Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 128

  • 69 512
  • 737
# 105
Здравейте пак. Е,  аз по принцип съм от тези които ако могат и имат време ще изчетат целия интернет. За съжаление обаче за човек който учи и работи това е невъзможно. Въпреки това прочетох дългите обяснения и разбира се първата страница, и се порових доста в тортената библиотека... newsm78. До сега съм се учила сама ( и не съм напреднала особенно де), та попаднах и на бг мама и много се зарадвах за това, че има хора които си помагат и споделят успехите и неволите си. Напълно съм съгласна с това, че никой не е длъжен на никого, питам за неща които не съм успяла да намеря, като топката напр. гледах как се прави( видео на една италианка) , но основата винаги остава непокрита, а при гумите ако искам да са като порция от тортата трябва да са покрити изцяло. Както и да е , човек определено може да се научи дори само като ви гледа и чете коментарите ви. Ще мисля други варианти book. Благодаря все пак
Виж целия пост
# 106
Честита Ви нова година и от мен, с това вечерно приспиване на дребка, съвсем не ми остава време, само на четене съм минала, но сега ще се отчета  Mr. Green
Ванче, златната топка на мен много ми харесва, колко точни си ги направила петоъгълниците, думи нямам и шевовете страхотни. Мисля, че се е получило по- добре, че не си я боядисала отдолу, така има малко контраст и се виждат камъчетата. Камънаците много ми харесаха, може ли да кажеш от къде са  Blush а стафидите страхотна идея  Laughing Табелката наистина ако беше и тя златна щеше съвсем да се слее, но може би само името да беше оставила златно щеше да се вижда повече. Колко съм щастлива, че се запознах  Wink с шоколадовото ти тесто пляк   bouquet за разясненията
Дидс, аз всичките 3Д торти правя с пандишпанения блат на Пепи от библиотеката.
rocio страхотна кола, перфектна форма, гумите отлични, поздравления.
Маринка ти такъв пищов ли ползваш, доволна ли си, аз съм в чуденка какъв да си взема
bibilyana аз много харесвам крема на Ири Купенска от портокалово шоколадовата торта,
Продукти за портокаловия крем с маскарпоне:
Сладко от портокал
6 жълтъка
100мл портокалов сок
100г захар
кората от 1 портокал
125г студено масло, нарязано на кубчета
Жълтъците, сока, захарта и кората се изсипват в тенджера с дебело дъно. Готвят се на среден огън, като се бърка непрекъснато. След около 5-8 минути сладкото трябва да се е сгъстило – за проверка прокарайте силиконова шпатула през дъното на тенджерата и ако остави следа, значи е готово (виж. 4).
Когато е готово, се отстранява от котлона и докато е още горещ, към него се прибавя маслото, парче по парче, като се разбърква добре след всяко.
Изсипва се в купа, покрива се със свежо фолио и се прибира в хладилник за няколко часа, или докато стегне.
За да се направи портокаловия крем с маскарпоне се смесват 200г сладко от портокал и 200г маскарпоне, разбъркват се добре и кремът се прибира в хладилник до употреба.
Аз съм добавяла портокаловото сладко към смес от заквасена сметана и баварски крем, скоро ще опитвам и със заквасена сметана и йогурта препоръчани от Ванчето.
Fantasy_Girl трябва да си много внимателна за да не ти се размажат квадратите по борда. На мен ми се е случвало от конденз в хладилника да ми се разтече рисунка отстрани правена с гелова боя. може да направиш един опит на парче фонан, за да си спокойна.
sansil както винаги чудесни торти, равни, изчистени, радост за окото. Тоз паяк много страшен  Mr. Green
Мишочке, големи сладурани тез колички, нещо съм ги изпуснала. Защо пльокна колите връз знамената/много големи ги беще направила нали  Mr. Green/ Обаче тези нежни бледо розови рози, тооолкова красиви  Heart Eyes
на Марулича тортите стават все по -живи и пъстри, ей го на, сега ще скочи прасенцето да ми постори една тухлена къщичка  Mr. Green
Пепи страхотни торти, тази с пингвинчета моного сладка, а блейдовете като истински
Виж целия пост
# 107
Ето Ви и малко картинки  Mr. Green
Сладчици



Едни Силвестър и Туити


и едно торте с което много се забавлявах  Mr. Green


трябваше да прилича на работна маса

и лека нощ  Blush
Виж целия пост
# 108
Мегало, Меченце, да-това съоръжение използвам LaughingКато един виден полиглот Joy Mr. Green НЕ знам какви други има по чужбинските сайтове, щото не мога да си прочета написаното Mr. Green Mr. Green За това дали е удобен- ми като нямам база за сравнение на мен ми е удобен...Е, след седем часа  шприцоване няма начин да не те боли ръката малко, но колкото по-меко е тестото, толкова по-лесно се работи Laughing
Виж целия пост
# 109
Ех, изпуснах зимното почистване значи, ще гледам за пролетното да съм на линия.  Mr. Green
Мечо, този пистолет прекъсва фитила малко, другите модели, които са с врътка са по удобни, но и от тях оставаш без ръце.
Тази бисквита на Джинджър човечето кажи ми моля те колко е голяма, че ми се вижда леко нестандартна и от къде си я взела?
Ванче, цвета с какво прави потресаващ е просто, избоде ми очите рано рано.  Mr. Green
Впечатли ме с долния етаж, много арт, реших че от онези калдъръми си редила бонбоните, но тази захар много умно решение с небет шекер щеше също да ти се получи явно.
Намазах няколко кристалчета с глюкоза сега и наистина стават много хубави, не ми е хрумвало да я ползвам за друго освен за кафе.  Laughing
Иначе кой пита, но аз от Метро я взимам.

bibilyana, дано шпатулата ти реши проблема със заглаждането, не те разбрах каква точно търсиш за измазване на тортата или за заглаждане на самия фондан отгоре, но каквато и да е заглаждането или го можеш, или не го можеш, или го усвояваш с времето и с много ама много практика.
Аз не мога да заглаждам торти, нито пък да ги правя равни, а вече 3-та година правя торти, поради тази причина покривам с фондан разточен около 1см дебелина, също си го правя, не го купувам този с който покривам тортите, защото купения не задоволява нуждите ми, готов фондан ползвам само за фигурки, подложки и бисквити като правя.
Първо трябва да се научиш как успешно да прикриваш дефектите, докато трупаш опит.
Виж целия пост
# 110
Благодаря ти Мечо за рецептата и за страхотната идея, апропо чудесни сладки и торти
Вал, шпатула за заглаждане на фондан имам, нямам такава за измазване на торти, такава търся и да мисля,че ще реши проблема поне се надявам, имам и кой точно да ми покаже как става, въпреки,че съм гледала много видеота но с нож просто не се получава. Не искам да го правя дебел фондана по ред причини, които вече обясних - никой не го яде, а пък в крайна сметка нали това е идеята на тортите, хем е скъп, а и като е много дебел тежи и смачква тортата, давам примери надолу какво се случи с моите торти и домашния фондан (едно на ръка,че ми се счупи миксера на кухненския робот като го правех)  та с две думи - не е за мен това с дебелия фондан, ще трябва да се упражнявам и да се науча просто...  
eто примерите
http://emma-nicole.info/index.php?option=com_datsogallery&ta … 56&format=raw
тази се свлече на 2рия час
http://emma-nicole.info/index.php?option=com_datsogallery&ta … 14&format=raw
тази беше с много стабилни блатове и не се свлече, но определено всеки го белеше фондана
Виж целия пост
# 111
Добро утро!
ВИждам ,че Ванчето е раздала правосъдие!Мисля,че като има тъпи въпроси просто не им отговаряйте!Както каза никой не е длъжен на никого.Но е факт ,че темата е за всички ,никъде в заглавие или раздел не пише темата да е за можещите и опитните.Ясно е ,че старите няма какво ново да научите тук точно!А дали ще отговаряте е ваш избор !Но да "метеш"  с две думи новите много свойски ми прозвуча.
Дитсън,извиних ти се за отрицателните емоции,които ти създадох!Сега ще ти благодаря за разяснението в ловелито ,разрових го и ми е повече от ясно вече ! Peace
Хубав ден ви желая !
Виж целия пост
# 112
БРей, колко весело, забавно стана пак тука  Mr. Green
Аз обаче, първо ще си раздам целувките на Пух и на Ани_Д, на Марулята и на Ванчето един специален   bouquet, на Дидето - онази душицата, която е толкова мила да отговаря на всички  Heart Eyes и на онез двете, безумно добрите, които са моят личен пример в тортоправенето, сиреч Савенко и Вал.
Сега ще отговоря на въпроса за блата за парфе, отиде много назад, затова не помня кой го каза - от тази доза в 16 см. ще стане дебеличък, аз бих пекла в 18 см. 26 см. ще стане тънък като вестник. такъв блат ще се надигне малко (не видях бакпулвер в него) и то ако правилно смесиш съставките, за да се получи обем от разбиването на яйцата.
Еин въпрос имаше с май на бибиляна с какво да комбинира шоколадовите блатове на Ири - от наличните ти продукти съм правила една торта, тази - http://vaklina.blogspot.com/2012/12/cassata-cake.html, която е с рикота, но съвсем успешно заменима с маскарпоне. Страхотен вкус!

Сега, дами, наистина, малко идва вповече. И Дидката, и Ванчето са напълно прави. Искам да ви кажа, че когато човек тръгне да се учи сам, да чете и да пробва, ами тогава нещата му стават в пъти по-добри. Няма лошо да попиташ, но например нещо от типа - "Ванче, как аджеба, направи тази топка толкова идеално кръгла?", "Дидка, какъв молд използва за еди кое си", или нещо от този род.
Въпроси от типа "Какви бои да купя" е влудяващ, защото в Гугъл, като напишеш сладкарски бои, ти излизат сума онлайн магазини, от които можеш да си вземеш. Те са описани на добър български език, можеш да разбереш за какво са - за боядисване на тесто, за рисуване, за дъст и т.н. Такъв въпрос, иманентно показва, че този, който иска да си купи бои, ще зададе следващия въпрос - "Я кажете сега кой блат да направя, нещо вкусно?", после следват "Как да залепя фигурката на тортата", "Нишестето ми се вижда" и накрая "Малко ме е срам, ама да покажа..." ПОказва се тортата, ние дружелюбно показваме грешките, и следва "Много сте злобни, аз не си представях толкова злобно отношение в темата..." и от този род. Трета година започвам тук и лично на това развитие на нещата съм го виждала поне 15 пъти.
И друго, що толкова ѝ се връзвате на Ванчето, като заприказва? Ами приемете бе, хора, има други, които имат силно развито чувство за хумор, дреме им на шапката какво ще си помислят хората и просто казват това, което им е на сърце и душа. Да ви кажа, т.е. пак да повторя за новите, именно тези трънливи думички на Ванюш (  bouquet  Mr. Green), на Вал, на Ани и другите "стари" са ме научили на повече, отколкото 1 седмица четене и гледане. Щото, като ти го кажат, наврат ти грешката в очите, и ти някак, започваш да ѝ търсиш решение. И следващият път е в пъти по-добре.


Саморедакция - pashic, като има тъпи въпроси, на които не отговраяме следва логичното "Брей, никой не обръща внимание на новаци като мен", "Мислех, че сте от вас мога да науча нещо" и т.н. и после пак следват 3 страници "война" на "нови" и "стари"
Ай със здраве и Убав ден Crazy
Виж целия пост
# 113
Ей, как се радвам, че Ванчето се появи, пък било то и с метлата Simple Smile

На момичета, които от по-скоро пишат тук или сега са се зарибили по тортоправенето искам само да им кажа, че те сега са облагодетелствани понеже има не само много инфо /събрано и поднесено/, но и много места , от които може човек да си набави необходимите инструменти. Не е като едно време всичко да трябва да се поръчва от чужбина и да бъркаме различни фондани до припадък, докато всеки открие неговото си тесто. Така че няма за какво да се сърдите или обиждате, просто се върнете в по-първите теми и ще видите колко много полезни неща пише в тях Simple Smile

Топката на Ванчето е невероятна /малко съм разочарована , че не е торта вътре  Mr. Green, ама щом така искат хората/

Вал, благодаря за съвета за мъфина, точно така ще направя и аз, добре, че ми каза, защото хич нямаше да се сетя да го дълбая Simple Smile Според теб шоколадовия блат на Милена дали ще е подходящ, че на него съм се спряла Simple Smile

Мечоо,
много ми хареса тази торта с Туити, особено клетката как си я оцветила. Другата с работната маса също е хубава, но нещо не съразмерни ми идват елементите по нея Simple Smile Изпълнението обаче е страхотно.

bibilyana, няма място за сърдене, ако се върнеш по-назад в темите ще видиш, че тук никой не е войнствено настроен. Според мен обаче проблемите с тестото и заглаждането са в "твоя телевизор", защото много момичета тук работят с домашни теста /Албенка, Пепи/ , а тортите им са перфектни. Така че всичко е до тренинг и умения Simple Smile Аз се преборих донякъде с целулита като започнах да обличам тортите отстрани с готови платки и така значително по-равно ги измазвам Simple Smile Шпатула за заглаждане никога не съм ползвала, заглаждам само с нож.

И сега един въпрос : Някой срещал ли е в бг сайтове формичка за мустаци Simple Smile
Виж целия пост
# 114
Добре де, кой се сърди, казах,че не се сърдя и ДА знам,че проблема e в моя телевизор и че не мога да заглаждам, то в началото беше комбинация от това,че не мога да режа равномерно и не мога да заглаждам и ставаше трагедия (рязането го отработих), та не е новина за мен, но просто решението което ми предлагате, за което предложение съм благодарна между другото (да слагам дебел фондан,че да прикрия кусурите) не е решение за мен - всичко започна от това,че исках да обясня нещо за боичките и да покажа цветовете които съм докарала с евтинките боички от Пикадили... щото ако не друго поне на цвят го докарах тоя път,  въобще не съм искала да показвам майсторска торта, просто такава нямам, а точно пък тази съвсем щото я правих набързо за нова година,то се вижда, в последния момент... тъй че стига вече - на никой не се сърдя, не съм искала да предизвикам подобни реакции...
Много ви благодаря за идеите за кремчетата, ей сегинка се захващам да бъркам и режа..
та стига вече сте се занимавали с глупости, дайте още от тея прекрасни торти, които правите да гледаме Simple Smile   bouquet
Виж целия пост
# 115
....... а и като е много дебел тежи и смачква тортата, давам примери надолу какво се случи с моите торти и домашния фондан (едно на ръка,че ми се счупи миксера на кухненския робот като го правех)  та с две думи - не е за мен това с дебелия фондан, ще трябва да се упражнявам и да се науча просто...  


Не съм съгласна с това твърдение - виж тортите на Валерия дали има смачкана, пък било то и покрита с 1см фондан. Тортите не се смачкват от фондана, а поради ред други причини, които надявам се си разбрала сама. А това , че никой не го яде и е скъп е съвсем друг въпрос  Mr. Green
Виж целия пост
# 116

Не съм съгласна с това твърдение - виж тортите на Валерия дали има смачкана, пък било то и покрита с 1см фондан. Тортите не се смачкват от фондана, а поради ред други причини, които надявам се си разбрала сама. А това , че никой не го яде и е скъп е съвсем друг въпрос  Mr. Green

Аз казвам просто при мен какво се получи... де да знам, при някой друг може да не е така
ама в крайна сметка аз съм си в моята кухня не в нечия друга, нали?
та за това - домашния никак не ми излезе скъп, даже напротив (тройно по-евтин на кило) - така че това не е причина, просто не се яде и на мен това ми стига, ако правех скулптури от пластелин нямаше да имам тоя проблем, ама ...  пък и с него не мога да си правя така любимите цветя...

Виж сега, аз не казвам, че нещо е категорично хубаво или лошо - всичко е субективно и относително и всеки си търси своето място под слънцето според собствените си разбирания, аз не желая да работя с дебел фондан защото това не ми харесва (абсолютно ми е безсмислено да слагам 1 кило нещо, което хората да чоплят и белят и тея хора са моите близки и роднини, за които най-важното нещо в една торта е да е вкусна). Не казвам,че на някой друг нещата са лоши щото са с дебел фондан направени - НЕ това ми е мисълта, за мен не е това нещото просто...
Виж целия пост
# 117
bibilyana, аз също съм показвала от първите ми торти, за да демонстрирам цвят с боя за йаца, без претенции за качеството Simple Smile Идеята е, че започваш да оттренирваш разточването полека-лека. В началото, докато свикнеш да измазваш добре и да изравянваш тортите, е добре да покриваш по-дебело, за да прикриеш дефектите от измазването. Полека, ще свикнеш да разточваш по-тънко.
Ето тази торта е една от последните ми:
покрита е с не повече от 2 мм. дебелина на фондана. За нея обаче си боядисах поне килограм фондан, от който хартиса почти половината, но пък чаршафът е 2 пъти по-голям от диаметъра на тортата плюс стените. Остатъкът си го ползвам, като добавям примерно друг вид зелено, дъствам отгоре и т.н.
А тази:

е една от първите ми, покрита със същата дебелина фондан. Мисля, че се вижда разликата в тренинга  Mr. Green
Виж целия пост
# 118
Да, Мише - вижда се разликата, определено - тортата с розите до сега я гледах - страхотна е...
на мен в началото не ми пука чак толкоз много за тея кусури, чеда ги покривам с дебел фондан, мъжа ми ще преживее да яде и понабръчкани торти докато се науча Simple Smile а племенника и без друго е изумен от цветенцата и ги лапа на кило
а що се отнася до големината на чаршафите - ДА и аз си смятам височината по 2 плюс диаметъра и отгоре слагам 10тина см и така точа... което обикновено значи горе-долу 2но на диаметъра

Гледайки тея торти се питам - ти подложките ли обличаш с фондан? и ако да как точно - в смисъл с основния чаршаф ли оставяш или отделно ги обличаш ?
Виж целия пост
# 119
Мишок,тази ми е любимата торта от твоите,всеки път  й се взирам ,толкова е изящна, всичко е живо Peace Това дъстване така и не ми стана ясно ,в крайщата по-тъмния цвят ли става въпрос?гугъл нищо не казва по въпроса  newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия