Момичета, мисля да купя немска граматика за тийн, който започна да учи езика наесен. За допълнителна самоподготовка вкъщи, с упражнения. Набелязала съм си няколко в интернет, но се чудя коя от тях би била най-подходяща, а нямам лични наблюдения. Може ли да помоля за коментар, ако сте ползвали някоя от тях.
Скрит текст:
# 16
17 дек. 2012, 10:33 ч.
Aз ползвам Gelbe grammatik и ми е много полезна,както в началото когато започнах да уча езика,така и сега за по-горните нива.
Ето така изглежда:
Виж целия пост
Момичета, мисля да купя немска граматика за тийн, който започна да учи езика наесен. За допълнителна самоподготовка вкъщи, с упражнения. Набелязала съм си няколко в интернет, но се чудя коя от тях би била най-подходяща, а нямам лични наблюдения. Може ли да помоля за коментар, ако сте ползвали някоя от тях.
Ето така изглежда:
Скрит текст:
Има и книжка с отговорите на упражненията.
# 17
17 дек. 2012, 12:05 ч.
Граматиката, показана от *Bubble* , е много хубава и полезна. Аз също я имам и според мен си заслужава да се купи, но е за по-напреднали и ако човек е начинаещ, тази граматика може и да го откаже от езика.
За начинаещ бих взела някоя по-простичка с обяснения на български
Виж целия пост
За начинаещ бих взела някоя по-простичка с обяснения на български
# 18
17 дек. 2012, 14:03 ч.
Имам една Кратка немска граматика,издадена 1990г. Хем на български,хем много добре подредена и обяснена.Идеална за начинаещи . Незнам,обаче,дали е преиздавана.
Имам и една книжка с всички неправилни,силни и модални глаголи. Пак б-ско издание,от нач. на 90-те години също. Много е удобна, защото е в табличен вид.
Виж целия пост
Имам и една книжка с всички неправилни,силни и модални глаголи. Пак б-ско издание,от нач. на 90-те години също. Много е удобна, защото е в табличен вид.
# 19
17 дек. 2012, 16:23 ч.
аз съм на мнение, че упражненията от тези граматики е добре да се правят с учител, ако става въпрос за по-ниско ниво, защото така се показват грешките. обикновено към всеки учебник има учебна тетрадка и обикновено още една тетрадка с тестове - зависи по коя система учи. Добре е да усвои всичко от учебните помагала към учебника, защото там се застъпва информация, която се преподава в урока. Така ще затвърди знанията си, ще упражни лексиката и ще затвърди граматиката.
А иначе за по-напредналите има още една граматика, като тази жълтата, само че е сива. Тя е по-голямо предизвикателство, но също си струва
Виж целия пост
А иначе за по-напредналите има още една граматика, като тази жълтата, само че е сива. Тя е по-голямо предизвикателство, но също си струва
# 20
18 дек. 2012, 08:36 ч.
Schlagsahne, Rahm, Obers са едно и също нещо. Sauerrahm е с по-висока масленост / 10 %, а Creme fraiche или Schmand са си чиста заквасена сметана.
http://de.wikipedia.org/wiki/Sahne
Quark си е извара, но със запазена изцяло масленост, преди да е избито маслото, за разлика от правената в БЪлгария извара, която се прави след избиване на маслото.
Виж целия пост
http://de.wikipedia.org/wiki/Sahne
Quark си е извара, но със запазена изцяло масленост, преди да е избито маслото, за разлика от правената в БЪлгария извара, която се прави след избиване на маслото.
# 21
18 дек. 2012, 09:32 ч.
Благодаря на Снежна мама и Iventse за помощта при написването на проекта.Ето го и него.
.
Сега като го гледам си е красив.В другата част е трябвало другото дете да си сложи текста.Не съм виждала окончателното решение.
ИМАМЕ 5
Виж целия пост
.
Сега като го гледам си е красив.В другата част е трябвало другото дете да си сложи текста.Не съм виждала окончателното решение.
ИМАМЕ 5
# 22
18 дек. 2012, 10:46 ч.
ау колко хубаво, браво на детето постарало се е
За толкова години в Германия никога не съм се замисляла за точните значения на думтие Schlagsahne, Rahm, Sauerrahm, Creme fraiche или Schmand.
Аз като съм пазарувала в магазина съм ги избирала така:
Rahm и Creme fraiche - са течната сметана за готвене (на мен тя ми напомня едно време баба ми като купуваше домашно прясно мляко как се получаваше 1 пръст дебела сметана отгоре, е тези двете точно на това ми имат вкус)
Schlagsahne, Sauerrahm - винаги съм го смятала за бита сметана за сладкиши и торти (с твърда консистенция)
Schmand - (твурдо е) и е пак бита сметана, само че аз го ползвах за супи, но ако питате мен няма ралика между Schmand и Sauerrahm
Нооо пак казвам, това е което аз винаги съм си мислела и според което съм пазарувала.
Quark знам че е извара, но няма нищо общо с българската извара ами на мен по-скоро ми прилича на маскарпоне ама малко по-кисела. Даже да ви кажа тези които са любители кулинари, не правете грешката ако правите немски сладкарски рецепти с Quark да използвате българска извара - става много гадно и на бучки а и нашата дори безсолна извара си е леко солена, немската извара е супер фина и няма нищо общо с тази тука.
Виж целия пост
За толкова години в Германия никога не съм се замисляла за точните значения на думтие Schlagsahne, Rahm, Sauerrahm, Creme fraiche или Schmand.
Аз като съм пазарувала в магазина съм ги избирала така:
Rahm и Creme fraiche - са течната сметана за готвене (на мен тя ми напомня едно време баба ми като купуваше домашно прясно мляко как се получаваше 1 пръст дебела сметана отгоре, е тези двете точно на това ми имат вкус)
Schlagsahne, Sauerrahm - винаги съм го смятала за бита сметана за сладкиши и торти (с твърда консистенция)
Schmand - (твурдо е) и е пак бита сметана, само че аз го ползвах за супи, но ако питате мен няма ралика между Schmand и Sauerrahm
Нооо пак казвам, това е което аз винаги съм си мислела и според което съм пазарувала.
Quark знам че е извара, но няма нищо общо с българската извара ами на мен по-скоро ми прилича на маскарпоне ама малко по-кисела. Даже да ви кажа тези които са любители кулинари, не правете грешката ако правите немски сладкарски рецепти с Quark да използвате българска извара - става много гадно и на бучки а и нашата дори безсолна извара си е леко солена, немската извара е супер фина и няма нищо общо с тази тука.
# 23
18 дек. 2012, 12:05 ч.
снежна мама, аз съм правила Кезекухен с б-ска извара,но преди 20-тина години просто нямаше с какво друго. Иначе в ДЕ го правих с Quark, съгл. рецептата на гърба на пудинга за кезекухен на д-р Йоткер .
Виж целия пост
# 24
18 дек. 2012, 12:20 ч.
Ами аз правих преди време един крем за торта с Quark, но понеже не намерих в БГ го направих с извара, безсолна - стана ужасен, стоеше като пресечен и на бучки и освен това колкото и захар да сложих, абе не стана сладък крема, седеше някак кисел.
Обаче сега видях че в Хит продават немска извара
Виж целия пост
Обаче сега видях че в Хит продават немска извара
# 25
18 дек. 2012, 12:54 ч.
Наистина не ставаше като с Quark, ама тогава нямаше с какво друго да го правя. Стоеше едър,зърнест пълнежът,един такъв,точно както го описваш, макар че бърках яко с миксера
Виж целия пост
# 26
19 дек. 2012, 09:21 ч.
За да не седи на зрънца-- смесваш го с пудрата захар или обикновена .Разбъркваш добре да се разтвори и после пускаш пасатора и става перфектно гладко.А самия вкус зависи от изварата-кашкавалена или от мляко ....
Виж целия пост
# 27
19 дек. 2012, 15:40 ч.
Здравейте,
съвсем начинаеща съм в ученето на немски език.Поръчах си Relaxa Основен курс (интерактивния вариант - за компютър).Смятате ли че ще ми е полезен или са "пари на вятъра"?
Виж целия пост
съвсем начинаеща съм в ученето на немски език.Поръчах си Relaxa Основен курс (интерактивния вариант - за компютър).Смятате ли че ще ми е полезен или са "пари на вятъра"?
# 28
19 дек. 2012, 20:18 ч.
Дойче веле имат безплатни онлайн курсове, имат и тест за определяне на нивото. Няма смисъл да се дават пари за интерактивен курс, при положение , че няма контакт с учител.А учителят е много важен, особено за начинаещи.
Виж целия пост
# 29
19 дек. 2012, 20:30 ч.
Моето мнение е малко по- различно. Защо да не ги съчетае? Колкото по- разнообразни са източниците, толкова по- добре. Всяка книга, начин на обучение, учител и курс дават по нещо и дообогатяват. Независимо от нивото. Имала съм места /начини на обучение, от които съм била по- доволна, някои в началото са били супер, а после са се изчерпвали. Важното е човек да не се отказва и да продължава да търси нови варианти, материали, да практикува и да не се ограничава във времето.
Виж целия пост
Препоръчани теми