Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Въпросник за нивото на грижата за родители, загубили бебе в БГ болниците

  • 58 295
  • 29
# 15
Страхотни сте! Благодаря от сърце!
Виж целия пост
# 16
И аз изразих своето мнение. Макар че получих адекватни грижи, мисля, че се дължаха повече на човечността на лекарката и акушерките, при които раждах, отколкото на специална подготовка и професионализъм. Родителите, губещи/загубили деца, сме особена категория, която, струва ми се изисква и особен подход, разясняване, опции по време и след раждане...
Силно се надявам от всичката тази болка да се роди нещо добро за тези, които, за съжаление ще се окажат след нас Там.
Виж целия пост
# 17
Здравейте. Аз също попълних въпросника, макар че съм със спонтанен аборт. Болката е несравнима и макар че бях още в началото на бременността го преживях много трудно. Съчувствам на всички майки загубили бебетата си и на тези като мен, защото това е най-лошото нещо, което може да сполети една жена.
По отношение за грижите на лекарите оставам със смесени чувства, тъй като именно лекарите в болницата, където ме приеха и по точно шефката на отделението ме накара да си закупя ваксина, която се поема от здравната каса. Тогава не се замислях за парите които даваме, но сега ще се търся правата.
На всички мами пожелавам да бъдат силни и да не губят надежда  Hug
Виж целия пост
# 18
И аз попълних въпросника. Доста изчерпателен, благодаря! Дано успее да се направи нещо за българското женско здравеопазване. Peace
Аз имах противоречие относно мнението ми за обяснението за прекъсването на бременността и за самото отношение на екипа в болницата. Понеже всичко се развиваше на различни места.
За обясненията: ходих при четирима специалисти - първият много бързаше, каза ми набързо какво да правя, другите двама много се притесниха не знаеха почти какво да ми кажат, генетичката си обясни всичко отпреди 50 години както го знае като показваше картинки на учебник от съответното време. /не че нещо, но статистиката вече е друга, възможностите са други, изследванията - също, да плащат се, но ги има... и т.н./
За болницата: много добър екип, добро отношение, много се притесниха поради факта, че на тях се пада отговорността по процедурата, която някой друг е препоръчал.
Виж целия пост
# 19
Попълних го, надявам се  не е късно и е било от полза  Peace
Виж целия пост
# 20
Изобщо, изобщо не е късно, благодаря от сърце!  Heart Eyes
Чакам да се съберат стотина отговори, за да направя анализ и да го публикуваме, пратим до медиите, до МЗ, и така...
Виж целия пост
# 21
Аз днес го видях Коте,дано да съм била полезна  Peace и дано помогнем с нещо  Praynig
Виж целия пост
# 22
Супер сте, още гоним стоте.
Аз съм направила предварителен анализ на данните, ще го кача на сайта скоро и ще пиша.
Виж целия пост
# 23
И аз го попълних , но нямам никаква надежда за промяна
Виж целия пост
# 24
Коте,незнам дали ще ти е от полза ,ако го попълня - аз загубих близначки =едната след операция за трансфузионнен синдром в 22седм,а другата след раждането,но това се случи в чужбина!
 п.с. Стискам палци Мила да почака още седмица!Прегръдки  Hug
Виж целия пост
# 25
Здравейте,
Записвам се за темата! Аз имам 2 аборта и 3 та успешна бременност и живо и здраво дете на годинка! Много е трудно! Ще ме извините ли, че нямам сили да попълня въпросника. Може би по натам. Но моята борба бе кратка и мъчителна. Опити за бебе започнахме есента на 2010 и февруари 2013 се роди нашата принцеса, след 2 аборта
Виж целия пост
# 26
Котка Марта ,исках да ви пиша на лични ,но нещо не става,темата от много време не е активна.Живо ме интересува вашия въпросник ,разбрах че е с цел да се помогне.Моята история е дълга и тягостна.7 бременности ,аборт по медицински причини,неправлно развиващи се бременности,спонтанен аборт в 26 г.спосле в 20 г.с и преждевременно раждане в 30 г.с ,като поледните 2 раждания са напълно поради лекарска грешка.Имах усложнения от кюртажите пак поради лекарска грешка,последвали 4 ин витро процедури и завършели с два мъртвородени близнака и бебе починало след 16 часа от тежка инфекция,която получих при престой в болница за задържане и която никой не пожела да лекува.За отношението и грижите на лекарите ,нямам думи ,много мога да опиша а за лечението ...Много искам да помогна,да се спре с това нехайство ,водещо до загуба на деца,много.Моля ви да ми пишите.
Виж целия пост
# 27
И аз попълни въпросник.Надявам се да съм била полезна с моето раждане преди 6 месеца.
Виж целия пост
# 28
Попълних го и един ден, след някой и друг месец, ще напиша моята история и моята загуба, която до голяма степен се дължи на безотговорното следене на бремености, както и "грижите" на хеонатолози и акушерки в Майчин Дом, където си поседяхме доста месеци.....Та даже и група на недоволни майки се събрахме, жалко че няма камери и не искат да се сложат, за да докажем твърденията си!!!!!!!!
Виж целия пост
# 29
И аз го попълних, въпреки че сме толкова далече от адекватни грижи за хора като нас. В някои държави дават време с бебето в отделна стая за да се сбогува семейството, обличат го в дрехи и дори дават отпечатъци от ръцете и краката, а аз имам само един кратък миг с нея и не можах да си я видя хубаво, да я докосна и да я прегърна за сбогом.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия