързо" и е със сода.
питата (погача) е по-дебела питка. прави се за по-специални случай. отнема по-дълго време за приготвяне , повечко врътня има с направата и. използва се мая, слагаме повечко мазнина.
хляба е доста по-висок от питките и питите. предимно се реже на филии. употребата на мая е за предпочитане. при него няма врътнята за направата му както е при погачите. слагаш всичките продукти , правиш тесто, втасва и печеш.
това според мен са разликите.
Виж целия пост
# 94
  Здравейте, имам въпрос. Бебето ми е на 4 месеца и няколко дни. Преди седмица сметнах, че му е избил кучешки зъб. Но нещо днес започнах да се съмнявам. Това което има детето ми е нещо бяло и твърдичко на венеца, където трябва да е кучешкия зъб , но не е отдолу  или незнам как да го обясня ,а ми някъде посредата на венеца .Никога не съм виждала тепърва избит зъб на бебе, но не трябва ли да е отдолу по върха на венеца??
  Тези, които имат и по-големи деца биха ли ми казали ,как изглежда тепърва избил зъб и точно къде се намира на венеца???
      Благодаря Ви Simple Smile
Виж целия пост
# 95
  Здравейте, имам въпрос. Бебето ми е на 4 месеца и няколко дни. Преди седмица сметнах, че му е избил кучешки зъб. Но нещо днес започнах да се съмнявам. Това което има детето ми е нещо бяло и твърдичко на венеца, където трябва да е кучешкия зъб , но не е отдолу  или незнам как да го обясня ,а ми някъде посредата на венеца .Никога не съм виждала тепърва избит зъб на бебе, но не трябва ли да е отдолу по върха на венеца??
  Тези, които имат и по-големи деца биха ли ми казали ,как изглежда тепърва избил зъб и точно къде се намира на венеца???
      Благодаря Ви Simple Smile

Не, че няма да намериш отговор (вероятно) и тук, но това е готварският подфорум и за въпросът ти има по-удачни подфоруми  Wink Ще намериш със сигурност отговор там  Peace
Виж целия пост
# 96
  Здравейте, имам въпрос. Бебето ми е на 4 месеца и няколко дни. Преди седмица сметнах, че му е избил кучешки зъб. Но нещо днес започнах да се съмнявам. Това което има детето ми е нещо бяло и твърдичко на венеца, където трябва да е кучешкия зъб , но не е отдолу  или незнам как да го обясня ,а ми някъде посредата на венеца .Никога не съм виждала тепърва избит зъб на бебе, но не трябва ли да е отдолу по върха на венеца??
  Тези, които имат и по-големи деца биха ли ми казали ,как изглежда тепърва избил зъб и точно къде се намира на венеца???
      Благодаря Ви Simple Smile
попитай в този сектор - http://www.bg-mamma.com/index.php?board=93.0
Виж целия пост
# 97
Здравейте!

Като почитател на здравословното хранене си купих толкова коментираната напоследък хималайска сол. Обаче мирише отвратително на сяра, на развалени яйца. Така ли трябва да е или да я запращам в кофата?

Предварително благодаря на отговорилите.   bouquet
Виж целия пост
# 98
ааа, мерси ще си копирам въпроса и го запращам другаде ,тцццц видях бързи отговори и тн и хайде си цопнах въпроса,соррриии и вкусни манджи да забъркате
Виж целия пост
# 99
Здравейте!

Като почитател на здравословното хранене си купих толкова коментираната напоследък хималайска сол. Обаче мирише отвратително на сяра, на развалени яйца. Така ли трябва да е или да я запращам в кофата?

Предварително благодаря на отговорилите.   bouquet
Помирисах нашата и не мирише на нищо. От 1 година сме на тази сол и никога не е била с аромат.
Виж целия пост
# 100
Здравейте,
Постоянно правя торти и сладкиши, само да видя нещо, което ми допада и тичам до магазина за продукти Laughing
Та сега ме вълнува рецептата на Елица от Черешката на тортата. Става въпрос за тортата, която тя приготви, но в сайта с рецепти не са я поместили точно нея. Гледах записа на предаването и си записах рецептата. Казва се, че за блата трябва меко масло, но не се знае колко. Някой да има идея как да се приготви тая рецепта, т.е. с колко масло??? Не са упоменати и количествата за крема, но него мисля, че ще успея да приготвя, ...на вкус.
Виж целия пост
# 101
Моля, препоръчайте ми хубава палачинкова торта! Моля ви!!!!  bouquet
Виж целия пост
# 102
Моля, препоръчайте ми хубава палачинкова торта! Моля ви!!!!  bouquet
сладка или солена ?
Виж целия пост
# 103
Моля, препоръчайте ми хубава палачинкова торта! Моля ви!!!!  bouquet
сладка или солена ?

 EmbarassedСладка......

Виж целия пост
# 104
Моля, препоръчайте ми хубава палачинкова торта! Моля ви!!!!  bouquet
сладка или солена ?

 EmbarassedСладка......


Мммммммммм, бял шоколад, кафяв шоколад и сметана...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия