Пости 2013 - 2 тема

  • 66 212
  • 740
# 210
Незнам за вас, но аз ям МНООГО хляб през поста Embarassed Sad Cry
Не мога и не мога да се заситя.
Като ям риба или месо, не ям хляб, но сега.... ooooh!
Виж целия пост
# 211
Купешкият хляб наистина не засища много. От него и 3 филии не ми стигат за да се заситя. Виж от домашният хляб и една филийка е предостатъчна.

Nil desperandum! Варивата също засищат много. Пробвай да си направиш примерно салата от варен нахут, от боб. Така ще имаш нужда от по-малко хляб. Яж и овесени ядки - те също засищат много, а са и много полезни.
Виж целия пост
# 212
Вчера обядвах и вечерях боб, със зелена салата. И понеже никой в къщи не го харесва, днес го доядох за обяд. Така се чувствам подута, че за хляб не бих и помислила.
Постните манджи са достатъчно засищащи. Като се комбинират с една хубава салата и хлябът става излишен. Поне за мен.
Аз обаче започвам да се притеснявам как ще се захраним. Ако можеше да има няколко дни преход, а то веднага трапези, козунаци, яйца, агнешки истории...
Виж целия пост
# 213
Да, да има преход- както преди поста- първо се спира месото, а после и яйцата и сиренето.
А то сега направо на Гергьовден ooooh!
Е, не че някой ни е опрял пистолет в главата да ядем агнешко веднага..
Макар че агнешкото не е тежко месо.

А иначе за нахута ще се замисля и за другите варива. Абе гладна съм и това е и колкото по-остарявам, толкова по ми е трудно да постя, пък незнам Embarassed Embarassed
Виж целия пост
# 214
Миа, аз купувах от тази. Имаше в оризов и в овесен вариант, но е само за готварски цели. за сладкарски цели не става, не бухва и не става на крем при разбиване.

Не изпитвам никакви угризения за блажната Hopla. Да му мислят вносителите, които лъжат, те са за изповед.  Peace
Виж целия пост
# 215
Меню:виненият кебап на Царицата,тиквички на фурна,циганска баница с маслини и пресен лук /убийствена комбинация  Mr. Green /
Аз също не съм готвила нищо с нахут.Все се каня,но си викам,че няма да го направя като хората.Трбява да се пробвам.
И също въча хляб.Понякога имам под ръка само салата,а без хляб няма да я бъде
За захранването след Великден.Първо включвам млечните продукти.След 1 седмица започвам с месото.
Виж целия пост
# 216
Миа,
много се радвам, че ти е харесала. И аз ще я направя отново!
И аз  Blush И пак благодаря за рецептата   bouquet

Аз пък този пост изобщо не наблягам на хляба  Rolling Eyes Ама то, защото и спрях маргарина, преди много обичах филийка с маргарин и чубричка или червен пипер. Или с някое сладко, или с маслини...Но сега ми е добре, не се оплаквам. Маргаринът просто става за ядене.

Тази вечер си доядох тайландската супа, малко салатка, а за десерт грис със соево мляко и канелка. Ммм..

Иначе и аз имам половин пакет сух нахут в шкафа, ама му се кумя още..не съм говила досега и не знам. Имам спомени като бях малка, че баба ми правеше нахут. Но не беше от любимите ми яднета..
Виж целия пост
# 217
Тази вечер си доядох тайландската супа, малко салатка, а за десерт грис със соево мляко и канелка. Ммм..

Иначе и аз имам половин пакет сух нахут в шкафа, ама му се кумя още..не съм говила досега и не знам. Имам спомени като бях малка, че баба ми правеше нахут. Но не беше от любимите ми яднета..

Ако имаш такива спомени наблегни на хумус или фалафели Laughing Много обичам последните, но варен в ядене или на салата хич не ми харесва Sick Единствено ми хареса по тази рецепта, но предполагам подправките притъпиха вкуса. Иначе как ли не пробвах, но не и не ooooh!

Не изпитвам никакви угризения за блажната Hopla. Да му мислят вносителите, които лъжат, те са за изповед.  Peace

Разбира се, колко народ са подвели... Ако се загледаш в най - старите теми има доста рецепти с "постна" сметана и "постен" кашкавал... При последния като го режат лепват едно просто етикетче с 2 - 3 съставки, само на оригиналните опаковки присъства казеина ooooh! Като разбрах писах по всички институции, дадоха ми входящ номер и от време на време прах в очите... Накрая един имейл с  бля бля и че щяли да са във витрина с млечни продукти с растително съдържание (някаква игра на думи явно), но сметаните не съм забелязала да са там...


Tari Tasartir, и на мен много ми допада тайландската супичка Crazy Неперемнно ще я пробвам Peace Обичам такива комбинации Heart Eyes
Виж целия пост
# 218
Вече съм си направила списък с нещата, които държа да сготвя до края на поста Laughing. То не остана и много време за експерименти - след Цветница режимът се затяга Laughing.

Засега твърдо съм се спряла на фалафелите и на тайландската супичка. Купила съм си отдавна кутия с кокосово мляко, а още не съм го ползвала. Мисля да го "жертвам" за тази супа.
Само да попитам - Tari Tasartir, скаридите в каква опаковка са и в какъв грамаж?
Надявам се да ги открия лесно в магазините за риба и големите супермаркети.
Виж целия пост
# 219
simpatikonia,
скаридите, които аз ползвах, бяха едни малки, коктейлни се водят, мисля, че 250г опаковката.
Оригиналната супа е с по-големите, но важен е вкусът все пак  Peace
Виж целия пост
# 220
Аз да попитам относно джинджифила, който е на коренчета, как се използва - бели се и се настъргва или как? Питам ви, защото присъства във все повече рецепти, а не съм го използвала до сега. 
С тази супа от скариди и мен ме зарибихте Hug
Виж целия пост
# 221
katelinka,
специално за тази супа се обелва и смила заедно с други продукти в блендер, чопър, каквото имаш.
Обикновено се настъргва, но съм срещала и нарязан на тънки колелца.
За мен най-добре е смлян или настърган!
Виж целия пост
# 222
Сигурно е възможно да се използва и готов джинджифил на прах?!
Виж целия пост
# 223
Аз конкретно в случая ползвах на прах, но вчера се заредих със суров джинджифил за втората порция супа, която мисля да спретна уикенда.

Иначе сутринта си обелих малко на тънко с белачка, сложих го в шише, залях с вряла вода и после в офиса до обяд си го джурках като чайче.
Виж целия пост
# 224
Абеее не налютява ли малко тоя джинджифил ?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия