ЗОНАТА и ние - 12 Тема

  • 66 478
  • 742
# 600
Браво много интересно с тази зона и аз се захващам с таблиците.Успех на всички!!!
Виж целия пост
# 601
Здравейте на всички във форума! Чета ви редовно и продължавам да съм в Зоната с редки прегрешения. Искам да ви питам откъде мога да закупя стевия,но моля дайте идеи за покупка онлайн,защото живея в провинцията и нямам достъп до добре заредени магазини и големи вериги.Питам компетентните,защото стевията ,която купих от Кауфланд съдържа декстроза и въобще не е чиста,така че ...давайте идеи. Simple SmileИ да изкажа огромната си благодарност на Дани и Емигрантка за споделените рецепти,защото без тяхната помощ нямаше да се справя. В ябълковия сладкиш направих леко видоизменение:замених брашното с овесени ядки( инстантни) и го изпекох в доста голяма тава за да е много тънко,стана страхотно.
Виж целия пост
# 602
Здравейте, нова съм в зоната, от два дни чета ли чета......В началото изглеждаше много сложно всичко, но започва да ми се избистря Grinning Та може ли да ми кажете грамажите на месото например в какъв вид са - суров или след обработка..
Виж целия пост
# 603
Здравейте, чета Ви редовно, въпреки че пиша рядко. Пиша ви относно рибеното масло. Поръчвам си вече втори път от Iherb , първия път си поръчах капсули, със сертификат, един от видовете препоръчан в блога, но т.к. пия много на брой, реших да си поръчам течно, но нямаше със сертификат, и затова реших да си взема молекулярно дестилирано пак от този сайт. http://www.iherb.com/Nature-s-Answer-Liquid-Omega-3-Deep-Sea-Fis … fl-oz-480-ml/7908
Сложих го във фризера да го тествам- замръзна.
Виж целия пост
# 604
Здравейте, имам въпрос - знаете ли нещо по въпроса за кленовия сироп...въобще приложим ли е в зоната и ако "да" за какво се води - въглехидрат може би...а колко гр.е 1 блок???
Ще съм благодарна на всеки, който подаде информация по въпроса.
Виж целия пост
# 605
weli след дълги дебати относно свареното и суровото месо, реших да се обадя директно по телефона в  Зоната, защото не бях доволна от разменените имейли с тях, тъй като постоянно ми изникваха въпроси на всеки отговорен имейл, и реших че един разговор директно ще е най-удачното Simple Smile И в края на крайщата се разбра че според Бари Сиърс трябва да смятаме месото един и същи грамаж за суров и сварен вид.

Обясниха ми, че при готвенето и топлинната обработка количеството на протеина не се променяло в месото, с изключение на овъглените (аз го разбирам поизгорелите) меса. Казаха ми, че ако ако вземем 3 унции пилешко месо, т.е 3 блока, и го наготвим , после месото ще тежи 2.5 унции. И в двата случая количеството на протеина остава същото, като изгубената част от теглото на месото е мазнини и вода. И понеже разликата е много малка, казаха, че трябва да смятаме суровото и готвеното по 1 унция, демек по 28 грама  bowuu

Можеш да погледнеш в Таблицата в скобите е уточнено за какъв вид месо става въпрос
Виж целия пост
# 606
Emigrantка, благодаря за информацията. Наистина има логика като се замисли човек.  bouquet
Виж целия пост
# 607
Емигрантка, ще се обърна направо към теб, защото контактуваш директно с Компанията на Бари Сиърс - моля те, ако знаеш нещо за кленовия сироп, сподели....Както и всеки, който знае. Много искам да го включа в моята диета, но не зная колко гр или ч.л. са един блок...
  Предварително ви благодаря.
Виж целия пост
# 608
kamy72, вчера писах за кленовия сироп ,но явно не съм го публикувала  newsm78 (така е като ставам в 5-6 часа и сядам на ком-па  Joy ).
Да подчертая, че аз не съм ползвала , а и не можах да намеря точно инфо. Но тъй като  садържанието му  е основно от захариди ти препоръчвам да си го смяташ като меда - червен В. Наистина е много полезен , но пък е инсулино повишаващ, така че трябва в малки количества и по-нарядко.
Emigrantка , зависи си от сорта на тиквата. Аз използвам основно "цигулка" и те са по-сладки от "белите" тикви. Дори последната беше толкова сладка, че изядох едно доста голямо парче направо така сурова като ябълка  Laughing
И не на последно място : Добре дошли на всички нови момичета  Hug и дано се задържите по-дълго в Зоната, за да усетите нейната ефективност .
Виж целия пост
# 609
Здравейте момичета,
доскоро надзъртах плахо в темата ви и от вчера и аз съм в клуба. До оня ден мислех за гастрална операция, но ме разубедиха.
Ще ви бъда безкрайно благодарна ако ме подкрепяте и поправяте ако греша в менютата.  Peace

Вчера менюто беше

Закуска ябълка около 200 гр, 3 бадема и 30 гр. пуешка шунка. Тук грешката си я виждам сама, исках да са 2 блока а мазнините и протенините ми са 1 блок
Обяд патладжан 180 гр, лук 130 гр 1 л. доматено пюре с 100/120 гр пилшка пържола запечени на фурна
Следобед кисело мляко 250 гр с 2 бадема, пак имам грешка в киселото мляко, вместо 1 блок съм изяла 2
Вечеря 180 гр зелен боб а 130 гр лук задушенис подправки и 100 гр свинска пържола от филе (без мазнини) и 140 гр ягоди

Днес
Рано сутрин кафе със соево мляко (не го смятам като блок защото е около 50 мл млякото, но знам че соевото мляко си има всичко протеини, въглехидрати и мазнини)
Закуска 60 гр хамон (сурово сушена шунка без мазнината) 6 бадема 280 гр ягоди

Обядът кюфтета на тиган без мазнина около 90 гр със зелена салата сигурно ще сложа и домат и ако ми остане място за въглехидрати може да хапна 140 гр ягоди

Вечеря филета от ципура на тиган и салата

Как ми виждате менюто?
Взимам по 3 касулки масло от соьмга, нямаше рибено в магазина и се опитвам да пия по 2 литра вода и чай на ден
Виж целия пост
# 610
Хора, не знам доколко е правилно, но преди малко реших да пресметна сусамовия тахан и меда, за да видя колко точно трябва да се яде от тях Зоново  Laughing сусамовия тахан излезе по 2гр за мазнина  Shocked което е много малко. Меда (пресметнат от сайта на ббтийм) - 11гр newsm78
Виж целия пост
# 611
Аз тахана по 3 гр съм го приела ,че е.
Меда съм запомнила по  10 гр и аз от ББ.
Което за меда ми се струва много  Mr. Green

Merry. ,аз днеска го карам по някаква интересна система,понеже и аз като теб имам някаква склонност през определен период от време,да опустошавам разни хранителни обекти,та реших да си записвам калории. Хем в Зоната,поне от към съотношение П и В ,но и следа ккал ,за да не прегрешавам,защото съм сигурна ,че ако хапна нещо повече и видя едно голямо число ккал Crazy
То попринцип и човек като си записва блоковете е пак така,ама аз искам да си докажа нещо  Wink
  bouquet
Виж целия пост
# 612
Мале, Ини, ако тръгна и калории да смятам още повече ще се депресирам. Не, благодаря Laughing Днес какво ли не опустоших отново... всеки ден си казвам "от утре съм сериозно" и... отново нищо. Нямам думи, разочарована съм от себе си. ooooh! Направо се демотивирах вече. Няма и кой да ме спира и изобщо ужас  Tired
Утре ще си записвам какво ще ям, какво ям и т.н. и се надявам наистина да е "ново начало"...
Виж целия пост
# 613
 gery_to, добре дошла при нас  Hug Тук сме и ще те съветваме ,където има нужда  Wink. Само началото е трудно , а после е песен стига да имаш воля или инат  Wink.
 Като за начало бих те посъветвала да си направиш една тетрадка (поне аз така постъпих в началото за свое улеснение) и да си записваш : 1- менюто за следващия ден -какво планираш да ядеш, по колко блока и как разпределени. 2 - рецептите, които си измисляш (за да не ти се налага после да ги изчисляваш пак). 3 - какво реално си изяла през деня - имаш ли някави изкушения и дали си кривнала от правия път. Веднъж седмично си записваш килограмите и мерките, за да следиш как се движиш. Ще видиш, че само след месец ще правиш всичко със затворени очи и без да се замисляш много-много.
А сега, за да те следим напиши колко блока си си изчислила с калкулатора и как си ги разпределила. Прави ми впечатление, че нямаш късна закуска преди лягане. Ако вечеряш сравнително рано 19-21 ч. тя е задължителна. И не на последно място в началото докато свикнеш тегли с кантарче абсолютно всичко и спазвай всички грамажи от таблицата, за да почувтваш истинския ефект от Зоната. По-добрият вариант е да си правиш предварително меню и да го споделяш с нас, защото да коментираме вече изядено няма голям смисъл за теб  Simple Smile.
Виж целия пост
# 614
 Ini`, и аз миналото лято смятах калории за около 3 месеца (май, за да си докажа и аз това, в което и ти се съмняваш  Wink ). И установих, че откъм килограмова гледна точка е точно така, но откъм здравословна - не точно  Peace
Merry., най-добрият и изпробван вариант е да не си купуваш за в къщи никакви изкушения. Така и дори и да ти се прияде нещо като го няма у вас няма да съгрешиш  Laughing .
Друго направи си у вас 1 зонов сладкиш (Емигрантка е представила и нов вариант )и един солен зонов кекс. Така дори да ти се прияде нещо сладко или тестяно ще посегнеш към правилните комбинации.
И аз съм си записала за сусамовия тахан 3 гр, коете 1/2 ч.л. , а не супена и така си го ползвам. А меда е 1/2 супена лъжица, но само ако е течен. Ако се гребне от вече втвърден прави много повече като грамаж, така че и това да се внимава
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия