За БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 468
  • 735
# 690
ако имаш ел.одеало/възглавница също ще ти свърши работа.

баба ти все с ел. одеало завивала млякото  Peace
не е имала , иначе щеше да се възползва  Joy
целта е да се поддържа някаква температура докато закваската действа , нали така ? вместо да се завиват бурканите с одеала съвсем спокойно може да си изпозва електрическо такова или да се подгряват в МВ. на същият принцип действат и машините за кис.мляко - пода им поддържа температурата и така бурканчетата се затоплят.
пп. аз съм пробвал с МВ , даже от известно време там , в МВ , си правя сиренето.  hahaha
Виж целия пост
# 691
тя си се поддържа. Добре завито, с какви да е завивки, на топло място, 3 часа ще изкара всякак.

а баба имаше ел. одеало и възглавница, ама за други цели ги ползваше.
Виж целия пост
# 692
всъщност пробвали ли сте подквасване и подсирване в МВ  за да говорите така ?  #Cussing out
Виж целия пост
# 693
честно бонго - да  Peace. Но микровълновата ми е необходим уред, като съм в къщи и не мога да си позволя да я заемам. Предпочитам да си уцеля Т* на млякото и да си го подквася  по класическия начин. А  за подсирване ми идва твърде тясна за  мин. 10 л. прясно мляко и честно - не съм.
и се допълних за ел. одеало. Мамини донесоха такова  в ранни години от Чехия и баба си имаше и двете.
Що се ядосваш сега. Ами да ти покажа някой път как оливам тия завивки за млякото с мляко и сам кажи струва ли си да си цапам електрическото  с него?

и не, че няма да стане в мв-то или с ел. одеало - ама може по лесния начин - само си му следи Т* на подквасване. Сега и термометри има, лесно е.  37-39* и готово.  Peace
Виж целия пост
# 694
точно , за да избегна такива цапаници за мен е по-лесно и приемливо да използвам уредите предназначени за тази цел. поставено в бурканчета млякото не ми излиза да цапа.  Laughingвиждал съм как се завива с одеала , но не го практикувам. в МВ спокойно си слагам 4-5 л мляко и го подсирвам. така използвам печката по-рационално   bouquet
Виж целия пост
# 695
Аз увивам направо бурканчетата, без тава или други съдове, в две одеала и до сега проблем не съм имала. Като ги отвия, дали след 4 часа или след цяла нощ, все са си топли. Слагам в хадилника и готово. За друг вариант не ща и да чувам - намерила съм си най-удобния и удачен за нас.
Виж целия пост
# 696
Днес взех от карамелизираното кондензирано мляко от Лидл (150 гр) какво мога да направя с него? Да е нещо като пастички или мъфинчета, няма да стигне за цяла торта..?
Виж целия пост
# 697
моята свекърва подквасва мляко във фурната,вкл. я на на най-ниска степен и така,отвеме на време май изкл.и пак вкл.
Виж целия пост
# 698
Днес взех от карамелизираното кондензирано мляко от Лидл (150 гр) какво мога да направя с него? Да е нещо като пастички или мъфинчета, няма да стигне за цяла торта..?
Можеш да направиш карамелени квадрати.

или пай банофи в чашки.
Виж целия пост
# 699

Аз пак с един въпрос.  Embarassed

Сетих се, че имам една тиква от есента и реших да направя с нея сладкиш. Опекох я просто така, без нищо и направих пюре. Сега го опитах и ми се струва, че нагарча доста. Иначе си мирише добре и на цвят е съвсем наред. Чудя се дали в сладкиша ще се убие този горчив вкус или това просто си значи, че тиквата е развалена и най-добре да я хвърля?
Виж целия пост
# 700

Аз пак с един въпрос.  Embarassed

Сетих се, че имам една тиква от есента и реших да направя с нея сладкиш. Опекох я просто така, без нищо и направих пюре. Сега го опитах и ми се струва, че нагарча доста. Иначе си мирише добре и на цвят е съвсем наред. Чудя се дали в сладкиша ще се убие този горчив вкус или това просто си значи, че тиквата е развалена и най-добре да я хвърля?
Ако нагарча...май ще отиде в боклука.  newsm78
Виж целия пост
# 701

Да, ще я хвърля. И ще имам предвид, че явно не съм уцелила правилния начин за съхранение на тиква този път...
Виж целия пост
# 702
Искам да направя гъбена супа. Имам малко сушени манатарки, имам и печурки пресни. ММ иска да е по-гъстичка и се чудя как да я направя - с двата вида гъби ли, да сложа ли картофче? Въобще моля за рецепта!
Виж целия пост
# 703
с двата вида ще стане най-добре. А с картофа я сгъсти - сложи да се вари във супата, накрая изкарай,  намачкай фино  и сгъсти супата.
Виж целия пост
# 704
Искам да направя гъбена супа.
У нас тази е любимата ни суpа с гъби, за да е по-гъста - повечко ориз. И според мен с двата вида гъбки, само ще спечели супата. Simple Smile  Допълнително бульона може да уплътниш с нишесте/брашно.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия