БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 34 827
  • 735
# 570
Не ми се отваря линка за рецептата на Крокодила.
Правили сме го преди години, но вече не помня, ако някой пази рецептата да пише 2 пъти ли втасва тестото и ако имате снимки на оформянето  Simple Smile

Човече, това върши ли работа  Hug
Виж целия пост
# 571

Девойките, тук на 2-3 разчитам да си спомнят банановите мъфини, които търся. Сипваше се тесто, банани, тесто и отгоре се мажат с разтопен на водна баня бял шоколад. Някой сеща ли се? Много добре се получават, но не мога да ги открия.  Hug

Хайде и тук, да заработя и втори мъфин! Grinning  bouquet
Виж целия пост
# 572

Девойките, тук на 2-3 разчитам да си спомнят банановите мъфини, които търся. Сипваше се тесто, банани, тесто и отгоре се мажат с разтопен на водна баня бял шоколад. Някой сеща ли се? Много добре се получават, но не мога да ги открия.  Hug

Хайде и тук, да заработя и втори мъфин! Grinning  bouquet

Еееее, Лабрексче, не е истина! То какво излезе, в мой пост да я има рецептата!  Confused Embarassed Confused
Ауу, голяма бяла птица съм - тВа е!  Embarassed С кВо да се оправдая - Ми имам три деца, крада всеки вторник! Така ли беше в рекламата!?!

Това е рецептата. Явно съм питала, светнали сте ме и оттам нататък, вЕрвайте ми - правих ги тия мъфини за хиляди коледни базари, поводи, училищни празници!
Златна си, Лабрекс! Да илядиш, деТ се казва!!!  Hug  Hug  Hug

Само ми кажи как я намери? Да не би да помниш, че вече съм питала за тия? Може и на ЛС, да не спамим.
Виж целия пост
# 573
Помагайте, какво да сготвя с патица? Идея си нямам, а трябва да е нещо дето да се хареса и на децата ....
Виж целия пост
# 574
Здравейте кулинарки,
Бихте ли  ми казали съотношение за арабския кускус, че все не уцелвам. Първият път направих чорбичка, сега на туткал мяза.
Виж целия пост
# 575
Здравейте кулинарки,
Бихте ли  ми казали съотношение за арабския кускус, че все не уцелвам. Първият път направих чорбичка, сега на туткал мяза.
1:1 1/2, до 1 3/4



В тази рецепта дали ще е удачно да заменя сладкия картоф с обикновен такъв? Или трябва да е с тиква
Виж целия пост
# 576
Здравейте кулинарки,
Бихте ли  ми казали съотношение за арабския кускус, че все не уцелвам. Първият път направих чорбичка, сега на туткал мяза.
1:1 1/2, до 1 3/4



В тази рецепта дали ще е удачно да заменя сладкия картоф с обикновен такъв? Или трябва да е с тиква
Не че съм сигурна, но поне нека да е 50/50 (обикновен/тиква), ако пък тиквата е прекалено сладка примерно...
Виж целия пост
# 577
Помагайте, какво да сготвя с патица? Идея си нямам, а трябва да е нещо дето да се хареса и на децата ....

печена/задушена под фолио с картофи, други кореноплодни;
на яхния пак с горните;
с грах; с кисело зеле.

питомна ли е? Това горното важи за питомна.  Ние харесахме конфито, но там е почти само месо, с тук там зеленчук.
А моя близка обезкостяват патиците и прави кайма от месото, така  ги готви основно.

Onna-bugeisha, сложи тиква по-добре, да докара сладникав вкус, или захар  прибави  Peace (или морков за цвят + захар)  - картофа е дори по сладък от тиквата, но тя е по-водна  Peace
Виж целия пост
# 578
Допада ми идеята на пеп-4о за моркова + малко захар Hug Нямам тиква и трябваше да купувам.... ама то пък ако тръгна да купувам тиква заради тия кюфтенца, май по-добре батати да си взема направо. Simple Smile
Виж целия пост
# 579
Помагайте, какво да сготвя с патица? Идея си нямам, а трябва да е нещо дето да се хареса и на децата ....

печена/задушена под фолио с картофи, други кореноплодни;
на яхния пак с горните;
с грах; с кисело зеле.

питомна ли е? Това горното важи за питомна.  Ние харесахме конфито, но там е почти само месо, с тук там зеленчук.
Много благодаря за идеите, пеп-4о   bouquet!
Питомна е. А конфи какво е  Embarassed?
Дали да я мариновам с нещо да стане по- крехка? Мога ли да й махна кожата, че ми е трудно да я изчистя  Confused
Виж целия пост
# 580
Човече, това върши ли работа  Hug

Точно това търсех, благодаря  Hug
Благодаря и на тези, които ми писаха на ЛС   bouquet
Виж целия пост
# 581
патица конфи http://pep-4o.blogspot.com/2013/02/blog-post_20.html
Твоята е питомна и ще има достатъчно мазнина, ако искаш така да направиш, няма да ти трябва олио.
Ако я одереш - ще и иде почти всичката мазнина. Но можеш, ако много те изнерви.
Виж целия пост
# 582
Моля за спешна помощ,правя крем карамел,как да разбера кога е готов,трябва ли да е стегнат за да го извадя или се втвърдява в последствие?Може да ми е доста глупав въпроса,но за пръв пътя такова чудо и си нямам никаква идея как точно се процедира Embarassed
Виж целия пост
# 583
ОСТАВИ го вътре да изстива. Той се тресе леко, но като изстине ще се стегне добре. Е, не чак течен да е  Peace Около час трябва да си го пекла.
Виж целия пост
# 584
Здравейте
Искам да направя нахутени кюфтенца по тази рецепта
 http://recepti.--reklamen-spam--/r-2240-%D0%9A%D1%8E%D1%84%D1%82 … D1%85%D1%83%D1%82
питането ми е ,тахана,който ще се използва за соса,сусамов или някакъв друг?

П.П Някакъв проблем с линка имам,както и да е,предполагам че тахана е такъв какъвто би се използвал за хумус,какъв е той обаче ?  Mr. Green

Ето рецептата:
    нахут - 2 ч.ч.
    лук - 2 глави
    чесън - 3 големи скилидки
    олио - 2 к.ч.
    магданоз - 1 връзка
    кимион - млян 2 1/4 ч.л.
    кориандър - млян

    сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
    черен пипер - 1/4 ч.л.
    сол - 1/2 ч.л.
    кисело мляко - 1 ч.ч.
    тахан - 2 ч.л.
    лимонов сок - 2 ч.л.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия