Пости 2013

  • 80 721
  • 752
# 735
М дааа, и като стана въпрос за диабетиците не спирам да се питам някои неща. Има диабетици, които повече от 30 години са яли десертите си само с подсладители и са си живи и здрави newsm78 Не казвам, че са полезни, но просто се чудя. ThinkingАз никога не съм яла с подсладители и имам диагноза, която на никого не пожелавам. Моля се Бог да ми дава сили да се боря със нея PraynigТа, точно по повод на диагнозата ми се зарових първите две години в дебелите книги и изчетох маса информация - е, толкова противоречия в никоя друга наука, освен в тази за храненето не могат да се открият.  Mr. Green Луда станах #Crazy И стигнах сама до извода, който един лекар ми даде наготово още в началото - "Всичко е в дозата!"
Дядо Хаджия, много ми променя вкуса на храната тази Стевия. Сега ползвам за директно подслаждане фруктова захар. За сладкиши излиза доста солено, та се доверявам на добрата, стара, бяла захар Mr. Green
Виж целия пост
# 736
За сладкиши - сироп от агаве  Flutter Има го в био магазините, има го и в Пикадили. Но и той излиза солено.

Снощи за вечеря - киноа с пресни зеленчуци, на обяд - ориз с домати маслини и гъбки.

През уикенда, ето тази вкусотия /без фета, разбира се/: http://biomag.bg/2010/09/retsepta-grutska-salata-s-kus-kus/

Оффф, Надето Simple Smile ,тия картофки са суууупер!

И баницата с халва звучи добре, но ако някой друг ми я направи  Joy
Виж целия пост
# 737
Стевията не е вредна, дори е полезна. Тя е естествен, продукт, който се добива от растение. Виж, не знам по какъв начин я обработват, но при всички положения не е така вредна, както другите подсладители. Има най- различни видове и разфасовки в Кауфланд. Дядо хаджия, наистина не знам как може да използваш тази, която си купил. Защо не пробваш в малко вряла водичка, като чай и после да прецедиш през цедка?
Виж целия пост
# 738
Ние от няколко дена сме основно на салата от пресен спанак, пресен лук, домат, краставица, сол, зехтин и лимон......Невероятно е......
Свекървата ни врътна две баници - една със кисело зеле и една с ябълки....
Мисля после да направя една торта с обикновени бисквити и крем нишесте с вода  Thinking
Довечера ще сме на замразен спанак с ориз.
Виж целия пост
# 739
Дядо Хаджия, що не я смелиш на прах стевията?

Аз днес ще си направя яхния с бакла и ориз, имам замразена бакла от градинката... И зелена салата, разбира се   Wink.
Виж целия пост
# 740

Мисля после да направя една торта с обикновени бисквити и крем нишесте с вода  Thinking



Вместо вода сложи соево мляко.Аз така я правя и става прилично.Ако сте фенове на какаото,вземи какаово соево мляко /Има ги в Кауфланд,цена около 4 лв и нещо.Има ванилия,чисто и какао/ и направи крема с нишесте какао.Става убийствено.Отгоре поръсвам със смлени орехови ядки
Виж целия пост
# 741
Моят десерт тези дни е ашуре.
Не успях да изпълня на 100% рецептата, но сложих от добавките това, с което разполагам. Приятно съм изненадана от ефекта на сушените смокини в ашурето - получи се доста добре. Това ме радва, защото имат една специфична миризма, която ми е неприятна, но в ашурето се изгубва.

Видях в здравословния магазин сироп от агаве - наистина е скъп (едно съвсем малко бурканче струва около 5 лв), но си заслужава, особено когато трябва да се подслажда някой сладкиш с много захар. В ашурето ми например трябваше да сложа минимум 300гр. захар ooooh!.
Виж целия пост
# 742
аз единственото, което мога да споделя от менюто ми са едни домашни бонбони които правих с какаово масло, кокосово масло, какао, смлени бадеми, мед или агаве и есенция-портокалова, лимонова, ром. Имам си и много готини формички точно за бонбони и така хубаво станаха ,че не ми повярваха че са домашни бонбоните Mr. Green
Виж целия пост
# 743
Bunnie, отдавна се каня да направя домашни бонбони.
Открих доста разновидности, най-вече веган-рецепти. Досега съм правила само бонбони с моркови и кокос. Станаха великолепни.

На Цветница си имаме именница у дома, така че съм решила да приготвя нещо вкусно, постно и здравословно. Ще се радвам, ако споделите вашите опити с домашни бонбони Hug. Ще ми се да приготвя някоя наистина сполучлива рецепта от многото, които намирам са публикувани в интернет.
Виж целия пост
# 744
Значи та тая стевия (билката) тя е смляна ама на цвят като сушен магданоз и не знам визуално в един сладкиш как би стояла. Инак сироп за сиропирани сладкиши не би трябвало да има проблеми.
Виж целия пост
# 745
Снощи за вечеря - Зелена салата, маслини и Хрупкави и много вкусни крекери от Лабрекс / соленият вариант/ Много ни харесаха и за довечера е планирана нова доза.
Днес за обяд сандвич с пастет, вечерята ще е  гъбена каша  и салата от картофи и тиквички.
Виж целия пост
# 746

Мисля после да направя една торта с обикновени бисквити и крем нишесте с вода  Thinking



Вместо вода сложи соево мляко.Аз така я правя и става прилично.Ако сте фенове на какаото,вземи какаово соево мляко /Има ги в Кауфланд,цена около 4 лв и нещо.Има ванилия,чисто и какао/ и направи крема с нишесте какао.Става убийствено.Отгоре поръсвам със смлени орехови ядки
Взимали сме за пиене на предните пости, но засега държим фронта без мляко Simple Smile
Благодаря все пак  Simple Smile
Виж целия пост
# 747
Онази вечер си направих ето тази бисквитена торта и стана невероятно вкусна. Вместо орехи сложих от черния шоколад за готвене в крема и стана с много плътен шоколадов вкус и естествено с обикновени бисквити.
http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B5%D1%85%D0%B8
Виж целия пост
# 748
но засега държим фронта без мляко Simple Smile

Браво.Все така да държите фронта.Аз не мога да го пия,но на крем го хамкам  Embarassed


milmich ,черния шоколад предварително го разтопи,нали?
Виж целия пост
# 749
milmich ,черния шоколад предварително го разтопи,нали?

Да, разтопих го на водна баня, че беше много твърди и бая време се разтапя ooooh!

От къде мога да си купя от този арабския кус кус и той на пара ли се приготвяше, че до сега не съм правила. Впечатли ме гръцката салата с него. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия