имам малко бебче на 11 дни и незнам какво да правя с кърмата, която изцеждам. Прочетох, че мога да я замразявам и да ползвам за по-късен етап. Това вече го правим.
По-скоро ме интересува при какви условия мога да я съхранявам в хладилник и да я давам на бебчо в по-кратки срокове. Четох че в хладилник може да се държи до 8 дни, което честно казано ми се вижда множко. На училището за родители казаха, че в хладилник може да я съхраняваме за 24 часа.
Основният ми въпрос е следният - ако сложа някаква кърма в хладилника и после я извадя и притопля, за да я дам на бебчо, но той не я изяде цалата, а остане някакво количество...какво правя с това останало количество.....мога ли отново да си го прибера в хладилника до изтичането на 24 час или вече не е годно, защото веднъж е вадена тая кърма, притопляна, после пак в хладилник и т.н.
И още нещо да попитам как най-добре се притопля кърма...за сега ние я държим под течаща топла вода...ама ми се вижда малко абуригенско това, което правим. Сигурно има и по-усобен начин. Имаме нагревател за бутилки, но незнам какви температури развива и се притеснявам да не бид а са твърде високи и така да уврежда самата кърма.
Благодаря предварително!