Crock Pot -мнения, рецепти

  • 388 387
  • 2 747
# 1 395
bisunka, на low или high, и за колко часа направи свинското с праз? Празът на кръгчета, на ситно или на дълги парчета наряза?

 Аз смятам тези дни да сложа един голям калъп шунка, става много, много вкусна. Тук в темата някой беше дал тази идея. Преди, режех на дебели филии шунката и запичах във фурната, но в Slow Cooker е много по-лесно. Слагам цялото парче с около 150 мл. бяло вино и вода в еднакви пропорции. Приготвям я на режим low за 4 часа. Може да има и по-оптимален вариант за време/температура, но не съм пробвала.

Mary Jo, както казах, първо запекох свинското и праза за малко в тенджера, за аромат. Исках да пробвам времето за праза и сложих половината в крока заедно с месото, а другата половина час -два преди да сервирам. И двата бяха ок, следващият път ще сложа праза по средата на готвенето. Моето свинско беше сурово обаче и отне повече време да се сготви, мисля 5-6 часа, както съветваха дамите тук и мисля че превключвах от силно на слабо някъде на 3-4 час, моят е с ръчно регулиране.  Ти, понеже ще готвиш шунка, която е полуготова,  предполагам, ако сложиш всичко заедно за 4 ч на слабо , ще стане супер, но аз още се уча, така че, ако получиш друг съвет от специалистките тук следвай него и аз така ще направя  Grinning.
А праза нарязах на дребно, на 4 по дължина и после напряко на около половин сантиметър Wink

Аз още не съм пробвала местната шунка в крока, но като ви чета, ще взема и аз да опитам.
Виж целия пост
# 1 396
Varnagirl ето това http://www.24kitchen.bg/recipe/pechena-pujka-s-limon-magdanoz-i-chesan  ли е пуйката?Трудно ми е на английски предпочитам на български  Embarassed
Виж целия пост
# 1 397
Трудно ми е на английски предпочитам на български  Embarassed
Казвай какво те затруднява, ще помагаме Simple Smile
Виж целия пост
# 1 398
bisunka, на low или high, и за колко часа направи свинското с праз? Празът на кръгчета, на ситно или на дълги парчета наряза?

 Аз смятам тези дни да сложа един голям калъп шунка, става много, много вкусна. Тук в темата някой беше дал тази идея. Преди, режех на дебели филии шунката и запичах във фурната, но в Slow Cooker е много по-лесно. Слагам цялото парче с около 150 мл. бяло вино и вода в еднакви пропорции. Приготвям я на режим low за 4 часа. Може да има и по-оптимален вариант за време/температура, но не съм пробвала.
Извинявай за глупавия въпрос ,но какво месо имаш в превид по шунка  или говориш точно за варено-пушените шунки ,които се продават ?
Виж целия пост
# 1 399
bisunka, на low или high, и за колко часа направи свинското с праз? Празът на кръгчета, на ситно или на дълги парчета наряза?

 Аз смятам тези дни да сложа един голям калъп шунка, става много, много вкусна. Тук в темата някой беше дал тази идея. Преди, режех на дебели филии шунката и запичах във фурната, но в Slow Cooker е много по-лесно. Слагам цялото парче с около 150 мл. бяло вино и вода в еднакви пропорции. Приготвям я на режим low за 4 часа. Може да има и по-оптимален вариант за време/температура, но не съм пробвала.

Mary Jo, както казах, първо запекох свинското и праза за малко в тенджера, за аромат. Исках да пробвам времето за праза и сложих половината в крока заедно с месото, а другата половина час -два преди да сервирам. И двата бяха ок, следващият път ще сложа праза по средата на готвенето. Моето свинско беше сурово обаче и отне повече време да се сготви, мисля 5-6 часа, както съветваха дамите тук и мисля че превключвах от силно на слабо някъде на 3-4 час, моят е с ръчно регулиране.  Ти, понеже ще готвиш шунка, която е полуготова,  предполагам, ако сложиш всичко заедно за 4 ч на слабо , ще стане супер, но аз още се уча, така че, ако получиш друг съвет от специалистките тук следвай него и аз така ще направя  Grinning.
А праза нарязах на дребно, на 4 по дължина и после напряко на около половин сантиметър Wink

Аз още не съм пробвала местната шунка в крока, но като ви чета, ще взема и аз да опитам.

bisunka пробвай следващият път без да запичаш нищо предварително. Наредих ред праз ред месо и моркови на шайби, подправки 7ч. на ниска степен и стана божествено.
Виж целия пост
# 1 400
bisunka, на low или high, и за колко часа направи свинското с праз? Празът на кръгчета, на ситно или на дълги парчета наряза?

 Аз смятам тези дни да сложа един голям калъп шунка, става много, много вкусна. Тук в темата някой беше дал тази идея. Преди, режех на дебели филии шунката и запичах във фурната, но в Slow Cooker е много по-лесно. Слагам цялото парче с около 150 мл. бяло вино и вода в еднакви пропорции. Приготвям я на режим low за 4 часа. Може да има и по-оптимален вариант за време/температура, но не съм пробвала.
Извинявай за глупавия въпрос ,но какво месо имаш в превид по шунка  или говориш точно за варено-пушените шунки ,които се продават ?
Мисля че Mary Jo има преджид нещо такова, в Северна Америка е доста популярно, не знам дали го има в БГ:
https://www.google.com/search?q=Ham&biw=1280&bih=687& … p;ved=0CAYQ_AUoAQ
 
Виж целия пост
# 1 401

bisunka пробвай следващият път без да запичаш нищо предварително. Наредих ред праз ред месо и моркови на шайби, подправки 7ч. на ниска степен и стана божествено.

Обезателно! Не се ли разкашка паразът?
Виж целия пост
# 1 402
Дайте идеи сега какво ще готвим в крокчетата за Бъдни вечер. Аз вероятно пак ще правя постна капама (сарми с плънка от ориз, праз, гъби и стафиди; сарми с боб; чушки с ориз и чушки с бобена плънка), но ми се иска и нещо друго за разнообразие newsm78 Мисля към тях да правя и хумус - може да не е традиционен, но реално е постен и напълно подходящ за празника обаче подозирам, че само аз ще си го ям...).
Виж целия пост
# 1 403

bisunka пробвай следващият път без да запичаш нищо предварително. Наредих ред праз ред месо и моркови на шайби, подправки 7ч. на ниска степен и стана божествено.

Обезателно! Не се ли разкашка паразът?


Не се разкашква защото не го бъркаш. Режа праза за парчета около 3-4 см само напречно. Peace
Виж целия пост
# 1 404
skela това е рецептата - http://m.24kitchen.bg/recipe/kolednata-pujka-na-tatko
Виж целия пост
# 1 405
Здравейте,
От днес имам слоу кукър и смятам за Бъдни вечер да направя пълнени сухи чушки с ориз. Ще споделите ли на каква степен и колко часа да ги пусна?
Виж целия пост
# 1 406
Дайте идеи сега какво ще готвим в крокчетата за Бъдни вечер. Аз вероятно пак ще правя постна капама (сарми с плънка от ориз, праз, гъби и стафиди; сарми с боб; чушки с ориз и чушки с бобена плънка), но ми се иска и нещо друго за разнообразие newsm78 Мисля към тях да правя и хумус - може да не е традиционен, но реално е постен и напълно подходящ за празника обаче подозирам, че само аз ще си го ям...).
Здрасти,
да питам сърмите и чушките наведнъж ли ги слагаш в крока или на 2 пъти че се чудя дали да не ги сложа на едно  newsm78
Иначе и аз мисля хумус  Simple Smile
Виж целия пост
# 1 407
Varnagirl ето това http://www.24kitchen.bg/recipe/pechena-pujka-s-limon-magdanoz-i-chesan  ли е пуйката?Трудно ми е на английски предпочитам на български  Embarassed

Не е това рецептата, но и тази изглежда много добре. Най важното от двете рецепти е отделянето на кожа и слагане на ароматно масло, по този начин месото не изсъхва. На видиото на Джейми Оливър можеш да видиш точно как става. Той слага в неговото масло други подправки (червени боровинки, розмарин и мащерка, мисля че нямаше други). Ако искаш да си я преведеш използвай Google Translate: https://translate.google.com/

bisunka, пробвах шунката вместо вино с кола или сок някакъв. Ако ви е много солена, както ми е на мен, може малко да я свариш предварително да отнеме солта.

Аз зеленчуци никога не приготвям предварително, само пържоли и то единствено защото иначе ми изглеждат малко анемични. Пак зависи какво точно правя, някои меса като цели птици или шунката ги допичам във фурната, за да се запекат.
Виж целия пост
# 1 408
Здрасти,
да питам сърмите и чушките наведнъж ли ги слагаш в крока или на 2 пъти че се чудя дали да не ги сложа на едно  newsm78
Иначе и аз мисля хумус  Simple Smile

Наведнъж ги слагам Peace
Виж целия пост
# 1 409
Не е за крок пота, но аз мисля гуакамоле и баба гануш да направя (сигурно могат да се опечат патладжаните в крока всъщност) и някакви крекери към тях.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия