Аз смятам тези дни да сложа един голям калъп шунка, става много, много вкусна. Тук в темата някой беше дал тази идея. Преди, режех на дебели филии шунката и запичах във фурната, но в Slow Cooker е много по-лесно. Слагам цялото парче с около 150 мл. бяло вино и вода в еднакви пропорции. Приготвям я на режим low за 4 часа. Може да има и по-оптимален вариант за време/температура, но не съм пробвала.
Mary Jo, както казах, първо запекох свинското и праза за малко в тенджера, за аромат. Исках да пробвам времето за праза и сложих половината в крока заедно с месото, а другата половина час -два преди да сервирам. И двата бяха ок, следващият път ще сложа праза по средата на готвенето. Моето свинско беше сурово обаче и отне повече време да се сготви, мисля 5-6 часа, както съветваха дамите тук и мисля че превключвах от силно на слабо някъде на 3-4 час, моят е с ръчно регулиране. Ти, понеже ще готвиш шунка, която е полуготова, предполагам, ако сложиш всичко заедно за 4 ч на слабо , ще стане супер, но аз още се уча, така че, ако получиш друг съвет от специалистките тук следвай него и аз така ще направя .
А праза нарязах на дребно, на 4 по дължина и после напряко на около половин сантиметър
Аз още не съм пробвала местната шунка в крока, но като ви чета, ще взема и аз да опитам.