БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 34 764
  • 735
# 225
Момичета, от какво се получава при миене на ориз да се разпаднат зрънцата на мънички частици?  newsm78

Помислих, че е нещо дефектен (за кръгъл ориз става дума, не съм любител на дългия), взех нов пакет и пак се получи  Rolling Eyes От повече миене ли, от водата ли, от какво?  Thinking
Виж целия пост
# 226
Някой може ли да сподели рецепта за  супа от сьомга благодаря предварително
Виж целия пост
# 227
бърз въпрос към майсторите: как да сготя фагри? това е рибата, която най-често поръчваме по таверните в Гърция, но никога не сме купували. Сега мъжът ми решил да прояви самоинициатива, но аз нямам зимна скара и се чудя какво да я правя. Идеи?

Правя импровизирана скара по следния начин: покривам целият тиган (включително и страните!!!) с хартия за печене, намазнявам я леко допълнително и когато е вече горещо слагам рибите. Точно фагри не съм правила, опитвала съм с чернокоп и пастърва. Номерът е в това, че мазнината не гори директно върху тигана и ефекта е почти като на скара. Е без абсорбатор сигурно ще си замирише в кухнята на риба ....
Виж целия пост
# 228
бърз въпрос към майсторите: как да сготя фагри? това е рибата, която най-често поръчваме по таверните в Гърция, но никога не сме купували. Сега мъжът ми решил да прояви самоинициатива, но аз нямам зимна скара и се чудя какво да я правя. Идеи?

Освен на скара може да се приготви и на фурна.За това има най различни рецепти.Но най добре е на фурна  завита с хартия за печене.
Виж целия пост
# 229
Някой може ли да сподели рецепта за  супа от сьомга благодаря предварително


Аз я правя така супата съссъомга
Виж целия пост
# 230
В палачинките слага ли се набухвател и какъв?
Виж целия пост
# 231
В палачинките слага ли се набухвател и какъв?

Аз не слагам....
Виж целия пост
# 232
Май само щипка сол се слагаше  newsm78
Виж целия пост
# 233
Аз слагам щипка сол, захар и сода  Simple Smile
Виж целия пост
# 234
Блонди за ориза:
едва ли е от миенето или от водата..по скоро си е от ориза..
Виж целия пост
# 235
В палачинките слага ли се набухвател и какъв?
Зависи Simple Smile Рецептите са хиляди. В традиционните тънички палачинки не се слага. Аз слагам яйца, малко разтопено масло, брашно и прясно мляко. Ако им се добави мъничко ром,стават фантастични. Щипка сол слагам като разбивам яйцата. Американските палачинки са с набухвател,тези дебеличките. Слагала съм и малко набухвател и в обикновените палачинки, но не намерих особена разлика. Добавяла съм обаче разтопен шоколад, какао и сок от портокал  Heart Eyes
Виж целия пост
# 236
В палачинките слага ли се набухвател и какъв?
    Зависи от рецептата , както вече са ти казали .  Peace
   Моят мъж слага сода+ уксус  за палачинки с дупчици .  Simple Smile
Виж целия пост
# 237
Сложих само щипка сол и освен с прясно мляко сложих и лимонада. Баба така ги прави. Получиха се палачинките и вече ги няма Simple Smile

Благодаря за отговорите!   bouquet
Виж целия пост
# 238
http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-700/
Аз съм правила тази супа със сьомга, става много вкусна.
Виж целия пост
# 239
Сложих само щипка сол и освен с прясно мляко сложих и лимонада. Баба така ги прави. Получиха се палачинките и вече ги няма Simple Smile

Благодаря за отговорите!   bouquet

Точно така ги правя и аз, правя ги по гъсти и разрежедам с газирана вода...стават пухкави и на дупчици...и слагам 1-2 с.л олио в сместа и не мажа тигана...мажа ги топли с бучка масло....

Моля за помощ....някъде беше обяснено как се качват тук снимки, но ....не го намирам Embarassed
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия