БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 34 799
  • 735
# 660
Пармезанът стопява ли се при печене? Възнамерявам да го поръся върху сач с месо и зеленчуци. Ако кажете да,  разбира се   bouquet

Само да допълня - от онзи прахообразния е!
Виж целия пост
# 661
Пармезанът стопява ли се при печене? Възнамерявам да го поръся върху сач с месо и зеленчуци. Ако кажете да,  разбира се   bouquet
Да, стопява се, но аз го предпочитам настърган и всеки по желание да си слага, защото има много силен аромат. Не всеки го обича.  Peace
Виж целия пост
# 662
майсторите, търся съвет
Скрит текст:
пуснах и във великденската тема, но там май по-рядко се влиза

харесах си шоколадови гнезда и се чудя със солети ли са направени и ако не са солети, идеи какво са? А как да ги фиксирам като гнездо? Абе ако някой знае технология, ще съм много благодарна, много
Виж целия пост
# 663
при насипните бонбони, ядки продават такива тънички, шоколадови пръчици - дълги ок 3-4 см, с дебелина на солета. Потърси такива и ги фиксирай с разтопен шоколад  Peace
Виж целия пост
# 664
Спешен въпрос! Ще правя пържен език, трябва ли да го сваря предварително?
Да, и след като го свариш обели ципата. Докато е още топъл трябва да го направиш, иначе е много трудно.

Благодаря на теб и на slavina_S!  Hug

Сега тъй като ми отворихме апетита, дайте насам, моля и една рецепта за тези хачапури, които сте обсъждали. Ако съм я пропуснала по-назад, извинявам се. Praynig
Виж целия пост
# 665
Спешен въпрос! Ще правя пържен език, трябва ли да го сваря предварително?
Да, и след като го свариш обели ципата. Докато е още топъл трябва да го направиш, иначе е много трудно.

Благодаря на теб и на slavina_S!  Hug

Сега тъй като ми отворихме апетита, дайте насам, моля и една рецепта за тези хачапури, които сте обсъждали. Ако съм я пропуснала по-назад, извинявам се. Praynig
редактирам се и аз ги правих по рецепта на Йоли. ooooh!
Виж целия пост
# 666
Спешен въпрос! Ще правя пържен език, трябва ли да го сваря предварително?
Да, и след като го свариш обели ципата. Докато е още топъл трябва да го направиш, иначе е много трудно.

Благодаря на теб и на slavina_S!  Hug

Сега тъй като ми отворихме апетита, дайте насам, моля и една рецепта за тези хачапури, които сте обсъждали. Ако съм я пропуснала по-назад, извинявам се. Praynig

Убихме се, бяха много вкусни, аз взех готово тесто (трябва ти обикновено, хлебно) - плънката беше от различни сирена и действах по този начин http://yoli-www.blogspot.com/2010/04/blog-post_26.html, но предварително си направих зехтин +чесън +чеснов прах и мазах малко и отвътре за чеснов аромат, станаха супер вкусни. И на скара.... мммм, ако намерите и нещо за топене вече е съвсем мммммм....
Виж целия пост
# 667
Убихме се, бяха много вкусни, аз взех готово тесто (трябва ти обикновено, хлебно) - плънката беше от различни сирена и действах по този начин http://yoli-www.blogspot.com/2010/04/blog-post_26.html, но предварително си направих зехтин +чесън +чеснов прах и мазах малко и отвътре за чеснов аромат, станаха супер вкусни. И на скара.... мммм, ако намерите и нещо за топене вече е съвсем мммммм....

Даааа! Супер, благодаря! Grinning
Виж целия пост
# 668
при насипните бонбони, ядки продават такива тънички, шоколадови пръчици - дълги ок 3-4 см, с дебелина на солета. Потърси такива и ги фиксирай с разтопен шоколад  Peace

пеп-4о, благодаря ти. Ще потърся
Виж целия пост
# 669
Дайте идея как да приготвя риба-сабя, нещо различно от пържена или панирана Praynig Бяла риба е.
Не е филе, а цели екземпляри дълги от 0,80 до 1,20 м. newsm78
Виж целия пост
# 670
Дайте идея как да приготвя риба-сабя, нещо различно от пържена или панирана Praynig Бяла риба е.
Не е филе, а цели екземпляри дълги от 0,80 до 1,20 м. newsm78
     В морковен сос ,ако ти допадне ?  Hug
Виж целия пост
# 671
Оставям я да се отпусне , измивам, овалвам в брашно и след около час я пържа.
Защо след час? newsm78

Преди два дни пържих сафрид с царевично брашно и ми бяха казали след като го овалям веднага да го изпържа.Голяма част от брашното падна в тигана. От друго място съм чувала ,че след като се оваля, трябва да прести малко и после да се пържи.

Къде е истината на хрупкавата риба?
Виж целия пост
# 672
с какво да намажа питка за да стане лъскава и кога да я намажа преди втасване, преди печене или след печене  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 673
с какво да намажа питка за да стане лъскава и кога да я намажа преди втасване, преди печене или след печене  Rolling Eyes

След печене, още пареща - смес от 2 с.л. вода + 1 с.л. олио + 1 с.л. захар
Виж целия пост
# 674
с какво да намажа питка за да стане лъскава и кога да я намажа преди втасване, преди печене или след печене  Rolling Eyes

След печене, още пареща - смес от 2 с.л. вода + 1 с.л. олио + 1 с.л. захар
а с яйце или нещо подобно преди да я пека има ли нужда?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия